М'ясо по-французьки з яловичини
Серед різноманіття страв французької кухні, почесне місце займають страви з м'яса, особливо яловичини. Стейки, запіканки і рагу з прованською рецептами не залишаю нікого байдужими, особливо в осінні холоди.
Як тільки в одному реченні зустрічаються «яловичина» і «французький», на розум приходить класичний рецепт бет бургиньон. Так, воно цілком коштує витраченого часу і буде гідно подачі на вишуканому святковому столі.
Інгредієнти:
яловичина - 680 г;
чебрець - 6 гілочок;
петрушка - 7 гілочок;
лист лавра - 1 шт.;
бекон - 75 г;
ріпчаста цибуля - 230 г;
морква - 95 г;
часникові зубки - 3 шт.;
сухе червоне вино - 480 мл;
курячий бульйон - 245 мл;
томатна паста - 15 г;
печериці - 340 г;
борошно - 10 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати м'ясо по-французьки з яловичини, саму яловичину нарізають великими кубиками, а жаровню розігрівають на середньо-сильному вогні. Коли посуд розігріється, покладіть в неї шматочки бекону і дайте жиру з нього вытопиться. Додайте чебрець, часник, нарізану цибулю і кубики моркви. Коли овочі покриються жиром, а шматочки цибулі стануть прозорими, покладіть яловичину і дайте їй схопитися рум'янцем. Тепер додайте гриби і дайте вологи з них випаруватися. Влийте суміш вина та бульйону з томатною пастою, після чого зменшіть жар і залиште м'ясо гаситися на 2 години. По закінченні часу обсмажте борошно на сухій сковороді до кремового кольору, розведіть невеликою кількістю бульйону з каструлі, потім перекладіть борошняну пасту до м'яса по-французьки з яловичини з грибами і дайте рідини загуснути 4-5 хвилин.
М'ясо по-французьки з яловичини можна зробити в мультиварці, виставимо режим «Гасіння» на 25 години.
Яловича вирізка – один з найбільш цінних і дорогих шматків туші, а тому хто як не французи знають, як приготувати її найбільш ніжною і соковитою. У цьому класичному рецепті ми поділимося з вами усіма тонкощами.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 520 г;
вершкове масло - 45 г;
оливкова олія - 45 мл;
шалот - 70 г;
борошно - 5 р;
сухе червоне вино - 115 мл;
сушений естрагон - 2 ч. ложки.
Приготування
Приправте вирізку свежесмолотым перцем і морською сіллю, а потім підрум'яньте її на половині розігрітого вершкового масла по 3 хвилини з кожного боку. Коли м'ясо схопиться скоринкою, помістіть його в розігріту до 190 градусів духовку на 20-23 хвилини.
Тим часом візьміться за соус. Спасеруйте шалот на оливковій олії, посипте його борошном, додати естрагон і влийте червоне вино. Як тільки соус загусне, додайте в нього половину вершкового масла.
М'ясо по-французьки – рецепт з яловичини
Як тільки в одному реченні зустрічаються «яловичина» і «французький», на розум приходить класичний рецепт бет бургиньон. Так, воно цілком коштує витраченого часу і буде гідно подачі на вишуканому святковому столі.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати м'ясо по-французьки з яловичини, саму яловичину нарізають великими кубиками, а жаровню розігрівають на середньо-сильному вогні. Коли посуд розігріється, покладіть в неї шматочки бекону і дайте жиру з нього вытопиться. Додайте чебрець, часник, нарізану цибулю і кубики моркви. Коли овочі покриються жиром, а шматочки цибулі стануть прозорими, покладіть яловичину і дайте їй схопитися рум'янцем. Тепер додайте гриби і дайте вологи з них випаруватися. Влийте суміш вина та бульйону з томатною пастою, після чого зменшіть жар і залиште м'ясо гаситися на 2 години. По закінченні часу обсмажте борошно на сухій сковороді до кремового кольору, розведіть невеликою кількістю бульйону з каструлі, потім перекладіть борошняну пасту до м'яса по-французьки з яловичини з грибами і дайте рідини загуснути 4-5 хвилин.
М'ясо по-французьки з яловичини можна зробити в мультиварці, виставимо режим «Гасіння» на 25 години.
М'ясо по-французьки з яловичини в духовці
Яловича вирізка – один з найбільш цінних і дорогих шматків туші, а тому хто як не французи знають, як приготувати її найбільш ніжною і соковитою. У цьому класичному рецепті ми поділимося з вами усіма тонкощами.
Інгредієнти:
Приготування
Приправте вирізку свежесмолотым перцем і морською сіллю, а потім підрум'яньте її на половині розігрітого вершкового масла по 3 хвилини з кожного боку. Коли м'ясо схопиться скоринкою, помістіть його в розігріту до 190 градусів духовку на 20-23 хвилини.
Тим часом візьміться за соус. Спасеруйте шалот на оливковій олії, посипте його борошном, додати естрагон і влийте червоне вино. Як тільки соус загусне, додайте в нього половину вершкового масла.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина у вершковому соусі з грибами
Свинина, приготована за поданими далі рецептами, виходить особливо смачною, ніжною і чудово ароматною. Пропонуємо урізноманітнити обід, доповнивши
Яловичина з картоплею в горщику в духовці
У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
Печеня з яловичини з картоплею
Для того, щоб смачно нагодувати рідних, приготуйте жарке з яловичини з картоплею, так як особливих зусиль і здібностей готування не вимагає,
М'ясо по-французьки з грибами
М'ясо по-французьки - ситне і смачне блюдо, яке знайоме багатьом. Варіацій його створення в даний час дуже багато. І сьогодні ми розберемося, як його