Соус з томатної пасти для шашлику
Яким би смачним і м'яким у вас не вийшов шашлик, а до нього обов'язково потрібно подавати соус. Саме він вигідно підкреслить смак м'яса і зробить його більш апетитним. Сьогодні ми навчимо вас, як приготувати соус з томатної пасти.
Інгредієнти:
вода кип'ячена – 115 мл;
натуральна томатна паста – 30 мл;
цукор дрібний – 10 г;
сіль «Екстра» – 5 р;
цибулина – 35 г;
зелені пір'я цибулі – 2 шт.;
сік лимонний – 5 мл;
часник – 5 р;
олія оливкова – 5 мл;
свіжий кріп.
Приготування
Невелику цибулину очищаємо від сухого лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками. Видавлюємо через прес зубчик часнику і кидаємо дрібку цукру і солі. Гарненько все перемішуємо, збризкуємо лимонним соком і поливаємо оливковою маслом. Вміст миски знову розмішуємо і маринуємо 10-15 хвилин. Не гаючи часу, томатну пасту розвести до однорідної консистенції кип'яченою гарячою водою. Потім додаємо цибульну суміш і додаємо подрібнену свіжу зелень. Готовий соус для шашлику з томатної пасти приправляємо за смаком різними спеціями: меленим перцем, паприкою і перемішуємо. Тепер наполягаємо його хвилин 15 а потім переливаємо в пиалку і подаємо до смаженого м'яса.
Інгредієнти:
густа паста томатна – 115 мл;
вода питна – 225 мл;
часник – 15 г;
спеції і зелень.
Приготування
Томатну пасту викладаємо в ковшичек, розбавляємо кип'яченою теплою водою і ставимо на середній вогонь. Помішуючи, кип'ятити суміш і кидаємо дрібно нарізаний очищений часник, рубану зелень і спеції. Уварюємо соус 5 хвилин, а потім остуджуємо, переливаємо в пиалку і подаємо до шашлику.
Інгредієнти:
густа томатна паста – 225 мл;
вода кип'ячена – 200 мл;
кінза свіжа – 1 пучок;
часник – 1 головка;
цибулина – 2 шт.;
спеції.
Приготування
А ось ще один спосіб, як зробити смачний соус з домашньої томатної пасти. Спочатку беремо свіжу кинзу, промиваємо, струшуємо і крупно ріжемо. Цибулю і часник очищаємо, подрібнюємо кубиками, викладаємо в миску, додаємо крупно порізану зелень і збиваємо блендером до однорідної маси. Додаємо густу томатну пасту, розбавляємо кип'яченою водою до потрібної консистенції і перемішуємо. Підсолюємо соус за смаком, перелити в чисту баночку і ставимо на кілька днів у холодильник, а потім викладаємо в пиалку і подаємо до шашлику.
Рецепт соусу до шашлику з томатної пасти
Інгредієнти:
Приготування
Невелику цибулину очищаємо від сухого лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками. Видавлюємо через прес зубчик часнику і кидаємо дрібку цукру і солі. Гарненько все перемішуємо, збризкуємо лимонним соком і поливаємо оливковою маслом. Вміст миски знову розмішуємо і маринуємо 10-15 хвилин. Не гаючи часу, томатну пасту розвести до однорідної консистенції кип'яченою гарячою водою. Потім додаємо цибульну суміш і додаємо подрібнену свіжу зелень. Готовий соус для шашлику з томатної пасти приправляємо за смаком різними спеціями: меленим перцем, паприкою і перемішуємо. Тепер наполягаємо його хвилин 15 а потім переливаємо в пиалку і подаємо до смаженого м'яса.
Вірменський соус для шашлику з томатної пасти
Інгредієнти:
Приготування
Томатну пасту викладаємо в ковшичек, розбавляємо кип'яченою теплою водою і ставимо на середній вогонь. Помішуючи, кип'ятити суміш і кидаємо дрібно нарізаний очищений часник, рубану зелень і спеції. Уварюємо соус 5 хвилин, а потім остуджуємо, переливаємо в пиалку і подаємо до шашлику.
Соус з кінзою і томатною пастою
Інгредієнти:
Приготування
А ось ще один спосіб, як зробити смачний соус з домашньої томатної пасти. Спочатку беремо свіжу кинзу, промиваємо, струшуємо і крупно ріжемо. Цибулю і часник очищаємо, подрібнюємо кубиками, викладаємо в миску, додаємо крупно порізану зелень і збиваємо блендером до однорідної маси. Додаємо густу томатну пасту, розбавляємо кип'яченою водою до потрібної консистенції і перемішуємо. Підсолюємо соус за смаком, перелити в чисту баночку і ставимо на кілька днів у холодильник, а потім викладаємо в пиалку і подаємо до шашлику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з червоної смородини до м'яса
Підкреслити смак м'ясної страви або приховати деякі недоліки допоможе дивно смачний, густий соус. Далі підкажемо, як зробити шалено смачну добавку до
Кетчуп з томатної пасти в домашніх умовах
Кетчуп, напевно, найпопулярніший варіант доповнення різноманітних страв. Однак покупний продукт не завжди відповідає заявленій якості, так і смак теж
Кетчуп з томатної пасти
Класичний кетчуп звичайно і готують з томатної пасти, і в описаних далі рецепти ви дізнаєтеся, як зробити незрівнянний, ароматний соус із звичних
Соус для шашлику в домашніх умовах
У цій статті розповімо, як зробити власноруч соус, відповідний до шашлику. Адже деколи навіть найсмачніше блюдо здається трохи не завершеним без
Гострий соус
Соуси - чудове доповнення до будь-якої страви. Вони перетворюють звичні страви, підносячи їх у новому кольорі. Сьогодні ми поговоримо про
Соус для шашлику
Багато хто з нас звикли їсти шашлик з оцтом, майонезом або кетчупом, але справжні любителі цієї смакоти, звичайно ж, їдять це блюдо з гостреньким і в