Перлова каша - як варити?
Перлову кашу не можна назвати делікатесом, скоріше її можна віднести до страв на любителя. Але при правильному приготуванні або, скажімо, доповнивши перлову крупу м'ясом, виходить гідне і насичене страва, яка приємно здивує вас апетитним ароматом і прекрасними смаковими якостями. Крім того, якщо врахувати яким набором корисних елементів і вітамінів має перлова крупа і відповідно страви з неї, то цей фактор значно підвищує їх рейтинг і робить їх незамінними для здорового харчування.
Для тих, хто бажає скуштувати перлову кашу в чистому вигляді, ми розповімо про класичному варіанті її приготування на воді.
Інгредієнти:
перлова крупа – 190 г;
вода очищена – 580 мл;
вершкове масло – 65 г;
кухонна сіль – за смаком.
Приготування
Перлова крупа, як і інші крупи з високим вмістом білка, вариться досить довго і для того, щоб скоротити передбачуваний час варіння, замочуємо добре промиту крупу в холодній воді на кілька годин, а в ідеалі на ніч. Після цього ще раз ретельно промиваємо набряклі перлові зерна, заливаємо чистою водою, взявши приблизно на одну частину крупи три частини води. Ставимо каструльку з вмістом на вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму, прикриваємо ємність кришкою і тушкуємо кашу протягом від одного до півтора годин. Сіль додаємо разом з маслом в самому кінці варіння. Таким чином, вийде кашка м'якше і ніжніше.
Інгредієнти:
перлова крупа – 240 г;
свинина або яловичина – 650 г;
ріпчасті цибулини – 170 г;
морква – 170 г;
селера кореневої – 70 г;
очищена вода – 750 мл;
рафінована рослинна олія – 85 мл;
чорний свіжозмелену перець – 1 щіпка;
горошини запашного перцю – 2-3 шт.;
лаврове листя – 1-2 шт.;
кухонна сіль – за смаком;
свіжа зелень петрушки.
Приготування
Перлову крупу промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на кілька годин або в ідеалі на ніч для розбухання. Після цього ще раз моєму перлові зерна, заливаємо чистою водою і ставимо на повільний вогонь варитися під кришкою на одну годину. Тим часом очищаємо цибулини і коріння, нарізаємо півкільцями і соломкою відповідно, а м'ясо подрібнюємо невеликими брусочками. Прогріваємо в сковороді рослинне масло без аромату і закладаємо в нього підготовлені скибочки м'яса. Після того, як вони трохи обсмажиться, додаємо овочі і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин, а потім підливаємо воду, додаємо лаврові листочки, горошини запашного перцю, сіль і даємо закипіти. Знижуємо інтенсивність спека до мінімуму і тушкуємо м'ясо протягом сорока хвилин, якщо це свинина, і півтори години - якщо яловичина. Після цього закладаємо до м'яса напівготову перлову крупу, перемішуємо, заправляємо свежесмолотым чорним перчиком, підсолюємо блюдо і доводимо до повної готовності під кришкою на самому повільному вогні. При подачі приправляємо страва свіжою зеленню.
Інгредієнти:
перлова крупа – 240 г;
тушонка – 480 м;
ріпчасті цибулини – 120 г;
морква – 120 г;
вода очищена – 850 мл;
рафінована рослинна олія – 35 мл;
часник сушений – 1 щіпка;
хмелі-сунелі – 1 щіпка;
кухонна сіль – за смаком;
свіжа зелень.
Приготування
У мультикастрюле обсмажуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» нарізані моркву і цибулю протягом десяти хвилин, а потім додаємо тушонку і промиту ретельно і вимочену протягом години в гарячій воді перлову крупу. Переводимо пристрій на режим «Гасіння», «Плов» або «Каша» і готуємо страву до завершення програми. За п'ятнадцять хвилин до цього приправляємо страву сіллю, сушеним часником і хмелі-сунелі і перемішуємо. При подачі присмачую перловку з тушонкою свіжою зеленню.
Як правильно варити розсипчасту перлову кашу на воді - рецепт
Для тих, хто бажає скуштувати перлову кашу в чистому вигляді, ми розповімо про класичному варіанті її приготування на воді.
Інгредієнти:
Приготування
Перлова крупа, як і інші крупи з високим вмістом білка, вариться досить довго і для того, щоб скоротити передбачуваний час варіння, замочуємо добре промиту крупу в холодній воді на кілька годин, а в ідеалі на ніч. Після цього ще раз ретельно промиваємо набряклі перлові зерна, заливаємо чистою водою, взявши приблизно на одну частину крупи три частини води. Ставимо каструльку з вмістом на вогонь. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму, прикриваємо ємність кришкою і тушкуємо кашу протягом від одного до півтора годин. Сіль додаємо разом з маслом в самому кінці варіння. Таким чином, вийде кашка м'якше і ніжніше.
Як приготувати перлову кашу з м'ясом, рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перлову крупу промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на кілька годин або в ідеалі на ніч для розбухання. Після цього ще раз моєму перлові зерна, заливаємо чистою водою і ставимо на повільний вогонь варитися під кришкою на одну годину. Тим часом очищаємо цибулини і коріння, нарізаємо півкільцями і соломкою відповідно, а м'ясо подрібнюємо невеликими брусочками. Прогріваємо в сковороді рослинне масло без аромату і закладаємо в нього підготовлені скибочки м'яса. Після того, як вони трохи обсмажиться, додаємо овочі і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин, а потім підливаємо воду, додаємо лаврові листочки, горошини запашного перцю, сіль і даємо закипіти. Знижуємо інтенсивність спека до мінімуму і тушкуємо м'ясо протягом сорока хвилин, якщо це свинина, і півтори години - якщо яловичина. Після цього закладаємо до м'яса напівготову перлову крупу, перемішуємо, заправляємо свежесмолотым чорним перчиком, підсолюємо блюдо і доводимо до повної готовності під кришкою на самому повільному вогні. При подачі приправляємо страва свіжою зеленню.
Каша перлова з тушонкою - рецепт приготування в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У мультикастрюле обсмажуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» нарізані моркву і цибулю протягом десяти хвилин, а потім додаємо тушонку і промиту ретельно і вимочену протягом години в гарячій воді перлову крупу. Переводимо пристрій на режим «Гасіння», «Плов» або «Каша» і готуємо страву до завершення програми. За п'ятнадцять хвилин до цього приправляємо страву сіллю, сушеним часником і хмелі-сунелі і перемішуємо. При подачі присмачую перловку з тушонкою свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати перлову кашу в мультиварці?
Не секрет, що головним достоїнством мультиварки є швидке і бесхлопотное приготування різних каш. В цій статті детально опишемо, як створити чудову
Перлова каша з тушонкою в мультиварці
У багатьох перловка з тушонкою може викликати особливі почуття. Але сьогодні ми запропонуємо абсолютно нові страви, в основі яких будуть ці продукти.
Як варити перлову кашу на воді?
В цій статті ви не знайдете чудернацьких рецептів або ефектної подачі страви, так як далі будемо описувати головні тонкощі приготування звичайної
Перлова каша з тушонкою
Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
Перлова каша - рецепт
Перловка не є фаворитом серед круп на нашому столі, хоча багатьом відомо про її корисні властивості. Давайте познайомимося з нею ближче. Сьогодні ми
Перлова каша в мультиварці
Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте