Баклажани, запечені з курячою грудкою в духовці
Заготовивши шматочки баклажанів на зиму, ви зможете ласувати приголомшливо соковитими і низькокалорійними стравами на основі цього овоча навіть поза сезону. Експериментуючи з простими і доступними інгредієнтами, ви зможете відкрити для себе масу нових смакових поєднань, а подані нижче рецепти баклажан, запечених з курячою грудкою в духовці, стануть чудовим джерелом натхнення.
Ця проста яєчна запіканка – ідеальна опція сніданку або легкого вечері. Крім іншого, всі підготовчі роботи займають лічені хвилини.
Інгредієнти:
баклажани – 740 г;
ріпчаста цибуля – 85 м;
твердий сир – 175 г;
натуральний томатний соус – 155 г;
куряче філе – 320 г;
яйця – 2 шт.;
вершки – 40 мл
Приготування
Насамперед спробуйте баклажани, якщо овочі гірчать, то добре просолите їх перед обсмаженням. Розділіть овочі на кубики однакового розміру і спасеруйте разом з невеликою кількістю рослинної олії до тих пір, поки цибуля не розм'якшиться. Збийте яйця разом з вершками і пучкою солі. Куряче філе перекрутіть у фарш або дрібно порубаєте, а потім обсмажте до напівготовності. Змішайте курятину з томатним соусом. У невелику промаслений форму шарами викладіть начинку з овочевої суміші і м'ясо в соусі, а потім залийте все яйцями. Готуйте запіканку протягом години при 180 градусах.
Правильно замаринувавши м'ясо, і супроводивши його легким гарніром з томатів і баклажанів, ви можете отримати блюдо ресторанного рівня в домашніх умовах, приклавши лише трохи зусиль.
Інгредієнти:
Для курки:
філе куряче – 4 шт.;
бальзамічний оцет – 55 мл;
оливкова олія – 45 мл;
лимонний сік – 30 мл;
часник сушений – 1 ч. ложка;
часник свіжий – 2 зубки.
Для гарніру:
баклажан – 260 г;
томати черрі – 180 г;
сир фета – 45 г;
листя базиліка – 5 шт.
Приготування
Маринування курки може займати від півгодини до цілих діб, тому вибирайте варіант виходячи з того, якою кількістю часу ви володієте. Природно, що чим довше філе пробуде в маринаді, тим більш вираженим буде його смак.
З'єднайте інгредієнти для маринаду і помістіть в нього курятину. Через півгодини почніть розігрівати духовку до 200 градусів. Покладіть кружечки баклажанів і томати черрі в духову шафу, попередньо сбризнув овочі маслом і приправивши пучкою солі. Залиште овочі в духовці приблизно на 15 хвилин. Паралельно з овочевим гарніром додайте в духовці і куряче філе. Його приготування займе від 20 до 25 хвилин, залежно від розміру. Викладіть овочі поверх готової курятини. Подавайте курячу грудку з баклажанами та помідорами, посипати страву сиром фета і зеленню базиліка.
З очевидних причин фарш з курячої грудки є найбільш дієтичним. Щоб уникнути потрапляння курячої шкіри і зрізів жиру з інших частин тушки, фарш краще готувати самостійно.
Інгредієнти:
великий баклажан – 1 шт. (близько 700 м);
кабачок – 80 г;
ріпчаста цибуля – 40 г;
печериці – 115 г;
часник – 1 зубок;
куряче філе – 240 г;
томати свіжі – 40 г;
сир – 60 г;
сушений орегано, базилік – по 1/ч. ложки.
Приготування
Перекрутіть куряче філе. Баклажан розділіть навпіл і ложкою видаліть серцевину, залишаючи бортики товщиною в сантиметр. Наріжте витягнуту м'якоть кубиками. На шматочки такої ж форми і розміру розділіть кабачок і гриби. Спасеруйте овочі разом з грибами до м'якості, додайте фарш і трави, дрібку солі і подрібнений часник. Продовжуйте приготування до тих пір, поки курятина не дійде до повної готовності. Розподіліть м'ясо в баклажанових човниках і посипте сиром. Запікайте баклажани, фаршировані курячою грудкою, близько півгодини і подавайте, посипавши нарізаними томатами зверху.
Запіканка з баклажанами і курячою грудкою
