Заготовивши шматочки баклажанів на зиму, ви зможете ласувати приголомшливо соковитими і низькокалорійними стравами на основі цього овоча навіть поза сезону. Експериментуючи з простими і доступними інгредієнтами, ви зможете відкрити для себе масу нових смакових поєднань, а подані нижче рецепти баклажан, запечених з курячою грудкою в духовці, стануть чудовим джерелом натхнення.
Запіканка з баклажанами і курячою грудкою
Ця проста яєчна запіканка – ідеальна опція сніданку або легкого вечері. Крім іншого, всі підготовчі роботи займають лічені хвилини.
Інгредієнти: баклажани – 740 г; ріпчаста цибуля – 85 м; твердий сир – 175 г; натуральний томатний соус – 155 г; куряче філе – 320 г; яйця – 2 шт.; вершки – 40 мл Приготування Насамперед спробуйте баклажани, якщо овочі гірчать, то добре просолите їх перед обсмаженням. Розділіть овочі на кубики однакового розміру і спасеруйте разом з невеликою кількістю рослинної олії до тих пір, поки цибуля не розм'якшиться. Збийте яйця разом з вершками і пучкою солі. Куряче філе перекрутіть у фарш або дрібно порубаєте, а потім обсмажте до напівготовності. Змішайте курятину з томатним соусом. У невелику промаслений форму шарами викладіть начинку з овочевої суміші і м'ясо в соусі, а потім залийте все яйцями. Готуйте запіканку протягом години при 180 градусах.
Рецепт курячої грудки з баклажанами в духовці
Правильно замаринувавши м'ясо, і супроводивши його легким гарніром з томатів і баклажанів, ви можете отримати блюдо ресторанного рівня в домашніх умовах, приклавши лише трохи зусиль.
Інгредієнти: Для курки:
філе куряче – 4 шт.; бальзамічний оцет – 55 мл; оливкова олія – 45 мл; лимонний сік – 30 мл; часник сушений – 1 ч. ложка; часник свіжий – 2 зубки. Для гарніру:
баклажан – 260 г; томати черрі – 180 г; сир фета – 45 г; листя базиліка – 5 шт. Приготування Маринування курки може займати від півгодини до цілих діб, тому вибирайте варіант виходячи з того, якою кількістю часу ви володієте. Природно, що чим довше філе пробуде в маринаді, тим більш вираженим буде його смак.
З'єднайте інгредієнти для маринаду і помістіть в нього курятину. Через півгодини почніть розігрівати духовку до 200 градусів. Покладіть кружечки баклажанів і томати черрі в духову шафу, попередньо сбризнув овочі маслом і приправивши пучкою солі. Залиште овочі в духовці приблизно на 15 хвилин. Паралельно з овочевим гарніром додайте в духовці і куряче філе. Його приготування займе від 20 до 25 хвилин, залежно від розміру. Викладіть овочі поверх готової курятини. Подавайте курячу грудку з баклажанами та помідорами, посипати страву сиром фета і зеленню базиліка.
Човники з баклажанів з курячою грудкою
З очевидних причин фарш з курячої грудки є найбільш дієтичним. Щоб уникнути потрапляння курячої шкіри і зрізів жиру з інших частин тушки, фарш краще готувати самостійно.
Інгредієнти: великий баклажан – 1 шт. (близько 700 м); кабачок – 80 г; ріпчаста цибуля – 40 г; печериці – 115 г; часник – 1 зубок; куряче філе – 240 г; томати свіжі – 40 г; сир – 60 г; сушений орегано, базилік – по 1/ч. ложки. Приготування Перекрутіть куряче філе. Баклажан розділіть навпіл і ложкою видаліть серцевину, залишаючи бортики товщиною в сантиметр. Наріжте витягнуту м'якоть кубиками. На шматочки такої ж форми і розміру розділіть кабачок і гриби. Спасеруйте овочі разом з грибами до м'якості, додайте фарш і трави, дрібку солі і подрібнений часник. Продовжуйте приготування до тих пір, поки курятина не дійде до повної готовності. Розподіліть м'ясо в баклажанових човниках і посипте сиром. Запікайте баклажани, фаршировані курячою грудкою, близько півгодини і подавайте, посипавши нарізаними томатами зверху.