Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тефтелі в томатному соусі в духовці

Тефтелі в томатному соусі в духовці

16-12-2015, 21:23
941
Тефтелі в томатному соусі в духовці
Тефтелі, запечені в духовці, та ще в томатному соусі, настільки апетитні і ароматні, що спробувавши їх у такому виконанні один раз, ви назавжди опинитеся в числі їх шанувальників.

Рецепт курячих тюфтельок з рисом в томатному соусі в духовці


Інгредієнти:

  • рисова крупа – 100 г;

  • куряча м'якоть – 600 г;

  • ріпчаста цибуля – 180 г;

  • морква – 180 г;

  • болгарський перець – 70-90 г;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • вода або бульйон – 250 мл;

  • сік томатний – 600 мл;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;

  • рослинне масло – 45 мл;

  • спеції на свій вибір;

  • мелена суміш перців;

  • сіль.


  • Приготування
    Для приготування тефтелькою в томатному соусі в духовці за цим рецептом ми будемо використовувати вже готовий рис. Тому перше, що ми зробимо, це промиємо добряче рисову крупу, заллємо її достатньою кількістю води і поставимо варитися. По готовності зіллємо рис на друшляк, промиємо водою і залишимо.
    Поки рис вариться, промиту курячу м'якоть і половину цибулі перемелюємо в блендері або пропускаємо через м'ясорубку, присмачую масу сіллю, меленим чорним перчиком і перемішуємо. Потім додаємо рис і знову перемішуємо. Тепер кілька разів відбиваємо отриманий фарш, піднімаючи і знову кидаючи його в миску. Ця процедура дозволить готовим тефтелі добре тримати форму і не розпадатися. Тепер зволоженими руками скачуємо круглі кульки і опускаємо їх у прогріте на сковороді олію. Даємо тефтелі підрум'янитися з двох сторін, і перекладаємо у форму для запікання.
    Одночасно готуємо соус для заливки. Пасеруємо попередньо очищений і дрібненько порізану цибульку до напівпрозорості на сковороді з рослинним маслом. Потім додаємо очищену і перетерту через дрібну тертку моркву, через сім хвилин закладаємо дрібно нашатковану болгарський перчик і обсмажуємо все разом ще кілька хвилин. Тепер вливаємо томатний сік і воду, додаємо сіль, цукровий пісок, мелений чорний перець, спеції на свій вибір, подрібнений часник, свіжу зелень, перемішуємо, прогріваємо масу до кипіння і заливаємо нею наші обсмажені тюфтельки, укладені в форму. Прикриваємо ємність кришкою або фольгою і ставимо в заздалегідь розігріту до 210 градусів духовку приблизно на тридцять-сорок хвилин.
    Соус для тефтелькою можна також приготувати з томатної пасти, замінивши нею томатний сік і додавши більшу кількість водички.

    Тефтелі, запечені в томатно-сметанному соусі в духовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 550 г;

  • крупа рисова – 90 г;

  • ріпчаста цибуля – 150 г;

  • морква – 75 г;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • вершкове масло – 75 г;

  • сметана – 120 г;

  • паста томатна – 90 г;

  • кетчуп – 40 г;

  • вода – 500 мл;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • борошно – 45-50 г;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 3-4 шт.;

  • мелений чорний перець;

  • сіль;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Першим ділом відварюємо до готовності попередньо промиту рисову крупу. Не забуваємо, при цьому, посолити воду. Тим часом чистимо і дрібненько шаткуємо цибулю, половину додаємо у фарш, а залишився пасеруємо на прогрітій сковороді з розтопленим у ній вершковим маслом. Моркву чистимо перетираємо через маленьку тертку і закладаємо до цибулі, обсмажуємо овочі разом протягом декількох хвилин, а потім вливаємо суміш томатної пасти, кетчупа, сметани та борошна, розведену водою і приправлену за смаком сіллю і меленим чорним перцем. Додаємо в соус горошини запашного перцю, лаврові листочки, припускаємо його під кришкою протягом двох хвилин і знімаємо з вогню.
    Поки готується соус в фарш з цибулею, додаємо одне яйце, сіль, перець, закладаємо відварену і остиглий рис,
    Тефтелі в томатному соусі в духовці
    перемішуємо все хорошенечко, відбиваємо кілька разів і вологими руками формуємо круглі тефтелі. Можна укласти їх в форму для запікання і залити приготовленим соусом, але страва вийде смачніше, якщо тюфтельки перед запіканням трохи обсмажити на сковороді з рослинним або вершковим маслом з двох сторін.
    Визначаємо форму з тюфтельками в заздалегідь розігріту до 185 градусів духовку і даємо тридцять хвилин для остаточного приготування.
    По готовності подаємо тюфтельки з улюбленим гарніром, приправивши свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тефтелі в вершковому соусі в духовці
    Тефтелі в вершковому соусі в духовці
    Приготувати прості тюфтельки - справа нехитра, а ось як урізноманітнити блюдо оригінальними компонентами знає не кожен. У цій статті пропонуємо
    Як приготувати тефтелі з рисом з підливкою?
    Як приготувати тефтелі з рисом з підливкою?
    Часто, в якості ситного доповнення м'ясних тюфтельок господині використовують рисову крупу. Далі описані рецепти саме таких м'ясних кульок, які
    Тефтелі в томатному соусі - рецепт
    Тефтелі в томатному соусі - рецепт
    Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
    Тефтелі з гречкою
    Тефтелі з гречкою
    Хто з нас не пробував смачні тюфтельки?! А якщо їх зробити не з рисом, а з гречкою, то вийде оригінально і корисно. А подати їх до столу можна з
    Тефтелі з капустою
    Тефтелі з капустою
    Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
    Курячі тефтелі
    Курячі тефтелі
    Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом