Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом?

Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом?

2-11-2015, 18:25
831
Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом?
Готові посперечатися, ви вважали, що рецептом тушкованої картоплі вас неможливо здивувати. Але справа у тому, що крохмалисті бульби – продукт такого роду, який можна поєднувати з практично будь-якими спеціями і доповненнями за рахунок нейтрального смаку, а тому варіантів того, як можна приготувати тушковану картоплю з м'ясом існує незліченна безліч. На парі нових рецептів ми вирішили зупинитися в цьому матеріалі.

Тушкована картопля з м'ясом і грибами


Інгредієнти:

  • яловичина - 530 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • сухе червоне вино - 115 мл;

  • печериці - 260 г;

  • паста томатна - 55 г;

  • м'ясний бульйон - 980 мл;

  • копчена паприка - 1 ч. ложка;

  • шавлія сушений, кайенский перець - по 1/2 ч. ложки;

  • сушений майоран - 1/4 ч. ложки;

  • цвітна капуста - 1/2 головки;

  • картопляні бульби - 3-4 шт.


  • Приготування
    Перед початком приготування бажано заздалегідь підготувати всі потрібні складові. Очистіть картопляні бульби і наріжте кубиками. Яловичину відокремте від жив і жиру, а потім також наріжте. Розділіть ріпчасту цибулю на півкільця, капусту розберіть на суцвіття, а гриби очистіть і наріжте
    Як тільки всі інгредієнти будуть готові, поставте на плиту товстостінну жаровню і розігрійте в ній трохи олії. Використовуйте останнім для обжарювання шматочків яловичини, чекаючи, поки ті зарум'яняться. Коли яловичина стане золотистою, перекладіть м'ясо на окрему страву, а замість нього додайте в посуді цибулю. Півкільця повинні стати прозорими, можливо ледь золотистими, після чого до них додають печериці, щедро солять і чекають, поки вся волога не випарується. У фіналі видавіть до цибульно-грибний засмажки часник, посипте все сушеними травами і прянощами, і влийте вино. Дайте рідини випаруватися на 2/3 перед додаванням бульйону, томатної пасти, капусти, картоплі і м'яса. Коли всі інгредієнти опиняться на плиті, зменшіть жар і томіть м'ясне рагу близько 2 годин.
    Тушковане м'ясо з картоплею можна зробити і в мультиварці. Для цього всі етапи приготування до додавання в чашу бульйону виконуються з використанням режиму «Випічка», а після цього слід перейти на «Гасіння».

    Тушкована картопля з м'ясом у духовці


    Інгредієнти:

  • баранина - 12 кг;

  • картопляні бульби - 490 г;

  • насіння куміна - 1 1/2 ч. ложки;

  • насіння кардамону - 6 шт.;

  • йогурт - 45 мл;

  • гвоздика - 4-5 бутонів;

  • паличка кориці;

  • сушений перець чилі - за смаком;

  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • часникові зубки - 6 шт.;

  • томат - 220 г;

  • мелений коріандр - 2 ч. ложки;

  • куркума - 1/8 ч. ложки.


  • Приготування
    Наріжте м'ясо великими кубиками і підрум'яньте в жаровні. Посипте баранину меленим кумином, кардамоном і гвоздикою, щедро посоліть і змішайте з півкільцями цибулі. Коли останні стануть прозорими, всипте мелену гвоздику, покладіть корицю, чилі і пюрированный часник. Влийте суміш з йогурту з мускатом і перемішайте через пару хвилин. Нарубаєте томат і покладіть його до яловичині разом з картоплею. Довершити блюдо коріандром і куркумою, залийте водою, щоб рідина покрила всі інгредієнти, потім дочекайтеся її закипання, накрийте посуд кришкою і залиште нудитися в розігрітій до 135 градусів духовці на 25 години.

    Тушкована картопля з м'ясом і овочами


    Інгредієнти:

  • яловичина - 18 кг;

  • сухе біле вино - 235 мл;

  • пиво - 235 мл;
  • Як приготувати тушковану картоплю з м'ясом?

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • паличка кориці - 1 шт.;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 175 г;

  • картопляні бульби - 510 г;

  • вода - 240 мл


  • Приготування
    Підрум'яньте шматочки яловичини разом з цибульними кільцями і пюрированным часником. Посипте вміст жаровні сумішшю спецій, влийте вино, пиво, воду і покладіть картоплю. Коли рідина завирує, зменшіть жар і залиште страву нудитися під кришкою 2 години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована картопля з куркою в мультиварці
    Тушкована картопля з куркою в мультиварці
    Тушкована картопля з куркою - це найпопулярніше домашнє блюдо, адже досить швидко можна зробити повноцінний обід для великої компанії людей. А
    Як приготувати рагу з овочів з картоплею?
    Як приготувати рагу з овочів з картоплею?
    Рагу – це страва з елементарним набором овочів. Але поєднавши відповідні продукти, присмачивши улюбленими ароматними спеціями, вийде чудовий легкий
    Тушкована картопля з м'ясом у каструлі
    Тушкована картопля з м'ясом у каструлі
    Для того щоб приготувати повноцінний ситний обід, не обов'язково проводити півдня біля плити і готувати кілька страв. Пропонуємо поєднати два
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
    Печеня з свинини в мультиварці
    Печеня з свинини в мультиварці
    Традиційно спекотне готується в керамічних або глиняних горщиках, але щоб прискорити процес гасіння м'яса, можна використовувати мультиварку. Так
    Як приготувати рагу в мультиварці?
    Як приготувати рагу в мультиварці?
    Кухонні помічниця - мультиварка, вже давно міцно вписалася в життя багатьох господинь. Головним її достоїнством можна по праву вважати функцію