Філе індички в духовці
В наш час м'ясо індички стало легко придбати, так як воно все частіше з'являється на полицях супермаркетів, а її дієтичну цінність важко переоцінити. Тому ми представимо вам три рецепти з філе цієї птиці для різноманітності ваших кулінарних шедеврів.
Інгредієнти:
філе індички – 1 кг;
сік лимона – 50 г;
сіль – 10 г;
перець – 5 р;
часник – 3 зубки;
соус соєвий – 50 мл.
Приготування
М'ясо гарненько і ретельно вимийте, а після обсушіть. Маринад для філе індички, яка буде готуватися в духовці, дуже важливий: по-перше м'ясо буде соковитішим, так як кислота маринаду буде утримувати вологу у м'ясі і соки залишаться в м'ясі, а по-друге, за допомогою спецій підкреслить смак самого м'яса. А якщо враховувати, що багато хто не готують філе взагалі, з-за того, що вважають його сухим в принципі, то застосування маринаду і правильного температурного режиму розвінчають цей міф.
Отже змішайте всі інгредієнти, покладіть філе в глибокий посуд і полийте маринадом. Дві години м'ясо повинно маринуватися, при цьому ви повинні перевернути його не менш трьох разів за цей час. Довше залишати в цьому маринаді не варто тому, що кислота просто спалить волокна м'яса птиці. В кулінарний рукав покладіть філе і відправте на 30-40 хвилин в заздалегідь розігріту до 200 градусів піч.
Інгредієнти:
філе стегна індички – 06 кг;
гірчиця – 15 г;
соус соєвий – 50 г;
олія оливкова – 35 г;
масло рослинне – 50 г;
картопля – 06 кг;
цибуля – 1 цибулина;
морква – 1 шт.;
часник – 2 зубки;
італійські трави – 1/2 ч. ложки;
перець;
сіль.
Приготування
Філе помийте, обсушіть і поріжте зручними для вас скибочками, але не дрібніше сірникової коробки. Змішайте гірчицю, олію і соєвий соус, добре вимішайте і видавіть туди один зубок часнику. Залийте цією сумішшю філе, добре перемішайте і залиште на пару годин. Картоплю, якщо вона не сильно велика поріжте на четвертинки, цибулю півкільцями, часник краще видавити через прес, а моркву наріжте кружальцями. Все перемішайте, додавши сіль, олію, спеції, замариновані шматочки філе і перекладіть в кулінарний рукав. Готуватися такий вечеря буде близько 40 хвилин при температурі 190 градусів. Визначайте готовність картоплі, якщо вона готова, то і все інше теж.
Інгредієнти:
філе грудки індички (бажано з шкірою) – 1 шт. самого великого розміру;
цибуля – 1 велика цибулина;
волоський горіх – 100 г;
родзинки – 130 г;
чорнослив – 1 склянка;
вишні чи сливи (без кісточок) – 80 г;
масло топлене – 100 г;
курячий бульйон – 1 склянка;
сіль;
перець.
Приготування
Зваріть бульйон з курячого м'яса з кісточками і хрящами, щоб він був досить крутий. Хоча в принципі можна обійтися і водою, але з бульйоном буде набагато смачніше. Цибулю дрібно наріжте і підсмажте на ложці топленого олії до красивого золотистого кольору, але не до коричневого. Потім горіхи, ягоди, фрукти і цибулю подрібніть кухонним комбайном або м'ясорубкою окремо, а вже після змішайте. Цю смачну суміш вимішайте до однорідності.
Тепер займіться філе, якщо грудка була з шкіркою, акуратно зніміть її і відкладіть, вона ще знадобиться. Візьміть гострий, бажано філейний ніж грудку розріжте горизонтально навпіл, але не дорізуючи її до кінця. Після розрізу відкрийте її як книгу і покладіть на харчову плівку. Зверху покладіть ще один шар плівки і відбивайте молотком, поки товщина не стане повсюдно однаковою і буде дорівнювати приблизно одному сантиметру. Потім зніміть верхню плівку, посоліть, поперчіть і викладіть рівномірно фруктово-ягідну суміш товщиною в 20 міліметрів, відступивши на два сантиметри з кожного краю по периметру відбитого філе. Тепер туго скрутіть рулет і перев'яжіть через кожні 4 см кухонним шпагатом, а якщо у вас була шкірка, то загорніть в неї, а потім вже використовуйте шпагат.
