Гарнір з гарбуза
В осінній сезон гарбуз знаходить безліч застосувань в нашому меню. На основі гарбуза готують напої, десерти і випічку, її запікають самостійно і в компанії інших овочів, роблять каші та гарніри. Останнім ми вирішили приділити окрему увагу в цьому матеріалі.
Кращим гарніром з гарбуза до будь-якого виду м'яса стане пюре. Гарбузове пюре не готують з однієї лише гарбуза, оскільки воно виходить дуже водянистим. Як загусник» частіше використовують картоплю, але заради різноманітності ми вирішили замінити бульби цвітною капустою.
Інгредієнти:
невелика головка цвітної капусти;
гарбуз - 320 г;
листя шавлії - 6-8 шт.;
часникові зубки - 3 шт.;
вершкове масло - 35 г;
молоко - 60-80 мл
Приготування
Очищену від насіння гарбузову м'якоть розділіть на невеликі шматочки однакового розміру. Покладіть гарбуз у друшляк або решітку для варіння на пару разом із суцвіттями капусти і очищеними зубками часнику. Доведіть овочі на пару до м'якості. Листочки шавлії максимально подрібніть, а краще і зовсім розітріть в ступі з пучкою солі. Отриману ароматну кашку додайте до овочів і пюрируйте їх. Готове пюре змішайте з маслом і молоком, додайте спеції за смаком і знову збийте. Пюре з гарбуза на гарнір готовий, подавати його варто зразу ж після приготування.
Яблука, бобові і гарбуз ідеально підійдуть до білого м'яса. Така суміш стане цікавим ароматним гарніром до страв з птиці і відмінним варіантом для вегетаріанського меню.
Інгредієнти:
яблуко - 55 г;
червоний цибуля - 40 г;
часник - 3 зубки;
імбир (тертий) - 1 ст. ложка;
овочевий бульйон - 620 мл;
сочевиця - 1 ст.;
гарбуз (відварна, пюрированная) - 115 г;
мелений кумін, коріандр, куркума, чилі - по 1 ч. ложці.
Приготування
Подрібніть цибулю і спасеруйте його в оливковій олії разом з імбиром і скибочками яблука. Через 15 хвилин додайте сочевицю і залийте її бульйоном. Додайте суміш прянощів, гарбузове пюре і дайте рідини дійти до кипіння. Як тільки вміст каструлі почне вирувати, зменшіть вогонь і варіть все близько 15 хвилин – сочевиця розварюється дуже швидко. Доповнити готовий гарнір можна зеленню кінзи.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 140 г;
картопляні бульби - 230 г;
гарбуз - 160 г;
насіння гірчиці - 1 ч. ложка;
щіпка куркуми;
мелений коріандр - 1 ч. ложка.
Приготування
Надішліть насіння гірчиці на суху сковороду і залиште їх обсмажитися з півхвилини. По закінченні часу, влийте масло і додайте шматочки цибулі. Спассеровав цибулю, посоліть його і всипте залишилися прянощі. Наріжте картопляні бульби на дрібні шматочки і обсмажте протягом пари хвилин. Додайте шматочки гарбуза аналогічної форми і розміру. Доведіть овочі до м'якості, регулярно перемішуючи для рівномірного підрум'янення. Смачний гарнір з гарбуза готовий, перед сервіровкою його можна збризнути лимонним соком.
Ця сирна запіканка з шматочками гарбуза може стати смачним самостійним блюдом, так і ситним гарніром до будь-якого м'яса. Готується така запіканка елементарно просто.
Інгредієнти:
гарбуз - 410 г;
ріпчаста цибуля - 110 г;
часник - 2 зубки;
молоко - 470 мл;
сир - 115 г;
щіпка мускатного горіха;
гарбузове пюре - 60 г;
яйця - 3 шт.;
яєчні білки - 2 шт.;
хліб - 9 скибочок.
