В наш час м'ясо індички стало легко придбати, так як воно все частіше з'являється на полицях супермаркетів, а її дієтичну цінність важко переоцінити. Тому ми представимо вам три рецепти з філе цієї птиці для різноманітності ваших кулінарних шедеврів.
Як приготувати філе індички в духовці в рукаві?
Інгредієнти: філе індички – 1 кг; сік лимона – 50 г; сіль – 10 г; перець – 5 р; часник – 3 зубки; соус соєвий – 50 мл. Приготування М'ясо гарненько і ретельно вимийте, а після обсушіть. Маринад для філе індички, яка буде готуватися в духовці, дуже важливий: по-перше м'ясо буде соковитішим, так як кислота маринаду буде утримувати вологу у м'ясі і соки залишаться в м'ясі, а по-друге, за допомогою спецій підкреслить смак самого м'яса. А якщо враховувати, що багато хто не готують філе взагалі, з-за того, що вважають його сухим в принципі, то застосування маринаду і правильного температурного режиму розвінчають цей міф.
Отже змішайте всі інгредієнти, покладіть філе в глибокий посуд і полийте маринадом. Дві години м'ясо повинно маринуватися, при цьому ви повинні перевернути його не менш трьох разів за цей час. Довше залишати в цьому маринаді не варто тому, що кислота просто спалить волокна м'яса птиці. В кулінарний рукав покладіть філе і відправте на 30-40 хвилин в заздалегідь розігріту до 200 градусів піч.
Рецепт філе стегна індички з картоплею в духовці
Інгредієнти: філе стегна індички – 06 кг; гірчиця – 15 г; соус соєвий – 50 г; олія оливкова – 35 г; масло рослинне – 50 г; картопля – 06 кг; цибуля – 1 цибулина; морква – 1 шт.; часник – 2 зубки; італійські трави – 1/2 ч. ложки; перець; сіль. Приготування Філе помийте, обсушіть і поріжте зручними для вас скибочками, але не дрібніше сірникової коробки. Змішайте гірчицю, олію і соєвий соус, добре вимішайте і видавіть туди один зубок часнику. Залийте цією сумішшю філе, добре перемішайте і залиште на пару годин. Картоплю, якщо вона не сильно велика поріжте на четвертинки, цибулю півкільцями, часник краще видавити через прес, а моркву наріжте кружальцями. Все перемішайте, додавши сіль, олію, спеції, замариновані шматочки філе і перекладіть в кулінарний рукав. Готуватися такий вечеря буде близько 40 хвилин при температурі 190 градусів. Визначайте готовність картоплі, якщо вона готова, то і все інше теж.
Рулет з філе індички в духовці
Інгредієнти: філе грудки індички (бажано з шкірою) – 1 шт. самого великого розміру; цибуля – 1 велика цибулина; волоський горіх – 100 г; родзинки – 130 г; чорнослив – 1 склянка; вишні чи сливи (без кісточок) – 80 г; масло топлене – 100 г; курячий бульйон – 1 склянка; сіль; перець. Приготування Зваріть бульйон з курячого м'яса з кісточками і хрящами, щоб він був досить крутий. Хоча в принципі можна обійтися і водою, але з бульйоном буде набагато смачніше. Цибулю дрібно наріжте і підсмажте на ложці топленого олії до красивого золотистого кольору, але не до коричневого. Потім горіхи, ягоди, фрукти і цибулю подрібніть кухонним комбайном або м'ясорубкою окремо, а вже після змішайте. Цю смачну суміш вимішайте до однорідності.
Тепер займіться філе, якщо грудка була з шкіркою, акуратно зніміть її і відкладіть, вона ще знадобиться. Візьміть гострий, бажано філейний ніж грудку розріжте горизонтально навпіл, але не дорізуючи її до кінця. Після розрізу відкрийте її як книгу і покладіть на харчову плівку. Зверху покладіть ще один шар плівки і відбивайте молотком, поки товщина не стане повсюдно однаковою і буде дорівнювати приблизно одному сантиметру. Потім зніміть верхню плівку, посоліть, поперчіть і
викладіть рівномірно фруктово-ягідну суміш товщиною в 20 міліметрів, відступивши на два сантиметри з кожного краю по периметру відбитого філе. Тепер туго скрутіть рулет і перев'яжіть через кожні 4 см кухонним шпагатом, а якщо у вас була шкірка, то загорніть в неї, а потім вже використовуйте шпагат.
Рулет покладіть в жаровню або на деко з високими бортами, полийте і повапните розтопленим маслом і вилийте в жаровню бульйон або воду. Тепер можна відправляти в піч з температурою 180 градусів на одну годину, не забуваючи кожні чверть години поливати рулет бульйоном з жаровні.