Страви з щавлю
Щавель продукт дуже корисний, з якого можна приготувати багато смачних страв. Про те, що можна приготувати з щавлю, крім супу поговоримо далі.
Пиріг з цукром на кефірі
Інгредієнти:
борошно пшеничне вищого сорту – 2 склянки;
пісок цукровий – 1 склянка;
маргарин для випічки – 110 г;
кефір – 200 мл;
харчова сода – 5 г;
яйця – 3 шт.;
щавель.
Приготування
Спочатку робимо начинку: щавель моєму, стебла відрізаємо і обсушуємо на паперовому рушнику. Потім щавель дрібненько нарізаємо. Його варто взяти побільше, так як в процесі приготування щавель зменшиться в обсязі. Потім додаємо цукровий пісок і розмішуємо. Для тіста розтоплюємо маргарин. У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо цукор і розтираємо. Вливаємо кефір, розтоплений маргарин і перемішуємо. Постійно помішуючи, додаємо всю муку, кладемо соду і ретельно вимішуємо. У змащену форму кладемо половину тіста, зверху кладемо начинку і заливаємо рештою тестом. Випікаємо пиріг до готовності при помірній температурі.
Смажені пиріжки зі щавлем
Для тесту:
рослинне масло – 3 ст. ложки;
цукровий пісок – 10 г;
просеянная пшеничне борошно вищого сорту – 440 г;
кефір – 300 мл;
сіль;
харчова сода – 10 р.
Для начинки:
свіжий щавель – 200 г;
пісок цукровий – 100 г;
рослинна олія для смаження.
Приготування
У попередньо просіяне пшеничне борошно додаємо кефір, соду, підсолюємо трошки, сахарим і вливаємо олію. Замішуємо тісто, щоб воно вийшло мягеньким і місити його було легко. Після цього накриваємо його плівкою і залишаємо на півгодини при кімнатній температурі. Щавель миємо, обсушуємо. Стеблинки обрізаємо. Щавель подрібнюємо соломкою і посипаємо його цукром. Притрушиваем стіл борошном, покласти тісто, формуємо з нього ковбаску і ріжемо її на невеликі однакові шматочки. Кожен з них розгортаємо в кружечки товщиною близько 3 мм В центр кожного з них кладемо начинку. Краї пиріжка з'єднуємо. На сковороді добре прогріваємо рослинне масло, опускаємо в нього заготовки. Обсмажуємо до рум'яності, потім акуратно перевертаємо на другу сторону і доводимо до готовності. Пиріжки поміщаємо на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир.
Суп з щавлю з м'ясом
Інгредієнти:
Для бульйону:
вода – 2 літри;
стегенця курячі – 2 шт.;
морква – 1 шт.;
головка цибулі – 1 шт.;
лавровий лист – 1 шт.;
сіль;
чорний перець горошком – 3-4 шт.
Для супу:
цибуля – 150 г;
щавель – 100 г;
картопля – 350 г;
олія рослинна;
морква – 120 г;
варені яйця – 3 шт.;
сіль;
перець;
сметана для подачі.
Приготування
Спочатку готуємо бульйон. Кладемо стегенця в каструлю з водою і даємо рідини закипіти. Пінку, яка утворилася, знімаємо і робимо нагрівання поменше. Додаємо цілі, але, природно, очищені моркву і цибулю. Варимо близько години при невеликому кипінні. Хвилин за 15 до готовності м'яса бульйон підсолюємо, кладемо бажані спеції. З готового бульйону видаляємо цибулю з морквою і спеції. Виймаємо курку з бульйону, відокремлюємо м'ясо від кісточок і нарізаємо. Бульйон проціджуємо. Перебираємо щавель, промиваємо його, відрізаємо стеблинки і крупно нарізаємо листочки. Очищену картоплю ріжемо кубиками. Очищену цибулю подрібнюємо. Подрібнюємо за допомогою великої терки моркву. Нагріваємо на сковороді рослинне масло, відправляємо туди овочі, злегка підсолюємо і пасеруємо близько 3 хвилин. Доводимо до кипіння бульйон, відправляємо туди картоплю і варимо чверть години. Потім кладемо обсмажені овочі, перемішуємо і готуємо близько 5 хвилин. Тепер закладаємо щавель, розмішуємо і готуємо ще 2 хвилини. В кінці кладемо куряче м'ясо і розмішуємо. Підсолюємо за смаком, перчимо, накриваємо кришкою і даємо настоятися близько чверті години. При подачі в тарілку кладемо половину вареного яйця і сметану.
Коктейль зі щавлем
Інгредієнти:
щавель – 200 г;
свіжі яблука – 4-5 шт.;
апельсин великий – 1 шт.
Приготування
З яблук видавлюємо сік за допомогою соковижималки. Апельсин очищаємо і поміщаємо в блендер, туди ж вливаємо яблучний сік і щавель. Добре це все збиваємо – все, коктейль готовий!
Варення з щавлю
Інгредієнти:
пісок цукровий – 400 г;
щавель – 500 г;
вода – 30 мл
Приготування
Листочки щавлю моєму, стеблинки видаляємо, а листочки обсушуємо. Нарізаємо щавель тоненькими смужками. Підготовлений щавель поміщаємо в каструлю, вливаємо воду і всипаємо цукор. Помішуючи, проварюємо до загустіння, а потім розкладаємо по підготовленим банках і зберігати в прохолодному місці.
