Тему сьогоднішньої статті ми присвятимо приготування королівської рибки під назвою сібас і розглянемо, як правильно запікати її у фользі в духовці.
Сібас є рибою екстра-класу з-за малого вмісту в ній кісток і завдяки своїм корисним властивостям і смаковими якостями.
У м'ясі сібаса містяться вітаміни А і Е, які є природними антиоксидантами і сприяють активному росту волосся і нігтів, а також вітаміни Д і К, які життєво необхідні нашому організму, які відповідають за обмін речовин і оновлення клітин. Також сібас є лідером за вмістом поліненасичених жирних кислот омега-3 і ще багатьох незамінних елементів.
Крім того, м'ясо цієї рибки дуже дієтичне і має чудовий ніжний смак. Приготування сібаса у фользі в духовці примножує користь страви і є пріоритетним по відношенню до інших термічних обробок.
Як приготувати сібас в духовці у фользі – рецепт?
Інгредієнти: тушка сібаса – 1 шт.; лимон – 1 шт.; олія оливкова (extra virgin) – 20 мл; розмарин – 1 гілочка; сіль – за смаком. Приготування Перед приготуванням обов'язково підготуємо тушку рибки належним чином. Відрізаємо плавники і хвіст і виймаємо нутрощі і зябра. Потім сібас промиваємо в холодній проточній воді і витираємо практично насухо паперовим рушником або серветками.
Приправляємо рибу сіллю, промазуємо оливковою олією і робимо на спинці декілька поперечних розрізів, які вставляємо часточки лимона. У черевце сібаса вкладаємо гілочку розмарину і обертаємо рибку в декілька шарів фольги.
Прогріваємо духовку до 220 градусів, визначаємо в неї сібаса і знижуємо в цей момент температуру до 180 градусів.
Скільки запікати сібас у фользі в духовці?
Час, необхідний для запікання сібаса у фользі в духовці безпосередньо залежить від ваги рибки, яку ви готуєте. Якщо тушка невелика, для її приготування буде достатньо п'ятнадцяти-двадцяти хвилин. При вазі риби більше 600 грам необхідно збільшувати час по п'ять хвилин на кожні п'ятсот грам.
Як приготувати сібас з овочами в духовці у фользі?
Інгредієнти: сібас – 2 шт.; лайм – 1 шт.; олія оливкова (extra virgin) – 55 мл; кабачки – 275 г; баклажани – 275 г; солодкий болгарський перець (бажано червоний) – 275 г; червоний цибуля – 150 г; помідори жовті – 5 г; карі – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Тушки сібаса позбавляємо від нутрощів, зябер, а також відрізаємо плавники і хвіст. Обов'язково промиваємо рибку після патрання під струменем холодної води, витираємо насухо паперовим рушником, і робимо на спинці кілька поперечних надрізів.
Змішуємо каррі мелений чорний перець і сіль, змащуємо тушки отриманої пряною сумішшю, і укладаємо на деко, попередньо застеливши його фольгою. Червоний цибулю очищаємо і ріжемо на невеликі часточки. Невеликою його частиною наповнюємо черевця риби, а залишився розкладаємо на деко.
Всі овочі промиваємо і витираємо на сухо. Кабачки і баклажани нарізаємо кружальцями, а перці позбавляємо
від насіннєвих коробок і розрізаємо на кілька частин. Розкладаємо підготовлені овочі і жовті помідори навколо тушок сібаса. Від лайма відрізаємо два гуртка і укладаємо на рибу зверху, а з іншого віджимаємо сік і збризкуємо їм овочі та рибу. Поливаємо також страву оливковою олією, накриваємо зверху листом фольги і запечатуємо.
Визначаємо деко в заздалегідь прогрітий до 195 градусів духовку на тридцять хвилин. Через п'ятнадцять хвилин верхній шар фольги знімаємо. Це додасть страві рум'яності.
Готову рибку виймаємо на тарілку разом з овочами і насолоджуємося. Ми впевнені, це блюдо не залишить вас байдужими і стане одним з ваших улюблених.