Пельмені по-купецькому в горщику
Традиційне приготування і повсякденне подачу пельменів можна перетворити до невпізнання, отримавши в результаті неймовірно смачне і оригінальне страву, яким можна не тільки порадувати домочадців за вечерею, але і здивувати гостей. Рекомендуємо для цього запекти пельмені по-купецькому в горщику, скориставшись запропонованими нижче рецептами, і насолодитися абсолютно новим смаком звичного страви.
Інгредієнти:
пельмені – 950 г;
сир пікантний твердий – 160 г;
жирна сметана – 220 г;
ріпчасті цибулини – 130 г;
морква – 160 г;
листя лаврушки – 2 шт.;
горошини запашного перцю – 4 шт.;
сушена або свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком;
олія для обсмажування (вершкове або рослинне без аромату) – 45 г;
чорний свіжозмелену перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Для того щоб пельмені не злиплися в процесі запікання в духовці, їх необхідно довести до напівготовності будь переважним для вас способом. Можна їх обсмажити у вершковому або рослинному рафінованому маслі на сковорідці до рум'янцю з двох сторін або ж відварити протягом хвилини після закипання в підсоленій воді. Після термічної обробки залишаємо пельмені остигати і готуємо їм супровід.
Для початку скип'ятимо три склянки води, підсолюємо її за смаком і приправивши горошинками перцю, лаврушкой і зеленню свіжої або сушеної петрушки і кропу. Це буде свого роду бульйон для заливки. Тепер займемося овочами. Очищаємо і нарізаємо кубиками або півкільцями цибулину і пропускаємо через тертку моркву. Пасеруємо овочеву суміш на сковороді з рослинним або вершковим маслом до м'якості, а потім викладаємо в піджарку напівготові пельмені, перемішуємо і розкладаємо по горщикам. Із запропонованого кількості компонентів повинно вийти чотири ємності.
Тепер проціджуємо підготовлений раніше бульйон і заливаємо їм вміст горщиків трохи більше ніж наполовину. Зверху розкладаємо сметану, прикриваємо ємності кришками і розташовуємо на середній полиці, прогрітій до 190 градусів духовки. Через тридцять хвилин відкриваємо кришки, притрушиваем пельмені в горщиках натертим сиром і даємо запектися ще протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.
Інгредієнти:
пельмені – 950 г;
шампіньйони – 600 г;
сметана – 750 г;
панірувальні сухарі – 200 г;
вода – 350 мл;
масло вершкове – 90 г;
олія рослинна рафінована – 90 мл;
ріпчаста цибуля – 220 г;
спеції – за смаком;
свіжозмелену чорний перець – за смаком;
кухонна сіль – за смаком;
свіжа зелень – по смаку.
Приготування
Приступаючи до запіканню пельменів з грибами, відваримо їх для початку в трохи підсоленій воді до напівготовності і дамо трохи охолонути. Тим часом очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулину, ретельно моєму і нарізаємо пластинами печериці. Прогріваємо на сковороді рослинну рафіновану олію, обсмажуємо на ньому спочатку протягом п'яти хвилин цибулю, а потім закладаємо грибочки і готуємо все разом до готовності, посоливши масу при цьому і поперчив.
Горщики зсередини промазуємо щедро вершковим маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. У підготовлені ємності розкладаємо пельмені і грибну піджарку. Можна укласти компоненти шарами або ж просто перемішати їх між собою, а потім заповнити ними горщики.
Сметану змішуємо з водою, доводимо до смаку додаванням кухонної солі, меленого чорного перчика і спеціями на свій вибір і заправляємо отриманою сумішшю пельмені з грибами в горщиках. Вміст має бути повністю вбране сметанним соусом. Тепер розміщуємо страву на середній поличці прогрітій до 185 градусів духовки і запікаємо протягом тридцяти п'яти хвилин. Перед подачею приправляємо пельмені з грибами в горщиках зеленню, попередньо нашаткувати гострим ножем її.
Як приготувати пельмені в горщиках в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб пельмені не злиплися в процесі запікання в духовці, їх необхідно довести до напівготовності будь переважним для вас способом. Можна їх обсмажити у вершковому або рослинному рафінованому маслі на сковорідці до рум'янцю з двох сторін або ж відварити протягом хвилини після закипання в підсоленій воді. Після термічної обробки залишаємо пельмені остигати і готуємо їм супровід.
Для початку скип'ятимо три склянки води, підсолюємо її за смаком і приправивши горошинками перцю, лаврушкой і зеленню свіжої або сушеної петрушки і кропу. Це буде свого роду бульйон для заливки. Тепер займемося овочами. Очищаємо і нарізаємо кубиками або півкільцями цибулину і пропускаємо через тертку моркву. Пасеруємо овочеву суміш на сковороді з рослинним або вершковим маслом до м'якості, а потім викладаємо в піджарку напівготові пельмені, перемішуємо і розкладаємо по горщикам. Із запропонованого кількості компонентів повинно вийти чотири ємності.
Тепер проціджуємо підготовлений раніше бульйон і заливаємо їм вміст горщиків трохи більше ніж наполовину. Зверху розкладаємо сметану, прикриваємо ємності кришками і розташовуємо на середній полиці, прогрітій до 190 градусів духовки. Через тридцять хвилин відкриваємо кришки, притрушиваем пельмені в горщиках натертим сиром і даємо запектися ще протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин.
Рецепт приготування запечених пельменів в горщиках по-купецькому з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до запіканню пельменів з грибами, відваримо їх для початку в трохи підсоленій воді до напівготовності і дамо трохи охолонути. Тим часом очищаємо і шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулину, ретельно моєму і нарізаємо пластинами печериці. Прогріваємо на сковороді рослинну рафіновану олію, обсмажуємо на ньому спочатку протягом п'яти хвилин цибулю, а потім закладаємо грибочки і готуємо все разом до готовності, посоливши масу при цьому і поперчив.
Горщики зсередини промазуємо щедро вершковим маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. У підготовлені ємності розкладаємо пельмені і грибну піджарку. Можна укласти компоненти шарами або ж просто перемішати їх між собою, а потім заповнити ними горщики.
Сметану змішуємо з водою, доводимо до смаку додаванням кухонної солі, меленого чорного перчика і спеціями на свій вибір і заправляємо отриманою сумішшю пельмені з грибами в горщиках. Вміст має бути повністю вбране сметанним соусом. Тепер розміщуємо страву на середній поличці прогрітій до 185 градусів духовки і запікаємо протягом тридцяти п'яти хвилин. Перед подачею приправляємо пельмені з грибами в горщиках зеленню, попередньо нашаткувати гострим ножем її.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запечені пельмені
Для більшості любителів пельменів це блюдо стало буденністю, так як найчастіше його готують традиційно, «по старинці» відварюють. Ми ж пропонуємо
Пельмені по-купецькому
Кожна господиня точно знає і періодично готує звичайні пельмені для своєї сім'ї. Однак потрібно рідних і дивувати, наприклад зробити ці ж пельмені,
Що можна приготувати в горщиках?
Приготування оригінального страви в керамічних горщиках можна перетворити на задоволення, особливо якщо скористатися запропонованими в цій статті
Пельмені в духовці з сиром і майонезом
Самий швидкий і ефективний спосіб нагодувати голодного чоловіка - це зварити пельмені! Але навіщо себе так обмежувати, якщо можна зробити вельми
Пельмені в мікрохвильовці
А ви знаєте, що самі звичайні пельмені можна приготувати не в каструлі на вогні, а в мікрохвильовці? У цього рецепту є декілька переваг: по-перше, це
Пельмені в горщиках - рецепт
Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про