Як приготувати лазанью з готових листів будинку?

Лазанья з готовими листами - рецепт
Інгредієнти:
Для соусу бешамель:
Приготування
Так як листи для лазаньї в нашому випадку ми використовуємо готові, то займемося відразу ж приготуванням інших двох основ страви - начинкою і соусом.
Класична начинка для лазаньї готується з фаршу з овочами. Причому можна брати абсолютно будь-яке м'ясо, у нас це перемелена свинина навпіл з яловичиною. Овочі обов'язково миємо й чистимо, цибулю шаткуємо дрібненько кубиками, моркву обробляємо на середній тертці, а ошпарені окропом томати позбавляємо від шкірки і подрібнюємо гострим ножем досить дрібно.
У сотейнику розігріваємо рафінована олія і пасеруємо в ньому підготовлений цибульку і моркву хвилин п'ять. Тепер додаємо м'ясний фарш, обсмажуємо трохи разом з овочами, розминаючи ретельно грудочки. А потім закладаємо нарізані свіжі томати, очищений і дрібненько нарубаний часник, додаємо томатний соус, доводимо масу до бажаного смаку сіллю, перцем і пряними травами, прикриваємо посудину кришкою і тушкуємо вміст на вогні слабкої інтенсивності протягом п'ятнадцяти хвилин.
З начинкою закінчили, тепер займемося соусом бешамель, без якого лазанья не є такою. Молочко доводимо до підходящої ємності до кипіння, попередньо додавши в нього листочок лавра і одну-дві щіпки мускатного горіха. Далі вимикаємо плиту, прикриваємо посудину кришкою і залишаємо на десять хвилин для того, щоб спеції віддали свій аромат.
Не гаючи часу, пасеруємо в розпущеному вершкове масло борошно пшеничне протягом трьох-п'яти хвилин, невпинно помішуючи. Результатом цього дійства повинна бути золотиста густа маса, яку тоненькою цівкою вливаємо настоявшееся молоко, попередньо вийнявши з нього лаврушку, при цьому ні на секунду не припиняємо розмішувати соус, а навпаки нарощуємо інтенсивність. Додаємо тепер в суміш сіль і білий перчик, прогріваємо практично до кипіння, але уникаємо бурління і знімаємо з плити.
Основні складові страви готові, приступаємо до його оформлення і запіканню. Дно ємності для

Лазанья готується неодмінно в духовці. Для цього заздалегідь її прогріваємо, налаштувавши на температурний режим на рівні 190 градусів, маємо страву на середній полиці і запікаємо приблизно тридцять хвилин. Результатом має бути апетитна рум'яна кірочка, яка прикрашає поверхню лазаньї.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати лазанью з фаршем?
Рецептів лазаньї існує безліч - від класичного до лінивого домашнього способу її приготування. Але кожен буде неодмінно смачним, якщо зробити страву

Рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах
Сьогодні італійську пасту не складно приготувати самостійно. Неймовірний вибір рецептів вражає фантазію будь-якої господині і штовхає на черговий

Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування

Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з

Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих

Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів