Риба по-французьки
Зрозуміло, ви можете приготувати рибу по-французьки на кшталт так званого м'яса по-французьки, яке з французької кухнею рішуче нічого спільного не має. Однак ми любимо автентичні рецептури, а тому рибі під шаром майонезу і сиру воліємо страви з легким флером Провансу.
Інгредієнти:
філе будь-якої білої риби - 4 шт.;
сухий білий хліб - 6 скибочок;
цибулю-шалот - 130 г;
часниковий зубчик;
свіжа петрушка (зелень) - 26 м;
олія оливкова - 35 мл;
сік лимона - 18 мл;
біле сухе вино - 115 мл;
вершкове масло - 23 р.
Приготування
Очищаємо часникові зубчики і шалот, все подрібнюємо і пасеруємо на суміші масел 3-4 хвилини. Заливаємо вміст сковороди вином і чекаємо моменту, коли рідина випарується майже повністю.
Доводимо температуру духовки до позначки 180°С. Сухий хліб кришимо і з'єднуємо з пасерованою цибулею, зеленню, лимонним соком і спеціями.
Перевіряємо рибне філе на наявність кісток і при необхідності видаляємо їх. Викладаємо філе на лист пергаменту, зверху розподіляємо хлібну крихту і злегка скроплюємо маслом блюдо. Риба, запечена по-французьки, буде готова хвилин через 18-20 але час може варіювати в залежності від товщини філе.
Інгредієнти:
Для риби:
пшеничне борошно - 75 г;
філе будь-якої білої риби - 4 шт.;
рослинне масло - 35 мл;
вершкове масло - 38 р.
Для соусу:
вершкове масло - 75 г;
мікс прованських трав (сушений) - 5 г;
лимонний сік - 10 мл
Приготування
Борошно для панірування з'єднуємо з сіллю і перцем – це базовий склад, але ви можете варіювати його додаючи інші сухі приправи з своєї комори. Саме рибне філе також гарненько приправляємо, попередньо переконавшись, що в ньому не залишилося кісток, а шкіра знята. Обвалюємо рибку в борошні, надлишки якої ретельно стряхиваем, щоб вони не горіли при обжарюванні.
На розігрітій суміші олії обсмажуємо філе по 2-3 хвилини з кожного боку (залежить від товщини шматка) і перекладаємо на паперовий рушник.
Кладемо в сотейник масло і змішуємо його з травами. Коли масло розтопиться, а трави пустять аромат – соус практично готовий, залишиться лише доповнити його лимонним соком і можна подавати.
Зрозуміло, риба по-французьки може бути приготована і в мультиварці: встановіть режим «Смаження» або «Випічка» і обсмажте філе так, як робили б на звичайній сковороді.
З тим, як приготувати рибу по-французьки самостійно ми вже розібралися, але частина стосується рибних запіканок залишається таємничою. Один з простих і традиційних рецептів картопляної запіканки з тріскою (в оригіналі – брандад) ми розглянемо далі.
Інгредієнти:
філе тріски - 750 г;
лист лавра і гілочка чебрецю;
часникові зубчики - 6 шт.;
картопляні бульби - 480 м;
молоко - 55 мл;
сік 1 лимона;
олія оливкова - 145 мл;
хлібна крихта.
Приготування
Очищену від кісток тріску кладемо в каструльку разом з лавровим листом, чебрецем і доводимо рідину до кипіння. Через 5 хвилин виймаємо рибу і охолодити, потім знімаємо шкіру і розбираємо саму тріску на шматочки.
Бульби також чистимо та миємо, нарізаємо кубиками і відварюємо. Додаємо до картоплі підігріте молоко і розтираємо його в пюре, не забуваючи додати спеції і масло. Кладемо в пюре зелень, пропущений через прес часник і вливаємо сік лимона. Перемішуємо картоплю з рибою і викладаємо у форму для запікання. Посипаємо майбутню запіканку крихтою і розміщуємо на 15-18 хвилин в розігрітій до 200°С духовці. В останню хвилину увімкніть гриль, щоб хлібна крихта на поверхні схопилася.