Ця проста яєчна запіканка – ідеальна опція сніданку або легкого вечері. Крім іншого, всі підготовчі роботи займають лічені хвилини.
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед спробуйте баклажани, якщо овочі гірчать, то добре просолите їх перед обсмаженням. Розділіть овочі на кубики однакового розміру і спасеруйте разом з невеликою кількістю рослинної олії до тих пір, поки цибуля не розм'якшиться. Збийте яйця разом з вершками і пучкою солі. Куряче філе перекрутіть у фарш або дрібно порубаєте, а потім обсмажте до напівготовності. Змішайте курятину з томатним соусом. У невелику промаслений форму шарами викладіть начинку з овочевої суміші і м'ясо в соусі, а потім залийте все яйцями. Готуйте запіканку протягом години при 180 градусах.
Рецепт курячої грудки з баклажанами в духовці
Правильно замаринувавши м'ясо, і супроводивши його легким гарніром з томатів і баклажанів, ви можете отримати блюдо ресторанного рівня в домашніх умовах, приклавши лише трохи зусиль.
Інгредієнти:
Для курки:
Для гарніру:
Приготування
Маринування курки може займати від півгодини до цілих діб, тому вибирайте варіант виходячи з того, якою кількістю часу ви володієте. Природно, що чим довше філе пробуде в маринаді, тим більш вираженим буде його смак.
З'єднайте інгредієнти для маринаду і помістіть в нього курятину. Через півгодини почніть розігрівати духовку до 200 градусів. Покладіть кружечки баклажанів і томати черрі в духову шафу, попередньо сбризнув овочі маслом і приправивши пучкою солі. Залиште овочі в духовці приблизно на 15 хвилин. Паралельно з овочевим гарніром додайте в духовці і куряче філе. Його приготування займе від 20 до 25 хвилин, залежно від розміру. Викладіть овочі поверх готової курятини. Подавайте курячу грудку з баклажанами та помідорами, посипати страву сиром фета і зеленню базиліка.
Човники з баклажанів з курячою грудкою
З очевидних причин фарш з курячої грудки є найбільш дієтичним. Щоб уникнути потрапляння курячої шкіри і зрізів жиру з інших частин тушки, фарш краще готувати самостійно.
Інгредієнти:
Приготування
Перекрутіть куряче філе. Баклажан розділіть навпіл і ложкою видаліть серцевину, залишаючи бортики товщиною в сантиметр. Наріжте витягнуту м'якоть кубиками. На шматочки такої ж форми і розміру розділіть кабачок і гриби. Спасеруйте овочі разом з грибами до м'якості, додайте фарш і трави, дрібку солі і подрібнений часник. Продовжуйте приготування до тих пір, поки курятина не дійде до повної готовності. Розподіліть м'ясо в баклажанових човниках і посипте сиром. Запікайте баклажани, фаршировані курячою грудкою, близько півгодини і подавайте, посипавши нарізаними томатами зверху.
Рекомендуємо добрі рецепти

Баклажани з помідорами, запечені в духовці
Безпрограшний дме баклажанів з томатами знаходить місце у багатьох гарячих страви і закуски, відмінно поєднуючись з м'ясними складовими, овочами,

Баклажани з помідорами і часником
Поєднання баклажанів та помідорів - ідеально, і цією перевагою користуються всі кулінари. З цього дуету можна приготувати безліч різноманітних страв,

Салат з курячою грудкою і грибами
Серед неймовірної кількості салатів на курячої основі ми представляємо кілька найяскравіших, смачних і, звичайно, оригінальних варіантів. Розповімо,

Салат з курячою грудкою і кукурудзою
З курячої грудки готують безліч страв. Адже її нейтральний смак і м'яка консистенція поєднується з більшістю продуктів. Особливо вона хороша в

Баклажани, запечені з сиром і помідорами
Баклажани, запечені з сиром і помідорами, прекрасний рецепт для тих, хто любить овочеві страви. Готується зовсім не складно, а в результаті виходить

Баклажани в духовці з помідорами і сиром
C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони