Яловичина по-строгановськи
Яловичина по-строгановськи (або бефстроганов) – м'ясне блюдо спочатку російського походження, до теперішнього часу включене до номенклатури міжнародної ресторанної кухні. Бефстроганов являє собою обсмажені дрібні шматочки яловичини в сметанному соусі . Іноді подібним чином готують і м'ясо інших тварин, тільки в цих випадках називати страва «бефстроганов» не слід зі зрозумілих причин.
Класичний рецепт яловичини по-строгановськи в точній первісному вигляді він не зберігся, проте відомий варіант реконструкції Ст. Похльобкіна, відомого фахівця в області кулінарії.
М'ясо для яловичини по-строгановськи добре б вибрати з кращих шматків, нам підійде вирізка, край або поперекова частина. Купити треба обов'язково свіже і соковите м'ясо від нестарого тварини.
Інгредієнти:
яловичина – 600 г;
борошно пшеничне;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
мадера міцна – 2 ст. ложки;
перець чорний мелений;
сметана натуральна – 200 мл;
гірчиця російська готова – 2-3 ч. ложки;
часник – 2 зубчики;
масло вершкове топлене;
сіль;
зелень петрушки і кінзи.
Приготування
М'ясо не моєму водою, злегка відбиваємо і нарізаємо невеликими скибочками упоперек волокон.
Паніруємо скибочки в підсоленій борошні.
На сковороді розтоплюємо масло і швидко викладаємо дно тонкими кільцями цибулі.
Обсмажуємо запаніровані шматочки м'яса на середньо-сильному вогні протягом 3 хвилин (більш довгостроково обсмажування призведе до втрати соковитості).
Зменшуємо вогонь, вливаємо мадеру і тушкуємо під кришкою протягом 15 хвилин. Вливаємо сметану, приправлену гірчицею і продавлений часником, і тушкуємо ще 3-5 хвилин.
Готову яловичину по-строгановськи добре подавати з картоплею та грибами (звичайно ж, можливі й інші варіанти гарніру, наприклад, молода тушкована квасоля). Непогано подати свіжі або консервовані помідори у власному соку. Обов'язково оформимо блюдо гілочками свіжої зелені.
До м'яса по-строгановськи добре подавати міцні спеціальні або світлі столові вина, ягідні або гіркі міцні настоянки. Хліб краще вибрати грубий зерновий.
Класичний рецепт яловичини по-строгановськи в точній первісному вигляді він не зберігся, проте відомий варіант реконструкції Ст. Похльобкіна, відомого фахівця в області кулінарії.
М'ясо для яловичини по-строгановськи добре б вибрати з кращих шматків, нам підійде вирізка, край або поперекова частина. Купити треба обов'язково свіже і соковите м'ясо від нестарого тварини.
Яловичина по-строгановськи – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо не моєму водою, злегка відбиваємо і нарізаємо невеликими скибочками упоперек волокон.
Паніруємо скибочки в підсоленій борошні.
На сковороді розтоплюємо масло і швидко викладаємо дно тонкими кільцями цибулі.
Обсмажуємо запаніровані шматочки м'яса на середньо-сильному вогні протягом 3 хвилин (більш довгостроково обсмажування призведе до втрати соковитості).
Зменшуємо вогонь, вливаємо мадеру і тушкуємо під кришкою протягом 15 хвилин. Вливаємо сметану, приправлену гірчицею і продавлений часником, і тушкуємо ще 3-5 хвилин.
Готову яловичину по-строгановськи добре подавати з картоплею та грибами (звичайно ж, можливі й інші варіанти гарніру, наприклад, молода тушкована квасоля). Непогано подати свіжі або консервовані помідори у власному соку. Обов'язково оформимо блюдо гілочками свіжої зелені.
До м'яса по-строгановськи добре подавати міцні спеціальні або світлі столові вина, ягідні або гіркі міцні настоянки. Хліб краще вибрати грубий зерновий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бефстроганов з яловичини
Незважаючи на свою назву, бефстроганов споконвічно російська страва. М'ясо, порізане на шматочки, готується в сметанному соусі. Неймовірно ніжно і
Як приготувати бефстроганов?
Про існування такої страви, як бефстроганов знають всі. Але от готують його чомусь небагато, хоча рецепт яловичини по-строгановськи досить простий.
Печінка по-строгановськи - рецепт
Якщо ви любите страви з печінки, то ця стаття саме для вас. У ній ми розповімо кілька рецептів приготування печінки по-строгановськи, а так само
Печінка по-строгановськи в мультиварці
Коли немає часу на тривале стояння біля плити, варто приготувати вечерю в мультиварці. Що готувати? Звичайно ж, печінка. Її можна не просто
Бефстроганов в мультиварці
Бефстроганов - це смачне російське блюдо, відоме у всьому світі. Готуватися воно, як правило, з яловичини. Але ми розповімо і про те, як зробити цю