Як смачно приготувати яловичину?
Яловичина вважається одним з найбільш універсальних видів м'яса. В залежності від обраного зрізу, м'ясо можна швидко обсмажувати, як це роблять для стейку, повільно томити на слабкому вогні, як у випадку з рагу, або запікати в духовій шафі при звичайній температурі. Ми обговоримо деякі з варіантів приготування в цьому матеріалі, присвяченому того, як смачно приготувати яловичину.
Так званий «італійський весільний суп» носить свою назву не через те, що подається на весільних урочистостях, а з-за того, що всі овочі в ньому поєднуються настільки ідеально, що їх союз можна хоч на небесах укласти. Саме такий ідеальний суп ми і будемо варити далі.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
цибуля ріпчаста - 35 г;
жменя зелені петрушки;
часник - 1 зубок;
яйце - 1 шт.;
хлібна крихта - 1/4 ст.;
яловичий фарш - 540 г;
тертий сир - 45 р.
Для супу:
бекон - 35 г;
порей - 165 г;
курячий бульйон - 21 л;
брокколі - 430 р.
Приготування
Заздалегідь приготуйте м'ясний фарш, з'єднавши дрібно нарізану цибулю з подрібненою петрушкою і часником. Додайте хлібну крихту і яловичий фарш, після чого всипте тертий сир. З отриманої суміші зліпіть тефтелі рівного розміру і покладіть їх у холодильник.
Прийміть за супову основу. Обсмажте нарізаний бекон до витоплювання жиру, а коли зайвий жир вийде, використовуйте його для пасерування кілець порею. До отриманої засмажки покладіть суцвіття броколі, влийте бульйон. Залиште все на вогні до закипання бульйону, після чого зменшіть жар і закиньте в суп тефтелі. Варіть все близько 12-15 хвилин.
Якщо ви не знаєте, як смачно приготувати яловичину в мультиварці, то також можете адаптувати рецепт цього супу. Обсмажте бекон і порей, а потім одночасно покладіть всі інші інгредієнти і залийте бульйоном. Залиште всі варитися в режимі «Суп» на півгодини.
Секрет смачного гуляшу криється в тривалому томлінні при помірних температурах, особливо корисний такий спосіб приготування для яловичини. Можна брати найдорожче і жилаве м'ясо, яке, при належному поводженні, воздасть вам сторицею.
Інгредієнти:
яловичина - 12 кг;
ріпчаста цибуля - 85 м;
часник - 3 зубки;
паприка - 1 ст. ложка;
томатна паста - 15 г;
курячий бульйон - 610 мл;
лист лавра - 1 шт.;
крохмаль - 1 ст. ложка.
Приготування
Починати приготування гуляшу ми будемо за стандартною схемою: насамперед у розігріте масло відправляються кубики яловичини. Коли вони схопляться вираженою рум'яною скоринкою, покладіть до м'яса цибулю і перемішайте. По закінченні часу влийте більшу частину бульйону і видавіть часник. У меншій частині розведіть томат і крохмаль, а потім влийте їх до м'яса, постійно перемішуючи. Додайте в посуді лист лавра і залиште все нудитися при 190 градусах на півтори години.
Інгредієнти:
Для стейка:
стейки яловичини - 2 шт. (210 м);
вершкове масло - 35 г;
оливкова олія - 15 мл;
гілочка розмарину;
зубки часнику - 4 шт.
Для соусу:
коньяк - 75 мл;
вершки - 230 мл
Приготування
Перед тим, як смачно приготувати яловичину на сковороді, покладіть на неї обидва види масла, часникові зубки і розмарин. Покладіть стейки в гаряче масло і обсмажте їх по 5 хвилин з кожної зі сторін для того, щоб отримати шматок середньої прожарки. Готове м'ясо залиште відпочивати. Посуд зніміть з вогню і обережно влийте коньяк (він, швидше за все загориться, тому працюйте акуратно). Слідом за коньяком додайте вершки і дайте соусу випаруватися до загустіння. Процідіть його і полийте поверх готового м'яса.
