Булгур з овочами
Булгур – круп'яної продукт, виготовлений із пшеничних зерен попередньо оброблених окропом, потім висушених і розмелених. Булгур відомий з найдавніших, ще біблійних часів і вельми популярний в даний час в північноафриканських країнах, на Балканах, на Близькому Сході, в Індії та Пакистані.
Використання булгуру
Від інших круп вироблених з розмолотої пшениці, булгур вигідно відрізняється тим, що завдяки особливій початковій обробці окропом він в процесі приготування зберігає розсипчастість і не розварюється до кашоподібного стану. Таким чином, цей продукт чудово замінює в різних рецептах рис і перлову крупу , використовується не тільки як гарнір, але і як інгредієнт складових страв.
Продуктом з найбільш високою харчовою цінністю можна вважати великий булгур, це крупа коричневого кольору з низьким глікемічним індексом (з зерна в процесі обробки практично не знімається зовнішня оболонка дуже багата різними корисними речовинами).
Звичайно булгур готують наступним чином: крупу злегка обсмажують на маслі, а потім недовго проварюють. Булгур тонкого помелу просто замочують і використовують в їжу без подальшого проварювання. Будемо орієнтуватися на великий і середній помел. У будь-якому випадку, готуємо окремо.
Інгредієнти:
булгур – 2 склянки;
олія оливкова або перетоплений курячий жир;
баклажани – 2 шт.;
перець солодкий – 2 шт.;
перець червоний пекучий;
гарбуз мускатний – 300 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
зелень різна;
часник – 3 зубчики;
сіль;
суміш сухих спецій (каррі наприклад);
лимон.
Приготування
Баклажани наріжемо кубиками і залишимо в холодній воді хвилин на 10 потім воду зіллємо (таким чином, виводяться шкідливим отруйні речовини).
Булгур попередньо промивати не потрібно. У глибокій сковороді або сотейнику розігріваємо масло, злегка обсмажуємо крупу хвилин 5. Масло має повністю вбратися. Заливаємо водою (3-5 склянок) і варимо протягом 10-15 хвилин.
В іншому сотейнику готуємо овочі. Обсмажуємо на олії цибулю, закладаємо баклажани, і тушкуємо 20 хвилин. Додаємо нарізану кубиками гарбуз і подрібнений солодкий перець. Тушкуємо з додаванням спецій і солі до готовності. Приправляємо червоним пекучим перцем. Після вимкнення вогню додаємо свіжу рубану зелень і часник.
Подаємо овочі з булгуром в одній порційному посуді. Думається, це блюдо можна подати без хліба та коржів.
Використання булгуру
Від інших круп вироблених з розмолотої пшениці, булгур вигідно відрізняється тим, що завдяки особливій початковій обробці окропом він в процесі приготування зберігає розсипчастість і не розварюється до кашоподібного стану. Таким чином, цей продукт чудово замінює в різних рецептах рис і перлову крупу , використовується не тільки як гарнір, але і як інгредієнт складових страв.
Продуктом з найбільш високою харчовою цінністю можна вважати великий булгур, це крупа коричневого кольору з низьким глікемічним індексом (з зерна в процесі обробки практично не знімається зовнішня оболонка дуже багата різними корисними речовинами).
Як приготувати булгур з овочами?
Звичайно булгур готують наступним чином: крупу злегка обсмажують на маслі, а потім недовго проварюють. Булгур тонкого помелу просто замочують і використовують в їжу без подальшого проварювання. Будемо орієнтуватися на великий і середній помел. У будь-якому випадку, готуємо окремо.
Булгур з тушкованими овочами – рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани наріжемо кубиками і залишимо в холодній воді хвилин на 10 потім воду зіллємо (таким чином, виводяться шкідливим отруйні речовини).
Булгур попередньо промивати не потрібно. У глибокій сковороді або сотейнику розігріваємо масло, злегка обсмажуємо крупу хвилин 5. Масло має повністю вбратися. Заливаємо водою (3-5 склянок) і варимо протягом 10-15 хвилин.
В іншому сотейнику готуємо овочі. Обсмажуємо на олії цибулю, закладаємо баклажани, і тушкуємо 20 хвилин. Додаємо нарізану кубиками гарбуз і подрібнений солодкий перець. Тушкуємо з додаванням спецій і солі до готовності. Приправляємо червоним пекучим перцем. Після вимкнення вогню додаємо свіжу рубану зелень і часник.
Подаємо овочі з булгуром в одній порційному посуді. Думається, це блюдо можна подати без хліба та коржів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з булгуром
Важливість перших страв у повсякденному меню складно переоцінити. Однак традиційні для нашої кулінарії супи можуть порядком набриднути, тому ми
Булгур - рецепти приготування
Чудова крупа булгур зовсім не примхлива в приготуванні і поєднується з різними інгредієнтами. Вона не розварюється в процесі, має чудовий аромат і
Булгур в мультиварці
Відомо, що мультиварка особливо якісно готує різноманітні каші та, напевно, і з булгуром впорається без особливих проблем. Далі опишемо кілька
Каша булгур
Чудовою заміною звичним каш стане булгур. Його зовсім не складно готувати, до того ж далі наведено кілька рецептів, які допоможуть урізноманітнити
Як приготувати булгур?
Звичні страви зі звичайних круп часом набридають, і в такому випадку можна урізноманітнити раціон чимось новеньким. Далі опишемо, як зробити
Булгур - рецепти
Булгур - це крупа, яка особливо популярна в Середземномор'ї і на Сході. З неї можна приготувати багато страв. Сьогодні ми розповімо, як зробити плов