Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Листковий хінкал

Листковий хінкал

30-01-2016, 15:03
323
Листковий хінкал
Хінкал - це традиційне блюдо кавказької кухні. У цій статті ми розповімо кілька секретів про те, як правильно приготувати листковий хінкал, а також поділимося кількома базовими рецептами.
Отже, кілька важливих рекомендацій з приготування листкового даргинського хинкала:

  • Тісто для листкового хинкала традиційно готують дріжджове.

  • Коли тісто підходить, йому потрібна тиша, і обов'язково його треба чимось накрити.

  • Дріжджове тісто потрібно обім'яти два рази, тоді хінкал вийде пишний, повітряний і м'який.

  • Тісто треба дуже тонко розкачати, тоді хінкал вийде багатошаровий, тобто більш смачний і красивий.

  • Для вимішування і розкочування тіста потрібна велика робоча поверхня, яку потрібно змастити маслом або посипати борошном.

  • До того як скрутити тісто в рулет, його бажано посипати горіховою травою, її ще інакше називають блакитним гуньбою або уцхо-сунелі.

  • Щоб бульйон був прозорий, не можна давати йому сильно кипіти. І звичайно потрібно обов'язково знімати пінку.

  • Не важливо, готуєте ви на пару або просто відварюєте хінкал, використовуйте для цього бульйон, він додасть апетитний аромат.

  • Якщо ви готуєте хінкал не на пару, то перед тим, як помістити його в бульйон, умочіть в рослинне масло, так хинкалы не прилипнуть один до одному.


  • Даргинский листковий хінкал


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 230-280 г;

  • тепла вода – 250 мл;

  • дріжджі сухі – 15 г;

  • цукор – 10 г;

  • сіль – 15 г;

  • рослинна олія;


  • Для бульйону:

  • м'ясо – 12 кг;

  • картопля – 4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль, горіхова трава (уцхо-сунелі);


  • Для соусу:

  • томатна паста – 90 г;

  • часник – 3 зубчики.


  • Приготування
    У велику каструлю кладемо вимите м'ясо. Це може бути і курка, і баранина, яловичина, на ваш смак. Можна відразу порізати м'ясо на порційні шматки. Заливаємо великою кількістю води і ставимо варитися, зменшуючи вогонь, після закипання, солимо і не забуваємо зняти пінку.
    Висипаємо борошно у велику миску, залишивши трохи для вимішування. Робимо в борошні поглиблення, висипаємо сіль, цукор і дріжджі і перемішуємо. Далі, туди де перемішані вже сухі інгредієнти виливаємо теплу воду і замішуємо, захопивши трохи борошна. Потрібно дати постояти так кілька хвилин, щоб дріжджі розчинилися. Замішуємо тісто і відставляємо його підніматися, накривши рушником або харчовою плівкою. Зазвичай тісто піднімається 30-40 хвилин. Бажано обім'яти його два рази.
    Далі тісто ділимо на 3 частини. Кожну частину тонко розкачуємо, змащуємо маслом і посипаємо приправою уцхо-сунелі. Скачуємо в щільні рулетики і ріжемо на порційні частки шириною 2 див Викладаємо їх на дощечку чи на вільну частину столу, щоб вони трохи підійшли.
    Очищаємо картоплю, ріжемо її вздовж на 4 частини і кладемо в бульйон, вона буде варитися поки підходить тісто, це приблизно 15 хвилин.
    Далі кожен хінкал макаємо в масло і ставимо варитися в бульйон на 30-40 хвилин. Поки приготуємо соус. В піалу видавлюємо часник, додаємо томатну пасту і трохи бульйону, добре перемішуємо. Також можна додати рубану зелень.
    Дістаємо на тарілку з бульйону м'ясо і картоплю, хинкалы викладаємо окремо і подаємо з соусом.

    Рецепт листкового хинкала з горіхами на пару


    Інгредієнти:

  • цукор – 30 г;

  • сіль – 30 г;

  • молоко – 1 стакан;

  • дріжджі сухі – 15 г;

  • борошно – 600 г;

  • горіхи – 200 г;

  • масло вершкове , олія рослинна.

  • сметана – 100 г;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    Приготуємо опару, для цього змішаємо молоко, цукор, сіль, дріжджі і трошки борошна, поставимо в тихе, тепле місце. Як тільки опара підніметься, відправляємо її в борошно і замішуємо тісто.
    Тісто має підійти 2 рази, після цього ми ділимо його на 2 частини і розкочуємо. Розкочувати потрібно
    Листковий хінкал
    досить тонко, потім промазати всю поверхню розтопленим вершковим маслом і посипати горіховою крихтою. Горіхи можна подрібнити в кавомолці або блендері, т. к. крихта потрібна досить дрібна, щоб великі шматочки не порвали тісто. Далі скачуємо тісто в рулони і розрізаємо на частини шириною 2 см, можна кожен шматочок трохи розправити, щоб було видно зріз і начинка, т. к. при нарізуванні тісто трохи мнеться ножем, навіть дуже гострим. Потрібно почекати, коли хинкалы підійдуть, а потім готуємо їх на пару 20 хвилин, змастивши дно сита маслом. Подавати можна з соусом, змішавши сметану з часником і трохи присолив.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Даргинский хінкал
    Даргинский хінкал
    Найпоширенішим і досить, простим національним блюдом дагестанської кухні є листковий хінкал, яким господарі зазвичай пригощають гостей. Це невеликі
    Хінкал – рецепт
    Хінкал – рецепт
    Хінкал – це щось на зразок галушок або галушок, тобто, шматочки тіста, зварені в м'ясному бульйоні. Їх подають з вареним м'ясом, бульйоном і соусами.
    Аварська хінкал
    Аварська хінкал
    Аварська хінкал, родом з Дагестану, не має нічого спільного зі співзвучною хінкалі. Пишні ромбики хинкала готуються не просто, тому такий
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили