Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Паштет із курячої грудки

Паштет із курячої грудки

2-11-2015, 00:24
519
Паштет із курячої грудки
Якщо ви не переносите смаку печінки, то це зовсім не означає, що страви на зразок паштету закриті для вас назавжди, навпаки, на горизонті з'являється широке розмаїття можливостей поекспериментувати з класичної закускою, взявши за основу улюблені інгредієнти, наприклад, курячу грудку. Паштет із курячої грудки виходить таким же ніжним, як і печінковий аналог, а крім того він добре поєднується з широким різноманітність добавок, начебто сушених трав і спецій.

Рецепт курячого паштету з грудки з в'яленими томатами


Інгредієнти:

  • жменя зелені петрушки;

  • куряче філе - 720 г;

  • цибулю-шалот - 35 г;

  • зелень чебрецю і розмарину - по 1 ст. ложці;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • яєчні білки - 2 шт.;

  • в'ялені томати - 5-6 шт.


  • Приготування
    Перевірте куряче філе на наявність жив і залишків жиру, і видалити їх при необхідності. Розділіть м'ясо на великі шматочки і збийте їх блендером в однорідну пасту. Додайте до пасти шматочки шалот, зелень петрушки і розмарину з чебрецем, оливкова олія, нарізані томати і пару яєчних білків. Повторіть збивання до тих пір, поки суміш для паштету з курячої грудки в блендері знову не стане однорідною. Подібну процедуру можна проробити і маючи під рукою звичайну м'ясорубку.
    Накрийте прямокутну форму для випічки листом фольги і промаслите його. Перекладіть філейну масу всередину форми, розрівняйте і додайте ємність в центрі заповненого водою деко так, щоб рідина покривала форму з паштетом наполовину. Поставте блюдо запікати протягом години при 175 градусах, після чого дайте паштету повністю охолонути.

    Паштет з курячої печінки і грудки


    Любителі паштетів в їх класичному образі також можуть поекспериментувати з закускою, додавши до печінки шматочки курячої грудки, але не простий відвареної курячої грудки, а копченої, яка зробить закуску ароматніше.
    Інгредієнти:

  • копчене куряче філе - 370 г;

  • куряча печінка - 420 г;

  • вершки - 35 мл;

  • печериці - 45 г;

  • ріпчаста цибуля - 95 г;

  • гірчиця - 5 р.


  • Приготування
    Спершу приготуйте просту засмажку з грибів з цибулею, для цього цибульні півкільця томіть з подрібненими грибами на краплі олії до розм'якшення і випаровування зайвої вологи. До засмажки додайте шматочки ретельно промитої курячої печінки і дочекайтеся повного їх прожарювання.
    В чаші блендера залийте кубики курячого філе вершками і пюрируйте їх. Додайте до курячого пюре печінка з цибульно-грибний засмажкою і повторіть процес збивання. Готовий паштет з копченої курячої грудки перекладіть в чисту ємність і охолодіть перед дегустацією.

    Як зробити паштет з курячої грудки зі свининою?


    Доповненням до пісного курячому м'ясу може стати м'ясо трохи більш соковите і жирне, наприклад свинина і скибочки бекону, створюють не тільки смакове, але і яскраве розмаїття страви.
    Інгредієнти:

  • бекон - 65 г;

  • вершкове масло - 15 г;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • куряче філе - 540 г;

  • свинина (вирізка) - 420 г;

  • фісташки (очищені) - 65 г;
  • Паштет із курячої грудки

  • апельсиновий сік - 35 мл;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Розігрійте трохи вершкового масла в сковороді і використовуйте його для пасерування цибулевих кілець з часником. Курятину перетворіть у фарш і з'єднайте його з шматочками свинячої вирізки. Приправте м'ясну суміш щедрою пучкою солі і додайте в неї фісташки, апельсиновий сік і яйце. Не зайвою буде і зелень, наприклад, жменю подрібненої петрушки або трохи чебрецю, але можна обійтися і без неї. Перекладіть суміш в застелену фольгою прямокутну форму, а зверху викладіть смужки бекону. Запікайте паштет при 180 градусах 1 годину, а потім повністю охолодіть і подавайте, попередньо злив надлишки рідини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паштет з курячої печінки в домашніх умовах
    Паштет з курячої печінки в домашніх умовах
    Будь-які страви домашнього приготування завжди виходять смачніше і, звичайно корисніше. Приготувавши паштет з курячої печінки самостійно, ви
    Курячий паштет – рецепт
    Курячий паштет – рецепт
    Домашній паштет - це завжди смачно і, звичайно, корисніше покупного. Це чудовий варіант для фуршету або швидкого бутерброда для перекусу. Причому
    Куряче суфле в мультиварці
    Куряче суфле в мультиварці
    Прекрасною альтернативою обридлому запечене філе може стати куряче суфле. Ця ніжна, повітряна маса здатна підкорити серця навіть найбільш вибагливих
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Печінковий паштет з курячої печінки
    Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей
    Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
    Закуска до новорічного столу: паштет з курячого філе
    Паштет з курячого філе - це чудова закуска до новорічного столу, яка неодмінно сподобається вашим близьким і друзям. І ми для вас зібрали кілька