Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сібас в духовці у фользі

Сібас в духовці у фользі

2-11-2015, 19:08
671
Сібас в духовці у фользі
Тему сьогоднішньої статті ми присвятимо приготування королівської рибки під назвою сібас і розглянемо, як правильно запікати її у фользі в духовці.
Сібас є рибою екстра-класу з-за малого вмісту в ній кісток і завдяки своїм корисним властивостям і смаковими якостями.
У м'ясі сібаса містяться вітаміни А і Е, які є природними антиоксидантами і сприяють активному росту волосся і нігтів, а також вітаміни Д і К, які життєво необхідні нашому організму, які відповідають за обмін речовин і оновлення клітин. Також сібас є лідером за вмістом поліненасичених жирних кислот омега-3 і ще багатьох незамінних елементів.
Крім того, м'ясо цієї рибки дуже дієтичне і має чудовий ніжний смак. Приготування сібаса у фользі в духовці примножує користь страви і є пріоритетним по відношенню до інших термічних обробок.

Як приготувати сібас в духовці у фользі – рецепт?


Інгредієнти:

  • тушка сібаса – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • олія оливкова (extra virgin) – 20 мл;

  • розмарин – 1 гілочка;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Перед приготуванням обов'язково підготуємо тушку рибки належним чином. Відрізаємо плавники і хвіст і виймаємо нутрощі і зябра. Потім сібас промиваємо в холодній проточній воді і витираємо практично насухо паперовим рушником або серветками.
    Приправляємо рибу сіллю, промазуємо оливковою олією і робимо на спинці декілька поперечних розрізів, які вставляємо часточки лимона. У черевце сібаса вкладаємо гілочку розмарину і обертаємо рибку в декілька шарів фольги.
    Прогріваємо духовку до 220 градусів, визначаємо в неї сібаса і знижуємо в цей момент температуру до 180 градусів.

    Скільки запікати сібас у фользі в духовці?


    Час, необхідний для запікання сібаса у фользі в духовці безпосередньо залежить від ваги рибки, яку ви готуєте. Якщо тушка невелика, для її приготування буде достатньо п'ятнадцяти-двадцяти хвилин. При вазі риби більше 600 грам необхідно збільшувати час по п'ять хвилин на кожні п'ятсот грам.

    Як приготувати сібас з овочами в духовці у фользі?


    Інгредієнти:

  • сібас – 2 шт.;

  • лайм – 1 шт.;

  • олія оливкова (extra virgin) – 55 мл;

  • кабачки – 275 г;

  • баклажани – 275 г;

  • солодкий болгарський перець (бажано червоний) – 275 г;

  • червоний цибуля – 150 г;

  • помідори жовті – 5 г;

  • карі – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Тушки сібаса позбавляємо від нутрощів, зябер, а також відрізаємо плавники і хвіст. Обов'язково промиваємо рибку після патрання під струменем холодної води, витираємо насухо паперовим рушником, і робимо на спинці кілька поперечних надрізів.
    Змішуємо каррі мелений чорний перець і сіль, змащуємо тушки отриманої пряною сумішшю, і укладаємо на деко, попередньо застеливши його фольгою. Червоний цибулю очищаємо і ріжемо на невеликі часточки. Невеликою його частиною наповнюємо черевця риби, а залишився розкладаємо на деко.
    Всі овочі промиваємо і витираємо на сухо. Кабачки і баклажани нарізаємо кружальцями, а перці позбавляємо
    Сібас в духовці у фользі
    від насіннєвих коробок і розрізаємо на кілька частин. Розкладаємо підготовлені овочі і жовті помідори навколо тушок сібаса. Від лайма відрізаємо два гуртка і укладаємо на рибу зверху, а з іншого віджимаємо сік і збризкуємо їм овочі та рибу. Поливаємо також страву оливковою олією, накриваємо зверху листом фольги і запечатуємо.
    Визначаємо деко в заздалегідь прогрітий до 195 градусів духовку на тридцять хвилин. Через п'ятнадцять хвилин верхній шар фольги знімаємо. Це додасть страві рум'яності.
    Готову рибку виймаємо на тарілку разом з овочами і насолоджуємося. Ми впевнені, це блюдо не залишить вас байдужими і стане одним з ваших улюблених.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сібас - рецепти
    Сібас - рецепти
    А ви знаєте, як смачно приготувати рибу лаврак звичайний, відому в Росії під назвою сібас? Звичайно, її можна просто посмажити на сковороді і справа
    Як приготувати сібас в духовці?
    Як приготувати сібас в духовці?
    Сібас - це риба, з якої можна приготувати безліч дивно смачних страв. У даній статті розглянуті рецепти приготування сібаса. Читайте і підкреслюйте
    Хек у фользі в духовці
    Хек у фользі в духовці
    Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
    Сібас у фользі
    Сібас у фользі
    Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і
    Як приготувати товстолобика в духовці?
    Як приготувати товстолобика в духовці?
    Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика
    Сібас на грилі
    Сібас на грилі
    Сібас - смачна доступна рибка, в якій містяться корисні сполуки фосфору і кальцію, протеїни, вітамін А. Цей продукт є низькокалорійним і підходить