Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Лимонна меренга

5-01-2015, 10:45
862
Лимонна меренга
Лимонна меренга - вишукане й дуже повітряне ласощі французької кухні, яке не залишить нікого байдужим. Готується воно досить просто, але зате результат і божественно тонкий смак запам'ятається вам надовго! Давайте розглянемо з вами рецепт приготування цього чудового блюда - лимонної меренги.

Лимонний торт з меренгою


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно 1 ст.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сода - 05 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • лимон - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • вода - 4 ст. ложки;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 15 ст. ложки.


  • Для меренги:

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 1 ст.


  • Приготування
    Отже, давайте спочатку приготуємо з вами тісто. Для цього вершкове масло гарненько збиваємо міксером з цукром, потім додаємо яєчний жовток і продовжуємо збивати до утворення пишної і густої піни. Борошно змішати з содою і поступово вводимо в цукрово-масляну масу. Замішуємо щільне, не липнущее до рук тісто.
    Потім розкачуємо його на столі, присипаному борошном, тонкий круглий пласт. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і викладаємо туди приготоване тісто. Якщо ви хочете, щоб торт у підсумку був більше схожий на пай, то зробіть невеликі бортики. Далі ставимо заготовку в холодильник приблизно на 30 хвилин. Коли тісто охолоне, робимо в ньому проколи вилкою і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 15 хвилин.
    Цим часом готуємо лимонну начинку для пирога з меренгою. Для цього з лимонів зрізаємо цедру, а з м'якоті віджимаємо сік. Цедру і лимонний сік змішуємо з крохмалем і вливаємо трохи води, добре розмішуємо. Потім ставимо на плиту, доводимо суміш до кипіння і варимо на маленькому вогні приблизно 3 хвилини до загустіння.
    Лимонна меренга
    Охолоджуємо масу до 60° і додаємо цукор, яєчні жовтки, ретельно перемішуємо. Покриваємо поверхню пирога лимонної сумішшю. Тепер залишилося тільки приготувати меренгу. Для цього збиваємо яєчні білки міксером і поступово додаємо цукор. Потім перекладаємо білкову масу в кондитерський мішок і викладаємо на лимонну начинку торта.
    Ставимо пиріг в духовку і випікаємо при температурі 160°С 15 хвилин. Ну, ось і все, ароматне, смачне та вишукане ласощі з тонким лимонним смаком готово! А що у нас вийшло, пиріг, тарт або може бути лимонний пай з меренгою, вирішувати тільки вам!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лимонний торт
    Лимонний торт
    Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і
    Французька меренга
    Французька меренга
    Меренга - це смачний десерт французької кухні, який можна подавати окремо, якщо запекти в духовці до стану безе або використовувати для прикраси
    Полунична кростата
    Полунична кростата
    Кростата - пиріг італійської кухні, який готується з пісочного тіста з додаванням різних начинок. І сьогодні мова піде про дивовижною кростате з
    Кростата з джемом
    Кростата з джемом
    Кростата - це італійський відкритий пиріг, який готується з різноманітними солодкими начинками. І сьогодні ми розглянемо кілька рецептів створення