Вернуться назад Распечатать

Гарнір з гарбуза

Гарнір з гарбуза
В осінній сезон гарбуз знаходить безліч застосувань в нашому меню. На основі гарбуза готують напої, десерти і випічку, її запікають самостійно і в компанії інших овочів, роблять каші та гарніри. Останнім ми вирішили приділити окрему увагу в цьому матеріалі.

Гарнір з гарбуза до м'яса


Кращим гарніром з гарбуза до будь-якого виду м'яса стане пюре. Гарбузове пюре не готують з однієї лише гарбуза, оскільки воно виходить дуже водянистим. Як загусник» частіше використовують картоплю, але заради різноманітності ми вирішили замінити бульби цвітною капустою.
Інгредієнти:

  • невелика головка цвітної капусти;

  • гарбуз - 320 г;

  • листя шавлії - 6-8 шт.;

  • часникові зубки - 3 шт.;

  • вершкове масло - 35 г;

  • молоко - 60-80 мл


  • Приготування
    Очищену від насіння гарбузову м'якоть розділіть на невеликі шматочки однакового розміру. Покладіть гарбуз у друшляк або решітку для варіння на пару разом із суцвіттями капусти і очищеними зубками часнику. Доведіть овочі на пару до м'якості. Листочки шавлії максимально подрібніть, а краще і зовсім розітріть в ступі з пучкою солі. Отриману ароматну кашку додайте до овочів і пюрируйте їх. Готове пюре змішайте з маслом і молоком, додайте спеції за смаком і знову збийте. Пюре з гарбуза на гарнір готовий, подавати його варто зразу ж після приготування.

    Гарнір з гарбуза до курки


    Яблука, бобові і гарбуз ідеально підійдуть до білого м'яса. Така суміш стане цікавим ароматним гарніром до страв з птиці і відмінним варіантом для вегетаріанського меню.
    Інгредієнти:

  • яблуко - 55 г;

  • червоний цибуля - 40 г;

  • часник - 3 зубки;

  • імбир (тертий) - 1 ст. ложка;

  • овочевий бульйон - 620 мл;

  • сочевиця - 1 ст.;

  • гарбуз (відварна, пюрированная) - 115 г;

  • мелений кумін, коріандр, куркума, чилі - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Подрібніть цибулю і спасеруйте його в оливковій олії разом з імбиром і скибочками яблука. Через 15 хвилин додайте сочевицю і залийте її бульйоном. Додайте суміш прянощів, гарбузове пюре і дайте рідини дійти до кипіння. Як тільки вміст каструлі почне вирувати, зменшіть вогонь і варіть все близько 15 хвилин – сочевиця розварюється дуже швидко. Доповнити готовий гарнір можна зеленню кінзи.

    Швидкий і смачний рецепт гарнір з гарбуза


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 140 г;

  • картопляні бульби - 230 г;

  • гарбуз - 160 г;

  • насіння гірчиці - 1 ч. ложка;

  • щіпка куркуми;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Надішліть насіння гірчиці на суху сковороду і залиште їх обсмажитися з півхвилини. По закінченні часу, влийте масло і додайте шматочки цибулі. Спассеровав цибулю, посоліть його і всипте залишилися прянощі. Наріжте картопляні бульби на дрібні шматочки і обсмажте протягом пари хвилин. Додайте шматочки гарбуза аналогічної форми і розміру. Доведіть овочі до м'якості, регулярно перемішуючи для рівномірного підрум'янення. Смачний гарнір з гарбуза готовий, перед сервіровкою його можна збризнути лимонним соком.

    Як приготувати гарнір з гарбуза в духовці?


    Ця сирна запіканка з шматочками гарбуза може стати смачним самостійним блюдом, так і ситним гарніром до будь-якого м'яса. Готується така запіканка елементарно просто.
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 410 г;

  • ріпчаста цибуля - 110 г;
  • Гарнір з гарбуза

  • часник - 2 зубки;

  • молоко - 470 мл;

  • сир - 115 г;

  • щіпка мускатного горіха;

  • гарбузове пюре - 60 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • яєчні білки - 2 шт.;

  • хліб - 9 скибочок.


  • Приготування
    Гарбузове шматочки спасеруйте разом з цибулею. Коли гарбуз схопиться рум'янцем, додайте часник і зніміть посуд з вогню. Окремо змішайте молоко, сир, мускат і яйця, включаючи білки. Приправте суміш сіллю. Розділіть хліб на кубики однакового розміру, змішайте з зажаркою з гарбуза і цибулі, а потім залийте сирно-молочною сумішшю. Залиште гарнір в духовці 40 хвилин при 180 градусах.