Качка, запечена в рукаві
Приготування страв в рукаві дозволяє максимально зберегти соковитість і робить їх смак більш насиченим і привабливим. Сьогодні ми розповімо, як запекти з участю даного кухонного винаходу качку.
Інгредієнти:
середня тушка качки – 17-2 кг;
яблука антонівські – 220 г;
свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки;
сіль поварена – 2-3 щіпки;
ароматні сухі трави на свій вибір – за смаком;
Для маринаду:
сік лимонний – 65 мл;
імбирний корінь – 25 г;
соус соєвий – 65 мл;
мед квітковий – 40 г;
бальзамічний оцет – 5 мл;
рослинна олія без аромату – 25 мл;
свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки;
сіль поварена – 1-2 щіпки.
Приготування
Для того щоб запекти качку в духовці в рукаві, її треба попередньо замаринувати. Для цього підготовлену тушку птиці натираємо кухонною сіллю і свежесмолотой сумішшю перчиком, зовні і зсередини, а потім змішуємо в мисці всі інгредієнти для маринаду і приправляємо птицю з усіх боків отриманої пряною сумішшю. Поміщаємо качку в поліетиленовий пакет і залишаємо на нижній полиці холодильника на добу.
Після закінчення відведеного часу обсушуємо поверхню птиці від вологи, у черевце покласти скибочки яблучка, приправивши їх перед цим сіллю, свежесмолотой сумішшю перчиком і ароматними сухими травами на свій вибір і смак.
Запікати качку в даному випадку ми будемо в рукаві, а скільки для цього знадобиться часу і який при цьому необхідний температурний режим, розповідаємо далі.
Для початку прогріваємо духовку до максимуму і, тільки після цього, поміщаємо в неї деко з птахом, уклавши її в рукав для запікання. Через двадцять хвилин зменшуємо інтенсивність спека до 180 градусів і готуємо страву півтори години. Тепер розрізаємо зверху рукав і відгинаємо краю, збільшуємо температурний режим знову до максимуму і даємо птиці підрум'янитися протягом п'ятнадцяти хвилин.
Інгредієнти:
середня тушка качки – 17-2 кг;
картопляні бульби – 12 кг;
олія оливкова – 45 мл;
свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки;
сіль поварена – 1-2 щіпки;
суміш сухих італійських трав – 1-2 щіпки;
суміш прянощів – 1-2 щіпки;
Для маринаду:
сік лимонний – 65 мл;
часникові зубці – 7-9 шт.;
паприка солодка мелена – 2-3 щіпки;
мелений перець чилі – 1-2 щіпки;
суміш сухих італійських трав – 2-3 щіпки;
суміш прянощів для птиці – 2-3 щіпки;
олія оливкова – 35 мл;
свежесмолотая суміш перців – 2-3 щіпки;
сіль поварена – 1-2 щіпки.
Приготування
Для маринаду змішуємо подрібнені часникові зубці з іншими компонентами і натираємо отриманою сумішшю підготовлену тушку качки. Ідеально залишити птицю маринуватися на добу, помістивши її для цього в холодильник в пакеті.
Безпосередньо перед запіканням птиці очищаємо картоплю, розрізаємо бульби на кілька частин, присмачую оливковою олією, сіллю, перцем, ароматними травами і прянощами і перемішуємо. Вкладаємо деяку кількість картоплі птиці, укладаємо тушку в рукав, а з боків маємо залишилися скибочки овоча. Поміщаємо птицю з картоплею в рукаві в духовку і запікаємо за тією ж схемою, що і в описаному вище рецепт приготування качки з яблуками.
Рецепт запеченої качки в духовці, в рукаві з яблуками
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Для того щоб запекти качку в духовці в рукаві, її треба попередньо замаринувати. Для цього підготовлену тушку птиці натираємо кухонною сіллю і свежесмолотой сумішшю перчиком, зовні і зсередини, а потім змішуємо в мисці всі інгредієнти для маринаду і приправляємо птицю з усіх боків отриманої пряною сумішшю. Поміщаємо качку в поліетиленовий пакет і залишаємо на нижній полиці холодильника на добу.
Після закінчення відведеного часу обсушуємо поверхню птиці від вологи, у черевце покласти скибочки яблучка, приправивши їх перед цим сіллю, свежесмолотой сумішшю перчиком і ароматними сухими травами на свій вибір і смак.
Запікати качку в даному випадку ми будемо в рукаві, а скільки для цього знадобиться часу і який при цьому необхідний температурний режим, розповідаємо далі.
Для початку прогріваємо духовку до максимуму і, тільки після цього, поміщаємо в неї деко з птахом, уклавши її в рукав для запікання. Через двадцять хвилин зменшуємо інтенсивність спека до 180 градусів і готуємо страву півтори години. Тепер розрізаємо зверху рукав і відгинаємо краю, збільшуємо температурний режим знову до максимуму і даємо птиці підрум'янитися протягом п'ятнадцяти хвилин.
Як правильно запекти качку з картоплею в рукаві - рецепт?
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Для маринаду змішуємо подрібнені часникові зубці з іншими компонентами і натираємо отриманою сумішшю підготовлену тушку качки. Ідеально залишити птицю маринуватися на добу, помістивши її для цього в холодильник в пакеті.
Безпосередньо перед запіканням птиці очищаємо картоплю, розрізаємо бульби на кілька частин, присмачую оливковою олією, сіллю, перцем, ароматними травами і прянощами і перемішуємо. Вкладаємо деяку кількість картоплі птиці, укладаємо тушку в рукав, а з боків маємо залишилися скибочки овоча. Поміщаємо птицю з картоплею в рукаві в духовку і запікаємо за тією ж схемою, що і в описаному вище рецепт приготування качки з яблуками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля, запечена в рукаві
Приготувати чудове блюдо, не забруднивши півкухні - це не фантастика. Скориставшись спеціальним рукавом для запікання можна приготувати чудовий
Як замаринувати качку для запікання в духовці?
Секрет чудово приготовленої качки - це маринад, рецепти якого детально описані далі. Розповімо, як ефективно підготувати цю птицю для запікання в
Рецепт качки з картоплею в духовці
Запікання качки вимагає чимало терпіння і трохи кулінарних навичок, тому часто господині готують її тільки в свято. Пропонуємо кілька досить
Качка в рукаві в духовці
Качине м'ясо складно назвати дієтичним продуктом, але тим не менш воно володіє рядом корисних властивостей. А ще качка виходить дуже соковитою,
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і