Вернуться назад Распечатать

М'ясо по-французьки з яловичини

М'ясо по-французьки з яловичини
Серед різноманіття страв французької кухні, почесне місце займають страви з м'яса, особливо яловичини. Стейки, запіканки і рагу з прованською рецептами не залишаю нікого байдужими, особливо в осінні холоди.

М'ясо по-французьки – рецепт з яловичини


Як тільки в одному реченні зустрічаються «яловичина» і «французький», на розум приходить класичний рецепт бет бургиньон. Так, воно цілком коштує витраченого часу і буде гідно подачі на вишуканому святковому столі.
Інгредієнти:

  • яловичина - 680 г;

  • чебрець - 6 гілочок;

  • петрушка - 7 гілочок;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • бекон - 75 г;

  • ріпчаста цибуля - 230 г;

  • морква - 95 г;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • сухе червоне вино - 480 мл;

  • курячий бульйон - 245 мл;

  • томатна паста - 15 г;

  • печериці - 340 г;

  • борошно - 10 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати м'ясо по-французьки з яловичини, саму яловичину нарізають великими кубиками, а жаровню розігрівають на середньо-сильному вогні. Коли посуд розігріється, покладіть в неї шматочки бекону і дайте жиру з нього вытопиться. Додайте чебрець, часник, нарізану цибулю і кубики моркви. Коли овочі покриються жиром, а шматочки цибулі стануть прозорими, покладіть яловичину і дайте їй схопитися рум'янцем. Тепер додайте гриби і дайте вологи з них випаруватися. Влийте суміш вина та бульйону з томатною пастою, після чого зменшіть жар і залиште м'ясо гаситися на 2 години. По закінченні часу обсмажте борошно на сухій сковороді до кремового кольору, розведіть невеликою кількістю бульйону з каструлі, потім перекладіть борошняну пасту до м'яса по-французьки з яловичини з грибами і дайте рідини загуснути 4-5 хвилин.
    М'ясо по-французьки з яловичини можна зробити в мультиварці, виставимо режим «Гасіння» на 25 години.

    М'ясо по-французьки з яловичини в духовці


    Яловича вирізка – один з найбільш цінних і дорогих шматків туші, а тому хто як не французи знають, як приготувати її найбільш ніжною і соковитою. У цьому класичному рецепті ми поділимося з вами усіма тонкощами.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 520 г;

  • вершкове масло - 45 г;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • шалот - 70 г;

  • борошно - 5 р;

  • сухе червоне вино - 115 мл;
  • М'ясо по-французьки з яловичини

  • сушений естрагон - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Приправте вирізку свежесмолотым перцем і морською сіллю, а потім підрум'яньте її на половині розігрітого вершкового масла по 3 хвилини з кожного боку. Коли м'ясо схопиться скоринкою, помістіть його в розігріту до 190 градусів духовку на 20-23 хвилини.
    Тим часом візьміться за соус. Спасеруйте шалот на оливковій олії, посипте його борошном, додати естрагон і влийте червоне вино. Як тільки соус загусне, додайте в нього половину вершкового масла.