Штучний мед
У наш час купити справжній мед виявилося великою проблемою. Це напевно можливо тільки якщо ви особисто знаєте пасічника, і то гарантії все одно немає. От і не хочеться переплачувати зайвий раз за підробку. А штучний мед можна приготувати і самим, причому зробити це на корисних лікувальних рослинах. Такий мед принесе не тільки задоволення, але і користь, а коштувати вам буде копійки.
Зараз з чого тільки не роблять штучний мед! Це і липа, бузина, і акація, і кульбабки, і навіть м'ята! Ось і ми вирішили поділитися деякими рецептами.
Потрібно сказати, що бузину потрібно брати без квітконіжок, тільки маленькі білі квіточки, а щоб правильно відміряти необхідну кількість потрібно щільно запресувати їх у банку.
Інгредієнти:
бузина – 1 л;
лимон – 1/2 шт.;
цукор – 2200 м;
вода – 1 л.
Приготування
Зібрані квітки висипаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
href="/sites/default/files/39/iskusstvennyy_med_iz_buziny_1_0.jpg" >
Як тільки закипіло – вогонь робимо тихіше і тушкуємо так близько півгодини. Потім знімаємо з плити і даємо настоятися, якщо є така можливість, то краще години три. Потім відкидаємо на сито, зливаємо настій, що залишився макуха теж добре віджимаємо і зціджуємо максимум рідини. Тепер ось цей відвар ставимо на плиту, висипаємо туди цукор і варимо на повільному вогні близько трьох годин. Обов'язково знімаємо пінку, якщо вона утворюється, так мед напевно вийде прозорим.
Після трьох годин томління потрібно додати лимон. Найважливіше в ньому кислота, яка надалі запобіжить кристалізацію, тому можна просто вичавити з нього сік. А якщо хто любить, можна перекрутити його через м'ясорубку і додати повністю, він тоді віддасть ще й шикарний аромат. Але тоді в кінці обов'язково потрібно процідити.
Отже, варимо з лимоном ще пів години, якщо потрібно проціджуємо і розливаємо в стерилізовані банки. Ось такий ароматний і ще й лікувальний мед виходить, а зусиль витрачено мінімум.
У приготуванні меду з акації існує дилема: промивати квіточки або не промивати?
З одного боку, потрібно позбутися від пилу і можливих жучків всередині. З іншого, разом з водою піде пилок і частина ефірного масла. А разом з ними і частина користі, заради якої все і затівається справу. Ну тут вирішувати вам. Ще один нюанс – акацію треба брати обов'язково білу, т. к. жовту і сріблясту вживати не можна.
Інгредієнти:
квіти акації – 900 г;
цукор – 2300 г;
лимон – 2 шт.;
вода – 15 літра.
Приготування
Квітки заливаємо водою, нарізаємо туди кубиками лимони.
Чекаємо, коли закипить і варимо близько 20 хвилин. Потім залишаємо настоюватися на 12 годин, можна і на 24 якщо потім прибрати в холодильник. Потім через марлю в кілька шарів добре віджимаємо відвар.
Додаємо до нього цукор і уварюють дві години. Потім просто розливаємо в стерильні банки і закорковуємо кришками.
Зараз з чого тільки не роблять штучний мед! Це і липа, бузина, і акація, і кульбабки, і навіть м'ята! Ось і ми вирішили поділитися деякими рецептами.
Рецепт штучного меду з бузини своїми руками
Потрібно сказати, що бузину потрібно брати без квітконіжок, тільки маленькі білі квіточки, а щоб правильно відміряти необхідну кількість потрібно щільно запресувати їх у банку.
Інгредієнти:
Приготування
Зібрані квітки висипаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
href="/sites/default/files/39/iskusstvennyy_med_iz_buziny_1_0.jpg" >
Як тільки закипіло – вогонь робимо тихіше і тушкуємо так близько півгодини. Потім знімаємо з плити і даємо настоятися, якщо є така можливість, то краще години три. Потім відкидаємо на сито, зливаємо настій, що залишився макуха теж добре віджимаємо і зціджуємо максимум рідини. Тепер ось цей відвар ставимо на плиту, висипаємо туди цукор і варимо на повільному вогні близько трьох годин. Обов'язково знімаємо пінку, якщо вона утворюється, так мед напевно вийде прозорим.
Після трьох годин томління потрібно додати лимон. Найважливіше в ньому кислота, яка надалі запобіжить кристалізацію, тому можна просто вичавити з нього сік. А якщо хто любить, можна перекрутити його через м'ясорубку і додати повністю, він тоді віддасть ще й шикарний аромат. Але тоді в кінці обов'язково потрібно процідити.
Отже, варимо з лимоном ще пів години, якщо потрібно проціджуємо і розливаємо в стерилізовані банки. Ось такий ароматний і ще й лікувальний мед виходить, а зусиль витрачено мінімум.
Як приготувати штучний мед з акації в домашніх умовах?
У приготуванні меду з акації існує дилема: промивати квіточки або не промивати?
З одного боку, потрібно позбутися від пилу і можливих жучків всередині. З іншого, разом з водою піде пилок і частина ефірного масла. А разом з ними і частина користі, заради якої все і затівається справу. Ну тут вирішувати вам. Ще один нюанс – акацію треба брати обов'язково білу, т. к. жовту і сріблясту вживати не можна.
Інгредієнти:
Приготування
Квітки заливаємо водою, нарізаємо туди кубиками лимони.
Чекаємо, коли закипить і варимо близько 20 хвилин. Потім залишаємо настоюватися на 12 годин, можна і на 24 якщо потім прибрати в холодильник. Потім через марлю в кілька шарів добре віджимаємо відвар.
Додаємо до нього цукор і уварюють дві години. Потім просто розливаємо в стерильні банки і закорковуємо кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити мед з кульбаби?
Одуванчиковый мед - не просто чудове солодке ласощі. Це ще величезний джерело корисних речовин, який особливо хороший для зміцнення імунітету. Процес
Мед з кульбаби в домашніх умовах
Чудовою і досить незвичайною заготівлею можна поповнити запас консервації. Пропонуємо зварити чудовий, яскравий, ароматний і безсумнівно корисний мед
Одуванчиковое варення - рецепт
Чудовим експериментом на кухні стане виготовлення смачного, яскравого варення з кульбаб. Таке ласощі зовсім не складно, а результат вас неодмінно
Варення з бузини
Бузина славиться своїми корисними властивостями, які, як кажуть, дарують довголіття. А ще з бузини виходить дуже смачне, ароматне варення. Щоб таке
Як варити варення з кульбаб?
Як нам не вистачає сонця у холодну пору року, так хочеться відчути його тепло, що зігріває! Насправді можна зберегти шматочок літа, зваривши варення
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам