Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Крокембуш»

Торт «Крокембуш»

5-01-2015, 10:34
1 215
Торт «Крокембуш»
Французький торт «Крокембуш» - справжня прикраса найрозкішніших банкетних столів, адже погодьтеся важко не радіти горі найніжніших профітролей, прикрашених найтоншої карамельної ниткою, зацукрованими квітами, фруктами або їстівними намистинами.

Торт «Крокембуш» - рецепт


Важко назвати «Крокембуш» простим рецептом, навряд чи він буде під силу молодій господарці, але все приходить з досвідом, а такий десерт однозначно вартий докладених зусиль.
Інгредієнти:
Для профітролей:

  • вода - 250 мл;

  • масло вершкове - 80 г;

  • борошно - 150 г;

  • яйця - 3 шт.


  • Для крему:

  • молоко - 435 мл;

  • ваніль - 1 стручок;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • цукор - 70 г;

  • борошно - 50 р.


  • Для прикраси:

  • цукор - 860 р;

  • вода - 330 мл.


  • Приготування
    М'яке масло і воду доводимо до кипіння в сотейнику, акуратно вмішуємо борошно і тримаємо суміш на вогні, безперервно помішуючи, 2-3 хвилини, до формування щільного грудки тіста. Дайте масі охолонути 5 хвилин, а після вмішайте збите яйце, по одній столовій ложці за раз.
    Духовку нагріваємо до 200 градусів, з тіста формуємо невеличкі кульки по 3-4 см, викладаємо їх на деко з пекарським папером, скроплюємо водою і ставимо випікатися на 30-35 хвилин. Готові профітролі акуратно продірявлюємо ножем знизу, а після залишаємо остигати на 20 хвилин.
    Тим часом готуємо крем: молоко і насіння ванілі підігріваємо в сотейнику, додаємо 3 жовтки, цукор і прибираємо суміш з вогню. Акуратно вмішуємо борошно і повертаємо сотейник на вогонь, варимо крем 5 хвилин до загустіння, а потім ставимо остигати.
    Торт «Крокембуш»
    Готовою масою начиняємо профітролі за допомогою кондитерського мішка.
    Тепер готуємо карамель: цукор і воду змішуємо і варимо в соуснику на малому вогні 20-25 хвилин до золотистого кольору. Кожен профітроль занурюємо в карамель і кріпимо на сервірувальний конус. Повторюємо процедуру до тих пір, поки не покриємо конус повністю.
    Залишається зробити карамельні нитки, для цього беремо дві вилки, занурюємо їх у карамель і склеюємо задніми поверхнями на 30 секунд, після їх необхідно різко відокремити один від одного, а отримані нитки намотати на «Крокембуш». Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Карамельний крем для торта
    Карамельний крем для торта
    Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у
    Карамельний торт
    Карамельний торт
    Карамельний торт - дуже смачне ласощі, яке прикрасить будь-який стіл. Зробити його не складно, однак деякі зусилля докласти доведеться. Давайте з
    Яблучний торт
    Яблучний торт
    Всі ми любимо солодощі, в тому числі і торти. Різновидів їх створення дуже багато. В нашій сьогоднішній статті ми докладно поговоримо про яблучному
    Як приготувати профітролі?
    Як приготувати профітролі?
    Нещодавно ми розглянули рецепти профітролей з несолодкої начинкою. Настав час поговорити і про десертному варіанті цього ласощі. У даній статті ви
    Як приготувати профітролі?
    Як приготувати профітролі?
    Нещодавно ми розглянули рецепти профітролей з несолодкої начинкою. Настав час поговорити і про десертному варіанті цього ласощі. У даній статті ви
    Рецепт трюфелів в домашніх умовах
    Рецепт трюфелів в домашніх умовах
    Французькі трюфелі своїми руками - це зовсім не міф, а цілком доступна реальність. Автентичні і модернізовані рецепти цього десерту, представлені в