Приготування
Гарбузове шматочки спасеруйте разом з цибулею. Коли гарбуз схопиться рум'янцем, додайте часник і зніміть посуд з вогню. Окремо змішайте молоко, сир, мускат і яйця, включаючи білки. Приправте суміш сіллю. Розділіть хліб на кубики однакового розміру, змішайте з зажаркою з гарбуза і цибулі, а потім залийте сирно-молочною сумішшю. Залиште гарнір в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
Гарнір з гарбуза до м'яса
Кращим гарніром з гарбуза до будь-якого виду м'яса стане пюре. Гарбузове пюре не готують з однієї лише гарбуза, оскільки воно виходить дуже водянистим. Як загусник» частіше використовують картоплю, але заради різноманітності ми вирішили замінити бульби цвітною капустою.
Інгредієнти:
Приготування
Очищену від насіння гарбузову м'якоть розділіть на невеликі шматочки однакового розміру. Покладіть гарбуз у друшляк або решітку для варіння на пару разом із суцвіттями капусти і очищеними зубками часнику. Доведіть овочі на пару до м'якості. Листочки шавлії максимально подрібніть, а краще і зовсім розітріть в ступі з пучкою солі. Отриману ароматну кашку додайте до овочів і пюрируйте їх. Готове пюре змішайте з маслом і молоком, додайте спеції за смаком і знову збийте. Пюре з гарбуза на гарнір готовий, подавати його варто зразу ж після приготування.
Гарнір з гарбуза до курки
Яблука, бобові і гарбуз ідеально підійдуть до білого м'яса. Така суміш стане цікавим ароматним гарніром до страв з птиці і відмінним варіантом для вегетаріанського меню.
Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть цибулю і спасеруйте його в оливковій олії разом з імбиром і скибочками яблука. Через 15 хвилин додайте сочевицю і залийте її бульйоном. Додайте суміш прянощів, гарбузове пюре і дайте рідини дійти до кипіння. Як тільки вміст каструлі почне вирувати, зменшіть вогонь і варіть все близько 15 хвилин – сочевиця розварюється дуже швидко. Доповнити готовий гарнір можна зеленню кінзи.
Швидкий і смачний рецепт гарнір з гарбуза
Інгредієнти:
Приготування
Надішліть насіння гірчиці на суху сковороду і залиште їх обсмажитися з півхвилини. По закінченні часу, влийте масло і додайте шматочки цибулі. Спассеровав цибулю, посоліть його і всипте залишилися прянощі. Наріжте картопляні бульби на дрібні шматочки і обсмажте протягом пари хвилин. Додайте шматочки гарбуза аналогічної форми і розміру. Доведіть овочі до м'якості, регулярно перемішуючи для рівномірного підрум'янення. Смачний гарнір з гарбуза готовий, перед сервіровкою його можна збризнути лимонним соком.
Як приготувати гарнір з гарбуза в духовці?
Ця сирна запіканка з шматочками гарбуза може стати смачним самостійним блюдом, так і ситним гарніром до будь-якого м'яса. Готується така запіканка елементарно просто.
Інгредієнти:
Приготування
Гарбузове шматочки спасеруйте разом з цибулею. Коли гарбуз схопиться рум'янцем, додайте часник і зніміть посуд з вогню. Окремо змішайте молоко, сир, мускат і яйця, включаючи білки. Приправте суміш сіллю. Розділіть хліб на кубики однакового розміру, змішайте з зажаркою з гарбуза і цибулі, а потім залийте сирно-молочною сумішшю. Залиште гарнір в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
Приготувавши з гарбуза яскраві, надзвичайно ароматні і неймовірно смачні часточки з цукром - ви неодмінно порадуєте малюків, так і дорослі напевно не
Гарбуз з цукром, запечений часточками в духовці
Про користь гарбуза відомо всім, однак, як приготувати її оригінально, знає не кожен. Спробуємо урізноманітнити ваше осіннє меню чудовим солодким
Запіканка з гарбуза з яблуками
Якщо вам хочеться чогось незвичайного, то приготуйте це оригінальне блюдо. Запіканка з гарбуза з додаванням яблук поєднує в собі смак літа і сонця.
Соус з гарбуза
Гарбуз - дуже корисний і смачний овоч, її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити соус з гарбуза. Таке
Запіканка з гарбуза з куркою
Всім відомо, що гарбуз корисна і багата вітамінами. Але зазвичай, далі десертів і каш з гарбузом справа не доходить. Адже м'ясні страви з гарбузом
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і