Пиріг з цукром на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку робимо начинку: щавель моєму, стебла відрізаємо і обсушуємо на паперовому рушнику. Потім щавель дрібненько нарізаємо. Його варто взяти побільше, так як в процесі приготування щавель зменшиться в обсязі. Потім додаємо цукровий пісок і розмішуємо. Для тіста розтоплюємо маргарин. У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо цукор і розтираємо. Вливаємо кефір, розтоплений маргарин і перемішуємо. Постійно помішуючи, додаємо всю муку, кладемо соду і ретельно вимішуємо. У змащену форму кладемо половину тіста, зверху кладемо начинку і заливаємо рештою тестом. Випікаємо пиріг до готовності при помірній температурі.
Смажені пиріжки зі щавлем
Для тесту:
Для начинки:
Приготування
У попередньо просіяне пшеничне борошно додаємо кефір, соду, підсолюємо трошки, сахарим і вливаємо олію. Замішуємо тісто, щоб воно вийшло мягеньким і місити його було легко. Після цього накриваємо його плівкою і залишаємо на півгодини при кімнатній температурі. Щавель миємо, обсушуємо. Стеблинки обрізаємо. Щавель подрібнюємо соломкою і посипаємо його цукром. Притрушиваем стіл борошном, покласти тісто, формуємо з нього ковбаску і ріжемо її на невеликі однакові шматочки. Кожен з них розгортаємо в кружечки товщиною близько 3 мм В центр кожного з них кладемо начинку. Краї пиріжка з'єднуємо. На сковороді добре прогріваємо рослинне масло, опускаємо в нього заготовки. Обсмажуємо до рум'яності, потім акуратно перевертаємо на другу сторону і доводимо до готовності. Пиріжки поміщаємо на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир.
Суп з щавлю з м'ясом
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для супу:
Приготування
Спочатку готуємо бульйон. Кладемо стегенця в каструлю з водою і даємо рідини закипіти. Пінку, яка утворилася, знімаємо і робимо нагрівання поменше. Додаємо цілі, але, природно, очищені моркву і цибулю. Варимо близько години при невеликому кипінні. Хвилин за 15 до готовності м'яса бульйон підсолюємо, кладемо бажані спеції. З готового бульйону видаляємо цибулю з морквою і спеції. Виймаємо курку з бульйону, відокремлюємо м'ясо від кісточок і нарізаємо. Бульйон проціджуємо. Перебираємо щавель, промиваємо його, відрізаємо стеблинки і крупно нарізаємо листочки. Очищену картоплю ріжемо кубиками. Очищену цибулю подрібнюємо. Подрібнюємо за допомогою великої терки моркву. Нагріваємо на сковороді рослинне масло, відправляємо туди овочі, злегка підсолюємо і пасеруємо близько 3 хвилин. Доводимо до кипіння бульйон, відправляємо туди картоплю і варимо чверть години. Потім кладемо обсмажені овочі, перемішуємо і готуємо близько 5 хвилин. Тепер закладаємо щавель, розмішуємо і готуємо ще 2 хвилини. В кінці кладемо куряче м'ясо і розмішуємо. Підсолюємо за смаком, перчимо, накриваємо кришкою і даємо настоятися близько чверті години. При подачі в тарілку кладемо половину вареного яйця і сметану.
Коктейль зі щавлем
Інгредієнти:
Приготування
З яблук видавлюємо сік за допомогою соковижималки. Апельсин очищаємо і поміщаємо в блендер, туди ж вливаємо яблучний сік і щавель. Добре це все збиваємо – все, коктейль готовий!
Варення з щавлю
Інгредієнти:
Приготування
Листочки щавлю моєму, стеблинки видаляємо, а листочки обсушуємо. Нарізаємо щавель тоненькими смужками. Підготовлений щавель поміщаємо в каструлю, вливаємо воду і всипаємо цукор. Помішуючи, проварюємо до загустіння, а потім розкладаємо по підготовленим банках і зберігати в прохолодному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коктейль зі щавлем
Вельми незвичайний змішаний напій рекомендуємо зробити власноруч. Яскравий, насичений, ароматний коктейль з щавлю неодмінно вам сподобається
Начинка з щавлю для пиріжків
Неймовірно смачною виходить випічка, наповнена щавлем, але за умови правильно приготованої начинки. Розповімо, як впоратися з цим завданням і
Смажені пиріжки зі щавлем
Коли урожай зелені зашкалює, хочеться готувати з неї щось зовсім незвичайне. Наприклад, швидкі і прості пиріжки з щавлевим наповненням. До речі такі
Зелені щи з щавлем і яйцем – рецепт
Прекрасний варіант літнього легкого страви - зелені щі. Готувати їх можна кількома способами, про деяких розповімо далі, описавши цікаві і докладні
Суп з кропивою і щавлем
Смачним, яскравим, по-справжньому літнім виходить суп, приготовлений із зеленого листя щавлю і молоденькою кропиви. Далі підкажемо найбільш вдалі
Пиріг з щавлю
Пиріг з щавлю - смачна і оригінальна випічка, яка неодмінно порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш незвичайних