Смачне хрустке тісто для біляшів
Поки одні з нас воліють повітряні і легкі біляші, інші вибирають в якості основи хрустке тісто. Останнє виходить хрустким не тільки за рахунок особливостей складу інгредієнтів, але і завдяки правильній, в міру тонкої розкочування і способом приготування. У цьому матеріалі ми будемо вчитися робити смачне і хрустке тісто для біляшів.
Класикою для смажених біляшів вважається дріжджова основа. Таке тісто виходить хрустким зовні і пористим всередині, по консистенції трохи тягучим, що допомагає утримувати зайву вологу. Основа на дріжджах за цим рецептом згодиться для приготування не тільки біляшів, але і звичайних пирожков .
Інгредієнти:
борошно - 65 м + на подпыл;
вода - 720 мл;
дріжджі інстантні - 10 г;
цукровий пісок - 15 г;
рослинне масло - 55 мл
Приготування
Один стакан води доводимо до кипіння і заливаємо їм муку. Заварена окропом борошно і зробить тісто трохи тягучим і пузыристым. Решту воду підігрійте і розведіть в ній дріжджі. Слідом всипте цукровий пісок. Коли заварена борошно охолоне до теплого, влийте дріжджовий розчин і масло, ретельно перемішайте. Щедро подпылите стіл борошном і вилийте рідке тісто поверх. Почніть обережно вимішують його, підбираючи порції борошна. Коли тісто стане м'яким і злегка липковатым, але вже буде збиратися в кулю – і готово. Залиште тісто підійти в теплі приблизно на годину і все, саме смачне тісто для біляшів готове, можна приступати до формування біляшів. Ліпити біляші найзручніше на змащеному олією столі, так тісто не буде прилипати і не з'явиться гарі під час смаження за рахунок обсипалась борошна.
Якщо ви не любите працювати з дріжджовим тістом, то отримати хрусткі біляші з повітряним м'якушкою можна і без додавання дріжджів. Таке хрустке тісто підходить для вак біляшів і для звичних біляшів у фритюрі.
Інгредієнти:
кефір - 240 мл;
борошно - 345 г;
сода - 1 ч. ложка;
яйця - 2 шт.;
рослинне масло - 45 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати смачне тісто на біляші, підігрійте кефір до кімнатної температури, так він краще прореагує з содою. Всипати соду, відставте суміш на хвилину. По закінченні часу і вбийте яйця, додайте по дрібці цукру і солі, а потім влийте масло. Ретельно збивши всі разом, перелийте інгредієнти до борошні і замісіть м'яке тісто. Залиште його на відпочинок в теплі, накривши вологою серветкою, а після приступайте до ліплення та приготування хрустких біляшів.
Смачне тісто для біляшів
Класикою для смажених біляшів вважається дріжджова основа. Таке тісто виходить хрустким зовні і пористим всередині, по консистенції трохи тягучим, що допомагає утримувати зайву вологу. Основа на дріжджах за цим рецептом згодиться для приготування не тільки біляшів, але і звичайних пирожков .
Інгредієнти:
Приготування
Один стакан води доводимо до кипіння і заливаємо їм муку. Заварена окропом борошно і зробить тісто трохи тягучим і пузыристым. Решту воду підігрійте і розведіть в ній дріжджі. Слідом всипте цукровий пісок. Коли заварена борошно охолоне до теплого, влийте дріжджовий розчин і масло, ретельно перемішайте. Щедро подпылите стіл борошном і вилийте рідке тісто поверх. Почніть обережно вимішують його, підбираючи порції борошна. Коли тісто стане м'яким і злегка липковатым, але вже буде збиратися в кулю – і готово. Залиште тісто підійти в теплі приблизно на годину і все, саме смачне тісто для біляшів готове, можна приступати до формування біляшів. Ліпити біляші найзручніше на змащеному олією столі, так тісто не буде прилипати і не з'явиться гарі під час смаження за рахунок обсипалась борошна.
Хрустке тісто для біляшів
Якщо ви не любите працювати з дріжджовим тістом, то отримати хрусткі біляші з повітряним м'якушкою можна і без додавання дріжджів. Таке хрустке тісто підходить для вак біляшів і для звичних біляшів у фритюрі.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати смачне тісто на біляші, підігрійте кефір до кімнатної температури, так він краще прореагує з содою. Всипати соду, відставте суміш на хвилину. По закінченні часу і вбийте яйця, додайте по дрібці цукру і солі, а потім влийте масло. Ретельно збивши всі разом, перелийте інгредієнти до борошні і замісіть м'яке тісто. Залиште його на відпочинок в теплі, накривши вологою серветкою, а після приступайте до ліплення та приготування хрустких біляшів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для вак біляшів в духовці
Ідеальним варіантом для тих, хто не любить біляші, приготовані у фритюрі, буде рецепт хрустких вак біляшів. Адже вони готуються за зовсім іншою
Тісто на біляші з м'ясом
Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то
Ледачі біляші з фаршем на кефірі – рецепт
Класичний рецепт біляшів зовсім не складний у приготуванні, але можна їх зробити ще простіше, так як існує кілька лінивих способів. Отже, розповімо,
Тісто для біляшів
Біляші - смачне блюдо татарської кухні, яку люблять багато за його ніжне тісто і м'ясну начинку. І сьогодні ми розберемося, яке зробити тісто для
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.
Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?