Як приготувати смачний суп з яловичини?
Так званий «італійський весільний суп» носить свою назву не через те, що подається на весільних урочистостях, а з-за того, що всі овочі в ньому поєднуються настільки ідеально, що їх союз можна хоч на небесах укласти. Саме такий ідеальний суп ми і будемо варити далі.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
Для супу:
Приготування
Заздалегідь приготуйте м'ясний фарш, з'єднавши дрібно нарізану цибулю з подрібненою петрушкою і часником. Додайте хлібну крихту і яловичий фарш, після чого всипте тертий сир. З отриманої суміші зліпіть тефтелі рівного розміру і покладіть їх у холодильник.
Прийміть за супову основу. Обсмажте нарізаний бекон до витоплювання жиру, а коли зайвий жир вийде, використовуйте його для пасерування кілець порею. До отриманої засмажки покладіть суцвіття броколі, влийте бульйон. Залиште все на вогні до закипання бульйону, після чого зменшіть жар і закиньте в суп тефтелі. Варіть все близько 12-15 хвилин.
Якщо ви не знаєте, як смачно приготувати яловичину в мультиварці, то також можете адаптувати рецепт цього супу. Обсмажте бекон і порей, а потім одночасно покладіть всі інші інгредієнти і залийте бульйоном. Залиште всі варитися в режимі «Суп» на півгодини.
Як приготувати смачний гуляш із яловичини в духовці?
Секрет смачного гуляшу криється в тривалому томлінні при помірних температурах, особливо корисний такий спосіб приготування для яловичини. Можна брати найдорожче і жилаве м'ясо, яке, при належному поводженні, воздасть вам сторицею.
Інгредієнти:
Приготування
Починати приготування гуляшу ми будемо за стандартною схемою: насамперед у розігріте масло відправляються кубики яловичини. Коли вони схопляться вираженою рум'яною скоринкою, покладіть до м'яса цибулю і перемішайте. По закінченні часу влийте більшу частину бульйону і видавіть часник. У меншій частині розведіть томат і крохмаль, а потім влийте їх до м'яса, постійно перемішуючи. Додайте в посуді лист лавра і залиште все нудитися при 190 градусах на півтори години.
Як смачно приготувати стейк з яловичини – рецепт
Інгредієнти:
Для стейка:
Для соусу:
Приготування
Перед тим, як смачно приготувати яловичину на сковороді, покладіть на неї обидва види масла, часникові зубки і розмарин. Покладіть стейки в гаряче масло і обсмажте їх по 5 хвилин з кожної зі сторін для того, щоб отримати шматок середньої прожарки. Готове м'ясо залиште відпочивати. Посуд зніміть з вогню і обережно влийте коньяк (він, швидше за все загориться, тому працюйте акуратно). Слідом за коньяком додайте вершки і дайте соусу випаруватися до загустіння. Процідіть його і полийте поверх готового м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Жарке з яловичини в мультиварці
Жарке можна впевнено назвати домашною стравою, яке зовсім просто приготувати самостійно з яловичини і інших цілком доступних інгредієнтів. Далі
Що приготувати з м'якоті яловичини?
У цій статті запропоновані чудові ідеї приготування неймовірно смачних страв з м'якоті яловичини. Розповімо, як посмажити запашну стейк, зварити
Суп з яловичини в мультиварці
Суп з яловичого бульйону виходить неймовірно смачним, ароматним і неодмінно наваристим. Тому така страва стане ідеальним зігріваючим стравою в
М'ясо по-французьки з яловичини
Урізноманітнити повсякденне меню оригінальним стравою досить просто, якщо скористатися представленими далі рецептами. У цій статті розповімо, як
Яловичина з картоплею в горщику в духовці
У рецептах, запропонованих у цій статті описаний процес приготування яловичини з додаванням картоплі і деяких додаткових інгредієнтів. А готувати це
Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо