Маринад для шашлику з яловичини
Шашлики найчастіше готують з такого м'яса, як свинина або баранина. З яловичини їх роблять набагато рідше, так як це м'ясо менш жирне, блюдо часто виходить занадто сухим і жорстким. А щоб цього не було, його треба просто правильно замаринувати. Рецепти маринаду для соковитого шашлику з яловичини чекають вас нижче.
Інгредієнти:
цибуля – 245 г;
цукровий пісок – щіпка;
масло рослинне – 45 мл;
ківі – 3 шт.;
лимон – 1-2 шт.;
яловичина – 2 кг.
Приготування
Яловичину нарізаємо шматками, складаємо в миску, натираємо сіллю, спеціями і добре розмішуємо. Видавлюємо сік з лимонів, вливаємо олію, добре розмішуємо і заливаємо м'ясо отриманою сумішшю. Залишаємо м'ясо в холоді в маринаді на ніч. Вранці додаємо ківі, розтерте з цукром в пюре. Це потрібно зробити приблизно за годину до приготування шашликів. Надягаємо підготовлену яловичину на шампур, чергуючи шматочки м'яса і цибулі, скроплюємо маслом і смажимо до готовності.
Інгредієнти:
лимон – 2 шт.;
майонез 67% жирності – 370 г;
яловичина (м'якоть) – 1 кг;
сіль;
часник – 5 зубчиків;
перець.
Приготування
Лимони моєму, насухо витираємо і натираємо цедру на маленькій тертці. Самі лимони ріжемо навпіл і видавлюємо сік. Подрібнюємо часник. Яловичину ріжемо шматочками. У мисочку виливаємо майонез, сік лимона і висипаємо цедру, подрібнений часник і перець. Гарненько все це розмішуємо до однорідності. Яловичину підсолюємо, заливаємо маринадом і добре розмішуємо. Прикриваємо ємність з м'ясом кришкою і ставимо в холод на 10 годин. Потім смажимо шашлики.
Інгредієнти:
цибуля – 290 г;
яловича вирізка – 2 кг;
спеції для шашлику – 35 г;
оцет 9% – 45 мл
Приготування
Дрібненько шаткуємо цибулю, додаємо оцет, спеції. Заливаємо яловичину отриманою масою. Руками перемішуємо, щоб всі шматочки м'яса виявилися в маринаді. Прибираємо м'ясо в холод на 6 годин. Після цього вже смажимо шашлик.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини;
червоний перець;
вино сухе червоне сухе – 175 мл;
чорний перець;
часник – 45 г;
цибуля – 275 р.
Приготування
Подрібнюємо цибулю з часником, змішуємо їх з червоним вином. Додаємо перець, солимо і ретельно перемішуємо. Заливаємо м'ясо отриманою сумішшю і ставимо в холод на 8 годин. Після цього вже можна смажити шашлик.
Маринад для шашлику з яловичини з ківі
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину нарізаємо шматками, складаємо в миску, натираємо сіллю, спеціями і добре розмішуємо. Видавлюємо сік з лимонів, вливаємо олію, добре розмішуємо і заливаємо м'ясо отриманою сумішшю. Залишаємо м'ясо в холоді в маринаді на ніч. Вранці додаємо ківі, розтерте з цукром в пюре. Це потрібно зробити приблизно за годину до приготування шашликів. Надягаємо підготовлену яловичину на шампур, чергуючи шматочки м'яса і цибулі, скроплюємо маслом і смажимо до готовності.
Маринад для шашлику з яловичини з майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Лимони моєму, насухо витираємо і натираємо цедру на маленькій тертці. Самі лимони ріжемо навпіл і видавлюємо сік. Подрібнюємо часник. Яловичину ріжемо шматочками. У мисочку виливаємо майонез, сік лимона і висипаємо цедру, подрібнений часник і перець. Гарненько все це розмішуємо до однорідності. Яловичину підсолюємо, заливаємо маринадом і добре розмішуємо. Прикриваємо ємність з м'ясом кришкою і ставимо в холод на 10 годин. Потім смажимо шашлики.
Маринад для шашлику з яловичини з оцтом
Інгредієнти:
Приготування
Дрібненько шаткуємо цибулю, додаємо оцет, спеції. Заливаємо яловичину отриманою масою. Руками перемішуємо, щоб всі шматочки м'яса виявилися в маринаді. Прибираємо м'ясо в холод на 6 годин. Після цього вже смажимо шашлик.
Шашлик з яловичини – рецепт маринаду з червоним вином
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо цибулю з часником, змішуємо їх з червоним вином. Додаємо перець, солимо і ретельно перемішуємо. Заливаємо м'ясо отриманою сумішшю і ставимо в холод на 8 годин. Після цього вже можна смажити шашлик.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад з кефіром для шашлику з свинини
Найпопулярнішим варіантом маринування м'яса для подальшого смаження на вугіллі є той, що заснований на кефірі. Вважається, що кислі продукти добре
Шашлик з печінки яловичини
Шалено смачним і дуже ніжним виходить шашлик, якщо зробити його з печінки яловичини. Далі докладно розповімо, як перетворити вже звичне блюдо для
Шашлик з ківі
Не варто засмучуватися, якщо не вдалось заздалегідь замаринувати м'ясо для шашлику. Наведені нижче рецепти допоможуть приготувати це незрівнянне
Шашлик на мінералці
Одним з популярних методів підготовки м'яса для шашлику є маринування його в мінеральній воді. Далі опишемо кілька цікавих рецептів такого чудового
М'який шашлик з яловичини
У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
Як маринувати осетер для шашлику?
Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми