Шпроти з річкової риби в домашніх умовах
![Шпроти з річкової риби в домашніх умовах Шпроти з річкової риби в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-04/shproti-z-rchkovoyi-ribi-v-domashnh-umovah_891.jpeg)
Шпроти готують промисловим способом з дрібної морської риби (тюлька, салака, молодь оселедця та ін). Рибу коптять без якої-небудь попередньої обробки, а потім консервують в рослинному маслі. Слід зауважити, що як і будь-яка копченость, шпроти – некорисний продукт.
В даний час господарські рибалки, а також їх близькі живуть на пострадянському просторі, далеко від берегів морських, виявляють жвавий інтерес до домашнього приготування (копченню і консервації) дрібної річковий рибки на манер шпрот.
Винаходяться всякі дивні рецепти з застосуванням сумнівною добавки «Рідкий дим» рибу парять, варять, маринують і консервують в олії з попередньою стерилізацією. Така самодіяльність з консервацією дуже небезпечна, особливо з таким продуктом, як риба. Тому все ж краще готувати за класичною технологією і максимум протягом тижня-двох з'їдати приготоване.
Розповімо, як своїми руками можна приготувати шпроти з дрібної річкової риби в домашніх умовах. Таким же чином можна готувати і дрібну морську рибу. Головне: риба повинна бути цілою.
Рецепт домашніх шпрот з річковий або морський риби
Інгредієнти:
Приготування
В плоский лоток (з можливістю стоку) насипаємо на дно шар солі і розрівнюємо. Випатрану і очищену від луски рибу викладаємо в лоток, грунтовно натираємо і пересипаємо сіллю.
Години через два поміщаємо рибу в коптильное пристрій, коптимо протягом 30-40 хвилин, використовуючи тирсу і стружку вільхи або фруктових дерев. Провітрюємо і остуджуємо.
Видаляємо у рибок голови і акуратно, компактно в один шар закладаємо їх у вогнетривку неглибоку форму.
Готуємо масляну заливку-маринад: на склянку олії – близько 1 ст. ложки солі + півсклянки міцною свіжої чайної заварки (можна з 1 ч. ложкою цукру) + 2 ст. ложки фруктового оцту або соку лимона. Все ретельно перемішуємо, розчиняємо. Додаємо спеції (можна і без них). Якщо хочете, влийте 1-2 столових ложки коньяку і плодового бренді.
Заливаємо масляним ароматним маринадом рибу у формі так, щоб покривало повністю), накриваємо кришкою або затягуємо фольгою.
![Шпроти з річкової риби в домашніх умовах Шпроти з річкової риби в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-04/shproti-z-rchkovoyi-ribi-v-domashnh-umovah_552.jpeg)
Акуратно лопаткою витягаємо шпроти, приготовані по-домашньому з річкової або морської риби і подаємо до столу.
Зберігати такий продукт можна у формі з кришкою в холодильнику не більше 1 тижня (якщо не відкривали – 2 тижні). Думається, все буде з'їдено значно раніше.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Шпроти з уклейки в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-04/shproti-z-ukleyki-v-domashnh-umovah_481.jpeg)
Шпроти з уклейки в домашніх умовах
Якщо ви ще не пробували зробити шпроти самостійно, то неодмінно вивчіть наші рецепти. Далі максимально детально опишемо, як зробити цю знамениту
![Шпроти з кільки в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-04/shproti-z-klki-v-domashnh-umovah_591.jpeg)
Шпроти з кільки в домашніх умовах
Якщо ви не довіряєте якості покупних рибних консервів, то вам неодмінно варто приготувати власноруч ці чудові шпроти. Далі детально опишемо весь
![Як приготувати рибу на мангалі?](/uploads/posts/2015-07/yak-prigotuvati-ribu-na-mangal_271.jpeg)
Як приготувати рибу на мангалі?
Що може бути краще свіжої риби, приготованої на мангалі, з запахом ароматного диму в теплий літній день? Риба на вугіллі може бути запечена абсолютно
![Шпроти в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-07/shproti-v-domashnh-umovah_861.jpeg)
Шпроти в домашніх умовах
Якщо ви без розуму від бутербродів і салатів зі шпротами, то радимо вам не купувати цю смачну рибку, а приготувати в домашніх умовах. Це набагато
![Як зберігати в'ялену рибу?](/uploads/posts/2015-03/yak-zbergati-vyalenu-ribu_741.jpeg)
Як зберігати в'ялену рибу?
Запасаючись улюбленими продуктами запас, ми часто втрачаємо відчуття міри, і в підсумку стає питання про те, як зберігати ці продовольчі запаси? У
![Риба, фарширована цілком](/uploads/posts/2015-03/riba-farshirovana-clkom_661.jpeg)
Риба, фарширована цілком
Рецептів фаршированої риби безліч, а як правильно очистити її для того, щоб начинити? Ми вирішили описати способи обробки риби та її підготовки до