Річкові мідії - рецепт приготування
Хочете вразити запрошених гостей, тоді пропонуємо вам зробити вишукані страви з річкових мідій. Це робиться неймовірно швидко, просто і обов'язково вразить всіх любителів і цінителів морепродуктів. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування річкових мідій в домашніх умовах.
Інгредієнти:
мідії річкові – 910 г;
олія рослинна;
хрін або соус – за смаком;
вода – 2 л;
зелень.
Для маринаду:
оцет – за смаком;
вода – 705 мл.
Приготування
Мідії промиваємо і замочуємо в маринаді, приготованому з води і оцту, приблизно на 20 хвилин. Потім підсолюємо за смаком і перемішуємо. Оцет прибере неприємний річковий запах і вб'є шкідливі мікроорганізми. Потім мідії проварюємо до розкриття. Далі рідину зливаємо, заливаємо чистою водою і варимо близько години. Потім обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом і в кінці смаження заливаємо улюбленим соусом і посипаємо блюдо рубаною зеленню.
Інгредієнти:
річкові мідії – 990 м;
спеції і лавровий лист.
Для соусу:
часник – 3 зубчики;
оливкова олія – 45 мл;
лимонний сік – за смаком;
спеції та італійські трави.
Приготування
Мідії заздалегідь вимочуємо в холодній воді, щоб з них вийшов весь річковий пісок. Потім у каструлю наливаємо воду, додаємо спеції, лаврушку і доводимо до закипання. Після цього акуратно опускаємо мідії і проварюємо їх 3 хвилини. Обережно виймаємо делікатес шумівкою і остуджуємо, виклавши на тарілку. Часник чистимо, видавлюємо через прес, заливаємо олією, скроплюємо соком лимона і посипаємо італійськими травами. Духовку розігріваємо до 180 градусів, викладаємо на деко мідії і в кожну стулку наливаємо трохи приготовленого соусу. Запікаємо страву 7-10 хвилин і подаємо до столу.
Інгредієнти:
річкові мідії – 155 г;
лавровий лист – 2 шт.;
цибулина – 2 шт.;
сметана і зелень – за бажанням;
спеції.
Приготування
А ось ще один рецепт, як смачно приготувати річкові мідії. Кладемо делікатес на гарячу сковорідку і нагріваємо до тих пір, поки всі стулки повністю не розкриються. Через 10 хвилин обережно дістаємо їх, остуджуємо, акуратно відокремлюємо від м'язової губки і нарізаємо шматочками. Додаємо подрібнену цибулю, кидаємо лавровий лист, спеції і тушкуємо 15 хвилин на сковорідці. Перед подачею до столу прикрашаємо страву рубаною зеленню і заливаємо все нежирної сметаною.
Рецепт оригінального блюда з річкових мідій
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Мідії промиваємо і замочуємо в маринаді, приготованому з води і оцту, приблизно на 20 хвилин. Потім підсолюємо за смаком і перемішуємо. Оцет прибере неприємний річковий запах і вб'є шкідливі мікроорганізми. Потім мідії проварюємо до розкриття. Далі рідину зливаємо, заливаємо чистою водою і варимо близько години. Потім обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом і в кінці смаження заливаємо улюбленим соусом і посипаємо блюдо рубаною зеленню.
Рецепт запечених річкових мідій
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Мідії заздалегідь вимочуємо в холодній воді, щоб з них вийшов весь річковий пісок. Потім у каструлю наливаємо воду, додаємо спеції, лаврушку і доводимо до закипання. Після цього акуратно опускаємо мідії і проварюємо їх 3 хвилини. Обережно виймаємо делікатес шумівкою і остуджуємо, виклавши на тарілку. Часник чистимо, видавлюємо через прес, заливаємо олією, скроплюємо соком лимона і посипаємо італійськими травами. Духовку розігріваємо до 180 градусів, викладаємо на деко мідії і в кожну стулку наливаємо трохи приготовленого соусу. Запікаємо страву 7-10 хвилин і подаємо до столу.
Рецепт приготування річкових мідій
Інгредієнти:
![Річкові мідії - рецепт приготування Річкові мідії - рецепт приготування](/uploads/posts/2016-09/rchkov-mdyi-recept-prigotuvannya_602.jpeg)
Приготування
А ось ще один рецепт, як смачно приготувати річкові мідії. Кладемо делікатес на гарячу сковорідку і нагріваємо до тих пір, поки всі стулки повністю не розкриються. Через 10 хвилин обережно дістаємо їх, остуджуємо, акуратно відокремлюємо від м'язової губки і нарізаємо шматочками. Додаємо подрібнену цибулю, кидаємо лавровий лист, спеції і тушкуємо 15 хвилин на сковорідці. Перед подачею до столу прикрашаємо страву рубаною зеленню і заливаємо все нежирної сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як приготувати річкові мідії?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-prigotuvati-rchkov-mdyi_161.jpeg)
Як приготувати річкові мідії?
Річкові мідії або беззубка - досить поширений молюск, який так само їстівний, як і його однойменний морський делікатес. Але в процесі їх приготування
![Запечені мідії](/uploads/posts/2016-08/thumbs/zapechen-mdyi_831.jpeg)
Запечені мідії
Якщо ви стали щасливим володарем щедрою порції мідій, то неодмінно запечіть хоча б частину з них. Приготовлені таким способом молюски виходять дивно
![Як смачно приготувати мідії?](/uploads/posts/2016-08/thumbs/yak-smachno-prigotuvati-mdyi_661.jpeg)
Як смачно приготувати мідії?
Сьогодні купити мідії зовсім не складно. Тому не засмучуйтеся, якщо немає можливості приготувати і покуштувати свіжих молюсків, тільки виловлених. Як
![Як приготувати мідії?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-mdyi_381.jpeg)
Як приготувати мідії?
Мідії - цінний дієтичний морепродукт, в якому містяться харчові білки і мікроелементи. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо, як їх смачно і
![Мідії у вершковому соусі](/uploads/posts/2015-03/mdyi-u-vershkovomu-sous_841.jpeg)
Мідії у вершковому соусі
Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,
![Мідії в часниковому соусі](/uploads/posts/2015-03/mdyi-v-chasnikovomu-sous_951.jpeg)
Мідії в часниковому соусі
Мідії в часниковому соусі - вишукане делікатесне блюдо, яке порадує вам пікантним смаком. Така страва неодмінно стане окрасою будь-якого святкового