Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус з томатної пасти для шашлику

Соус з томатної пасти для шашлику

15-08-2016, 20:01
1 215
Соус з томатної пасти для шашлику
Яким би смачним і м'яким у вас не вийшов шашлик, а до нього обов'язково потрібно подавати соус. Саме він вигідно підкреслить смак м'яса і зробить його більш апетитним. Сьогодні ми навчимо вас, як приготувати соус з томатної пасти.

Рецепт соусу до шашлику з томатної пасти


Інгредієнти:

  • вода кип'ячена – 115 мл;

  • натуральна томатна паста – 30 мл;

  • цукор дрібний – 10 г;

  • сіль «Екстра» – 5 р;

  • цибулина – 35 г;

  • зелені пір'я цибулі – 2 шт.;

  • сік лимонний – 5 мл;

  • часник – 5 р;

  • олія оливкова – 5 мл;

  • свіжий кріп.


  • Приготування
    Невелику цибулину очищаємо від сухого лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками. Видавлюємо через прес зубчик часнику і кидаємо дрібку цукру і солі. Гарненько все перемішуємо, збризкуємо лимонним соком і поливаємо оливковою маслом. Вміст миски знову розмішуємо і маринуємо 10-15 хвилин. Не гаючи часу, томатну пасту розвести до однорідної консистенції кип'яченою гарячою водою. Потім додаємо цибульну суміш і додаємо подрібнену свіжу зелень. Готовий соус для шашлику з томатної пасти приправляємо за смаком різними спеціями: меленим перцем, паприкою і перемішуємо. Тепер наполягаємо його хвилин 15 а потім переливаємо в пиалку і подаємо до смаженого м'яса.

    Вірменський соус для шашлику з томатної пасти


    Інгредієнти:

  • густа паста томатна – 115 мл;

  • вода питна – 225 мл;

  • часник – 15 г;

  • спеції і зелень.


  • Приготування
    Томатну пасту викладаємо в ковшичек, розбавляємо кип'яченою теплою водою і ставимо на середній вогонь. Помішуючи, кип'ятити суміш і кидаємо дрібно нарізаний очищений часник, рубану зелень і спеції. Уварюємо соус 5 хвилин, а потім остуджуємо, переливаємо в пиалку і подаємо до шашлику.

    Соус з кінзою і томатною пастою


    Інгредієнти:

  • густа томатна паста – 225 мл;

  • вода кип'ячена – 200 мл;

  • кінза свіжа – 1 пучок;

  • часник – 1 головка;

  • цибулина – 2 шт.;

  • спеції.

  • Соус з томатної пасти для шашлику

    Приготування
    А ось ще один спосіб, як зробити смачний соус з домашньої томатної пасти. Спочатку беремо свіжу кинзу, промиваємо, струшуємо і крупно ріжемо. Цибулю і часник очищаємо, подрібнюємо кубиками, викладаємо в миску, додаємо крупно порізану зелень і збиваємо блендером до однорідної маси. Додаємо густу томатну пасту, розбавляємо кип'яченою водою до потрібної консистенції і перемішуємо. Підсолюємо соус за смаком, перелити в чисту баночку і ставимо на кілька днів у холодильник, а потім викладаємо в пиалку і подаємо до шашлику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з червоної смородини до м'яса
    Соус з червоної смородини до м'яса
    Підкреслити смак м'ясної страви або приховати деякі недоліки допоможе дивно смачний, густий соус. Далі підкажемо, як зробити шалено смачну добавку до
    Кетчуп з томатної пасти в домашніх умовах
    Кетчуп з томатної пасти в домашніх умовах
    Кетчуп, напевно, найпопулярніший варіант доповнення різноманітних страв. Однак покупний продукт не завжди відповідає заявленій якості, так і смак теж
    Кетчуп з томатної пасти
    Кетчуп з томатної пасти
    Класичний кетчуп звичайно і готують з томатної пасти, і в описаних далі рецепти ви дізнаєтеся, як зробити незрівнянний, ароматний соус із звичних
    Соус для шашлику в домашніх умовах
    Соус для шашлику в домашніх умовах
    У цій статті розповімо, як зробити власноруч соус, відповідний до шашлику. Адже деколи навіть найсмачніше блюдо здається трохи не завершеним без
    Гострий соус
    Гострий соус
    Соуси - чудове доповнення до будь-якої страви. Вони перетворюють звичні страви, підносячи їх у новому кольорі. Сьогодні ми поговоримо про
    Соус для шашлику
    Соус для шашлику
    Багато хто з нас звикли їсти шашлик з оцтом, майонезом або кетчупом, але справжні любителі цієї смакоти, звичайно ж, їдять це блюдо з гостреньким і в