Рулет покладіть в жаровню або на деко з високими бортами, полийте і повапните розтопленим маслом і вилийте в жаровню бульйон або воду. Тепер можна відправляти в піч з температурою 180 градусів на одну годину, не забуваючи кожні чверть години поливати рулет бульйоном з жаровні.
Як приготувати філе індички в духовці в рукаві?
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо гарненько і ретельно вимийте, а після обсушіть. Маринад для філе індички, яка буде готуватися в духовці, дуже важливий: по-перше м'ясо буде соковитішим, так як кислота маринаду буде утримувати вологу у м'ясі і соки залишаться в м'ясі, а по-друге, за допомогою спецій підкреслить смак самого м'яса. А якщо враховувати, що багато хто не готують філе взагалі, з-за того, що вважають його сухим в принципі, то застосування маринаду і правильного температурного режиму розвінчають цей міф.
Отже змішайте всі інгредієнти, покладіть філе в глибокий посуд і полийте маринадом. Дві години м'ясо повинно маринуватися, при цьому ви повинні перевернути його не менш трьох разів за цей час. Довше залишати в цьому маринаді не варто тому, що кислота просто спалить волокна м'яса птиці. В кулінарний рукав покладіть філе і відправте на 30-40 хвилин в заздалегідь розігріту до 200 градусів піч.
Рецепт філе стегна індички з картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Філе помийте, обсушіть і поріжте зручними для вас скибочками, але не дрібніше сірникової коробки. Змішайте гірчицю, олію і соєвий соус, добре вимішайте і видавіть туди один зубок часнику. Залийте цією сумішшю філе, добре перемішайте і залиште на пару годин. Картоплю, якщо вона не сильно велика поріжте на четвертинки, цибулю півкільцями, часник краще видавити через прес, а моркву наріжте кружальцями. Все перемішайте, додавши сіль, олію, спеції, замариновані шматочки філе і перекладіть в кулінарний рукав. Готуватися такий вечеря буде близько 40 хвилин при температурі 190 градусів. Визначайте готовність картоплі, якщо вона готова, то і все інше теж.
Рулет з філе індички в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Зваріть бульйон з курячого м'яса з кісточками і хрящами, щоб він був досить крутий. Хоча в принципі можна обійтися і водою, але з бульйоном буде набагато смачніше. Цибулю дрібно наріжте і підсмажте на ложці топленого олії до красивого золотистого кольору, але не до коричневого. Потім горіхи, ягоди, фрукти і цибулю подрібніть кухонним комбайном або м'ясорубкою окремо, а вже після змішайте. Цю смачну суміш вимішайте до однорідності.
Тепер займіться філе, якщо грудка була з шкіркою, акуратно зніміть її і відкладіть, вона ще знадобиться. Візьміть гострий, бажано філейний ніж грудку розріжте горизонтально навпіл, але не дорізуючи її до кінця. Після розрізу відкрийте її як книгу і покладіть на харчову плівку. Зверху покладіть ще один шар плівки і відбивайте молотком, поки товщина не стане повсюдно однаковою і буде дорівнювати приблизно одному сантиметру. Потім зніміть верхню плівку, посоліть, поперчіть і викладіть рівномірно фруктово-ягідну суміш товщиною в 20 міліметрів, відступивши на два сантиметри з кожного краю по периметру відбитого філе. Тепер туго скрутіть рулет і перев'яжіть через кожні 4 см кухонним шпагатом, а якщо у вас була шкірка, то загорніть в неї, а потім вже використовуйте шпагат.
Рулет покладіть в жаровню або на деко з високими бортами, полийте і повапните розтопленим маслом і вилийте в жаровню бульйон або воду. Тепер можна відправляти в піч з температурою 180 градусів на одну годину, не забуваючи кожні чверть години поливати рулет бульйоном з жаровні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Прості і смачні страви з індички - рецепти
З індички можна приготувати чудові страви, які не заберуть багато часу, так і по кишені не сильно вдарять. Пропонуємо з цього м'яса зварити смачний і
Грудка індички, запеченої в духовці
Не кожна господиня охоче візьметься за готування страви з філе індички з-за боязні, що в підсумку воно вийде не достатньо соковитим. Однак рецепти
Крила індички в духовці
Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
Запечене філе індички
Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!
Куряче філе з грибами
Куряче м'ясо по праву вважається самим смачним, корисним і легким у приготуванні. З цих причин багато мами готують його своїм родинам. Курячі ніжки і
Індичка, запечена в рукаві
Індичка - корисне, дієтичне м'ясо, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. І сьогодні мова піде про індички, запеченої в рукаві. Таке смачне