Варена яловичина
Серед усіх способів приготування м'яса, приготування заслужила звання найбільш простого. Правда, прийнято вважати, що просте відварне м'ясо навіть самого вищої якості виходить жорстким і несмачним. Ми вирішили довести протилежне і приготувати варену яловичину наповнене великою кількістю смаку, а після запропонувати вам кілька альтернативних рецептів, в яких можна буде використовувати залишки відвареного м'яса.
Інгредієнти:
яловичина - 23 кг;
сіль - 35 г;
цукор - 15 г;
паличка кориці;
насіння гірчиці, фенхелю, перець горошком - 1 /2 ст. ложки;
бутони гвоздики, сушений ялівець - по 5 шт.;
листя лавра - 2 шт.
Приготування
Розмістіть над вогнем глибоку емальовану каструлю, всипте в неї цукор, сіль, додайте корицю, перець, лавр, гірчицю і фенхель, гвоздику з ялівцем, а потім залийте всі трьома літрами води. М'ясо очистити від плівок і надлишків жиру, а потім швидко обварите в окремому посуді з чистою киплячою водою. Коли поверхня м'яса схопиться, а весь сміття з нього підніметься на поверхню води, витягніть шматок, обполосніть його і покладіть у воду з прянощами і спеціями. Поставте каструлю на середній вогонь і дочекайтеся закипання. Піну з поверхні обережно видаліть і зменшіть жар. Варіть яловичину не менше двох годин, щоб вона встигла розм'якнути.
Приготувавши дивовижно ароматний і пряний шматок яловичини, у вас з'явиться непереборне бажання розправитися з ним відразу ж, але прибережіть трохи м'яса для цього салату, він того вартий.
Інгредієнти:
головка листового салату;
яйця - 2 шт.;
відварна яловичина - 260 г;
пір'я цибулі - 2 шт.;
сік лимона - 45 мл;
олія - 15 мл;
майонез - 35 мл
Приготування
Розберіть шматочок відвареної яловичини на великі волокна. Листя салату промийте, обсушіть і нарвете. Пір'я цибулі подрібніть, а яйця відваріть круто, очистіть і наріжте кружечками. Приготуйте просту заправку, з'єднавши майонез з цитрусовим соком і олією. Змішайте її з шматочками салатного листя, а потім викладіть їх на блюдо і доповніть цибулевої зеленню, м'ясом і яйцями.
Якщо ви не знаєте, що приготувати з вареної яловичини на друге, то зверніть увагу на цей простий гуляш. У компанії овочів і бульйону варена яловичина зміниться.
Інгредієнти:
картопляні бульби - 590 г;
морква - 165 г;
ріпчаста цибуля - 130 г;
томати (у власному соку) - 440 г;
відварна яловичина - 370 г;
сушені прованські трави - 1 ч. ложка;
бульйон яловичий - 235 мл
Приготування
Приготуйте звичайну засмажку з шматочків моркви і цибулі. Коли овочі обсмажиться, додати сушені трави і яловичину. Слідом покладіть кубики картоплі і залийте все бульйоном. Викладіть томати і вилийте сік слідом. Приправивши, залиште страву нудитися близько 45-55 хвилин на середньому жарі.
Серед страв з вареної яловичини можуть знайти місце навіть котлети. Відварне м'ясо, після пропускання через м'ясорубку, перетворюється у відмінний фарш, який вимагає мінімум часу на приготування.
Інгредієнти:
відварна яловичина - 365 г;
картопля - 320 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
яйце - 1 шт.;
часник - 2 зубки;
пір'я цибулі - 2 шт.
Приготування
Пропустіть відварну яловичину через м'ясорубку. Головною сполучною ланкою в рецепті стануть картопляні бульби, тому їх необхідно відварити і добре пюрировать. Змішайте пюре з м'ясом, додайте пропущений через прес часник і подрібнені пір'я цибулі. Додайте нарізаний сирої цибулю і вбийте яйце. Посоливши, перемішайте суміш, сформуйте її в котлетки і підрум'яньте з обох сторін.
Варена яловичина – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розмістіть над вогнем глибоку емальовану каструлю, всипте в неї цукор, сіль, додайте корицю, перець, лавр, гірчицю і фенхель, гвоздику з ялівцем, а потім залийте всі трьома літрами води. М'ясо очистити від плівок і надлишків жиру, а потім швидко обварите в окремому посуді з чистою киплячою водою. Коли поверхня м'яса схопиться, а весь сміття з нього підніметься на поверхню води, витягніть шматок, обполосніть його і покладіть у воду з прянощами і спеціями. Поставте каструлю на середній вогонь і дочекайтеся закипання. Піну з поверхні обережно видаліть і зменшіть жар. Варіть яловичину не менше двох годин, щоб вона встигла розм'якнути.
Салат з вареної яловичиною
Приготувавши дивовижно ароматний і пряний шматок яловичини, у вас з'явиться непереборне бажання розправитися з ним відразу ж, але прибережіть трохи м'яса для цього салату, він того вартий.
Інгредієнти:
Приготування
Розберіть шматочок відвареної яловичини на великі волокна. Листя салату промийте, обсушіть і нарвете. Пір'я цибулі подрібніть, а яйця відваріть круто, очистіть і наріжте кружечками. Приготуйте просту заправку, з'єднавши майонез з цитрусовим соком і олією. Змішайте її з шматочками салатного листя, а потім викладіть їх на блюдо і доповніть цибулевої зеленню, м'ясом і яйцями.
Гуляш з вареної яловичини
Якщо ви не знаєте, що приготувати з вареної яловичини на друге, то зверніть увагу на цей простий гуляш. У компанії овочів і бульйону варена яловичина зміниться.
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте звичайну засмажку з шматочків моркви і цибулі. Коли овочі обсмажиться, додати сушені трави і яловичину. Слідом покладіть кубики картоплі і залийте все бульйоном. Викладіть томати і вилийте сік слідом. Приправивши, залиште страву нудитися близько 45-55 хвилин на середньому жарі.
Котлети з вареної яловичини – рецепт
Серед страв з вареної яловичини можуть знайти місце навіть котлети. Відварне м'ясо, після пропускання через м'ясорубку, перетворюється у відмінний фарш, який вимагає мінімум часу на приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Пропустіть відварну яловичину через м'ясорубку. Головною сполучною ланкою в рецепті стануть картопляні бульби, тому їх необхідно відварити і добре пюрировать. Змішайте пюре з м'ясом, додайте пропущений через прес часник і подрібнені пір'я цибулі. Додайте нарізаний сирої цибулю і вбийте яйце. Посоливши, перемішайте суміш, сформуйте її в котлетки і підрум'яньте з обох сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти
Жарке з яловичини в мультиварці
Жарке можна впевнено назвати домашною стравою, яке зовсім просто приготувати самостійно з яловичини і інших цілком доступних інгредієнтів. Далі
Як смачно приготувати яловичину?
З яловичини готують найрізноманітніші страви і, якщо ви не можете визначитися, що нового приготувати з цього м'яса, то неодмінно вивчіть рецепти з
Суп з яловичини в мультиварці
Суп з яловичого бульйону виходить неймовірно смачним, ароматним і неодмінно наваристим. Тому така страва стане ідеальним зігріваючим стравою в
Яловичина з картоплею в горщику в духовці
У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це
Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до