Копчені реберця
Копчені реберця є шалено смачним делікатесом, який доречний абсолютно на будь-якому столі. Такі ласощі можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Причому відсутність коптильні не перепона для цього. Їх можна зробити і в духовці, але в цьому випадку необхідно участь рідкого диму.
Пропонуємо рецепти приготування копчених реберець в коптильні і в духовці. І той, і інший варіант дозволить отримати дуже смачну закуску.
Інгредієнти:
свинячі ребра – 18 кг;
кам'яна сіль – 110 г;
цукровий пісок – 20 г;
чорний перець мелений;
часник;
горілка – 55 мл;
вода – 1 л;
мелений лавровий лист – 1 щіпка.
Приготування
Свинячі реберця позбавляємо від плівки і промиваємо під прохолодною проточною водою. Тепер готуємо розсіл. Для цього наливаємо у кухлик або каструльку воду, додаємо сіль і цукор і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Даємо рідини охолонути і заливаємо нею підготовлені свинячі ребра. Маємо ємність з заготівлею у прохолодному місці для просолення на три дні, щодня перевертаючи ребра в розсолі.
По закінченні часу дістаємо реберця з розсолу і підвішуємо на пару годин в провітрюваному місці або в ідеалі на повітрі для просушування. Тепер змішуємо горілку з подрібненим часником, меленим перцем і лавровим листом і натираємо ароматною «п'яної» сумішшю обсохлі ребра. Поміщаємо продукт в пакет або обертаємо харчовою плівкою і ставимо на полицю холодильника на пару днів.
Для копчення свинячих ребер нам знадобиться коптильня гарячого копчення, так як в «холодному» пристрої не вдасться отримати бажаний смак закуски. М'ясо просто висохне у ньому за час тривалого перебування в диму і стане дубовим і не смачним.
Поміщаємо промариновані ребра на решітку коптильні, попередньо насипавши на дно пристрою вологих тирси і встановивши піддон для збору жиру, і коптимо при невисокій температурі протягом трьох-чотирьох годин.
Інгредієнти:
свинячі ребра – 18 кг;
кам'яна сіль – 120 г;
спеції і прянощі на вибір;
чорний перець мелений;
часник;
рідкий дим – 120 мл
Приготування
Готуємо свинячі ребра також як і в попередньому рецепті, ополоснувши їх прохолодною водою і позбавивши від мембрани (плівки). Тепер присмачую продукт рідким димом, після чого натираємо його сіллю, видавленим часником, спеціями і прянощами на свій смак. Поміщаємо реберця в пакет і кладемо на полицю холодильника на добу. По закінченні часу маємо продукт на деко і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до повної готовності приблизно протягом години.
Пропонуємо рецепти приготування копчених реберець в коптильні і в духовці. І той, і інший варіант дозволить отримати дуже смачну закуску.
Копчені реберця - рецепт в коптильні
Інгредієнти:
Приготування
Свинячі реберця позбавляємо від плівки і промиваємо під прохолодною проточною водою. Тепер готуємо розсіл. Для цього наливаємо у кухлик або каструльку воду, додаємо сіль і цукор і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Даємо рідини охолонути і заливаємо нею підготовлені свинячі ребра. Маємо ємність з заготівлею у прохолодному місці для просолення на три дні, щодня перевертаючи ребра в розсолі.
По закінченні часу дістаємо реберця з розсолу і підвішуємо на пару годин в провітрюваному місці або в ідеалі на повітрі для просушування. Тепер змішуємо горілку з подрібненим часником, меленим перцем і лавровим листом і натираємо ароматною «п'яної» сумішшю обсохлі ребра. Поміщаємо продукт в пакет або обертаємо харчовою плівкою і ставимо на полицю холодильника на пару днів.
Для копчення свинячих ребер нам знадобиться коптильня гарячого копчення, так як в «холодному» пристрої не вдасться отримати бажаний смак закуски. М'ясо просто висохне у ньому за час тривалого перебування в диму і стане дубовим і не смачним.
Поміщаємо промариновані ребра на решітку коптильні, попередньо насипавши на дно пристрою вологих тирси і встановивши піддон для збору жиру, і коптимо при невисокій температурі протягом трьох-чотирьох годин.
Копчені свинячі реберця в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо свинячі ребра також як і в попередньому рецепті, ополоснувши їх прохолодною водою і позбавивши від мембрани (плівки). Тепер присмачую продукт рідким димом, після чого натираємо його сіллю, видавленим часником, спеціями і прянощами на свій смак. Поміщаємо реберця в пакет і кладемо на полицю холодильника на добу. По закінченні часу маємо продукт на деко і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до повної готовності приблизно протягом години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинячі реберця в рукаві в духовці
Приготувавши реберця будь-яким способом - ви вже забезпечите себе і гостей чудовим стравою. Однак, використовуючи спеціальний рукав, у вас точно не
Свинячі реберця з картоплею в мультиварці
Розпадається на волокна м'ясо в компанії картоплі та насиченого смаку соусу – що може бути смачніше? Представляємо найбільш вдалі ідеї поєднання цих
Тушковані свинячі реберця
Свинячі реберця, приготовані з абсолютно будь-яким рецептом, виходять смачними і неймовірно соковитими. Пропонуємо приготувати їх в тушкованому
Реберця на мангалі
Реберця на мангалі виходять такими смачними тому, що міжреберна м'ясо соковите, солодке і дуже ніжне. До того ж реберця ще й коштують набагато
Свинячі реберця барбекю
Свинячі реберця барбекю - одне з найпопулярніших страв, які готуються на природі. Деякі люди знають справжній рецепт цієї страви, а тому ми вирішили
Свинячі реберця в духовці - рецепт
Свинячі реберця - шикарне блюдо, яке оцінить кожен чоловік. Їх можна готувати разом, виставивши як корону і поклавши всередину начинку, а можна