Риба по-французьки в духовці з хлібною скоринкою
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо часникові зубчики і шалот, все подрібнюємо і пасеруємо на суміші масел 3-4 хвилини. Заливаємо вміст сковороди вином і чекаємо моменту, коли рідина випарується майже повністю.
Доводимо температуру духовки до позначки 180°С. Сухий хліб кришимо і з'єднуємо з пасерованою цибулею, зеленню, лимонним соком і спеціями.
Перевіряємо рибне філе на наявність кісток і при необхідності видаляємо їх. Викладаємо філе на лист пергаменту, зверху розподіляємо хлібну крихту і злегка скроплюємо маслом блюдо. Риба, запечена по-французьки, буде готова хвилин через 18-20 але час може варіювати в залежності від товщини філе.
Рецепт риби по-французьки на сковороді
Інгредієнти:
Для риби:
Для соусу:
Приготування
Борошно для панірування з'єднуємо з сіллю і перцем – це базовий склад, але ви можете варіювати його додаючи інші сухі приправи з своєї комори. Саме рибне філе також гарненько приправляємо, попередньо переконавшись, що в ньому не залишилося кісток, а шкіра знята. Обвалюємо рибку в борошні, надлишки якої ретельно стряхиваем, щоб вони не горіли при обжарюванні.
На розігрітій суміші олії обсмажуємо філе по 2-3 хвилини з кожного боку (залежить від товщини шматка) і перекладаємо на паперовий рушник.
Кладемо в сотейник масло і змішуємо його з травами. Коли масло розтопиться, а трави пустять аромат – соус практично готовий, залишиться лише доповнити його лимонним соком і можна подавати.
Зрозуміло, риба по-французьки може бути приготована і в мультиварці: встановіть режим «Смаження» або «Випічка» і обсмажте філе так, як робили б на звичайній сковороді.
Картопля з рибою по-французьки
З тим, як приготувати рибу по-французьки самостійно ми вже розібралися, але частина стосується рибних запіканок залишається таємничою. Один з простих і традиційних рецептів картопляної запіканки з тріскою (в оригіналі – брандад) ми розглянемо далі.
Інгредієнти:
Приготування
Очищену від кісток тріску кладемо в каструльку разом з лавровим листом, чебрецем і доводимо рідину до кипіння. Через 5 хвилин виймаємо рибу і охолодити, потім знімаємо шкіру і розбираємо саму тріску на шматочки.
Бульби також чистимо та миємо, нарізаємо кубиками і відварюємо. Додаємо до картоплі підігріте молоко і розтираємо його в пюре, не забуваючи додати спеції і масло. Кладемо в пюре зелень, пропущений через прес часник і вливаємо сік лимона. Перемішуємо картоплю з рибою і викладаємо у форму для запікання. Посипаємо майбутню запіканку крихтою і розміщуємо на 15-18 хвилин в розігрітій до 200°С духовці. В останню хвилину увімкніть гриль, щоб хлібна крихта на поверхні схопилася.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яєчня по-французьки
Вашій увазі пропонується незвичайний варіант звичайної яєчні. Це дуже оригінальне і красиве блюдо, яким можна порадувати себе і своїх близьких. Яєчня
Риба по-монастирськи
Риба по-монастирськи —чудове блюдо. Дуже смачне, незвичайне і нескладне в приготуванні. Головне, що риба, приготована за цим рецептом смачна у
Камбала у фользі в духовці
Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
Хек з овочами
З хека можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми зібрали три чудових рецепту приготування хека з овочами. Читаємо наші нові
Філе тріски в духовці
Риба тріска має не тільки замечателньними смаковими якостями, але і безсумнівно харчовою цінністю. Якщо ви хочете приготувати смачне і корисне блюдо,
М'ясо по-французьки з свинини
Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте