Яким би смачним і м'яким у вас не вийшов шашлик, а до нього обов'язково потрібно подавати соус. Саме він вигідно підкреслить смак м'яса і зробить його більш апетитним. Сьогодні ми навчимо вас, як приготувати соус з томатної пасти.
Рецепт соусу до шашлику з томатної пасти
Інгредієнти: вода кип'ячена – 115 мл; натуральна томатна паста – 30 мл; цукор дрібний – 10 г; сіль «Екстра» – 5 р; цибулина – 35 г; зелені пір'я цибулі – 2 шт.; сік лимонний – 5 мл; часник – 5 р; олія оливкова – 5 мл; свіжий кріп. Приготування Невелику цибулину очищаємо від сухого лушпиння і нарізаємо маленькими кубиками. Видавлюємо через прес зубчик часнику і кидаємо дрібку цукру і солі. Гарненько все перемішуємо, збризкуємо лимонним соком і поливаємо оливковою маслом. Вміст миски знову розмішуємо і маринуємо 10-15 хвилин. Не гаючи часу, томатну пасту розвести до однорідної консистенції кип'яченою гарячою водою. Потім додаємо цибульну суміш і додаємо подрібнену свіжу зелень. Готовий соус для шашлику з томатної пасти приправляємо за смаком різними спеціями: меленим перцем, паприкою і перемішуємо. Тепер наполягаємо його хвилин 15 а потім переливаємо в пиалку і подаємо до смаженого м'яса.
Вірменський соус для шашлику з томатної пасти
Інгредієнти: густа паста томатна – 115 мл; вода питна – 225 мл; часник – 15 г; спеції і зелень. Приготування Томатну пасту викладаємо в ковшичек, розбавляємо кип'яченою теплою водою і ставимо на середній вогонь. Помішуючи, кип'ятити суміш і кидаємо дрібно нарізаний очищений часник, рубану зелень і спеції. Уварюємо соус 5 хвилин, а потім остуджуємо, переливаємо в пиалку і подаємо до шашлику.
Соус з кінзою і томатною пастою
Інгредієнти: густа томатна паста – 225 мл; вода кип'ячена – 200 мл; кінза свіжа – 1 пучок; часник – 1 головка; цибулина – 2 шт.; спеції. Приготування А ось ще один спосіб, як зробити смачний соус з домашньої томатної пасти. Спочатку беремо свіжу кинзу, промиваємо, струшуємо і крупно ріжемо. Цибулю і часник очищаємо, подрібнюємо кубиками, викладаємо в миску, додаємо крупно порізану зелень і збиваємо блендером до однорідної маси. Додаємо густу томатну пасту, розбавляємо кип'яченою водою до потрібної консистенції і перемішуємо. Підсолюємо соус за смаком, перелити в чисту баночку і ставимо на кілька днів у холодильник, а потім викладаємо в пиалку і подаємо до шашлику.