Якщо ви не переносите смаку печінки, то це зовсім не означає, що страви на зразок паштету закриті для вас назавжди, навпаки, на горизонті з'являється широке розмаїття можливостей поекспериментувати з класичної закускою, взявши за основу улюблені інгредієнти, наприклад, курячу грудку. Паштет із курячої грудки виходить таким же ніжним, як і печінковий аналог, а крім того він добре поєднується з широким різноманітність добавок, начебто сушених трав і спецій.
Рецепт курячого паштету з грудки з в'яленими томатами
Інгредієнти: жменя зелені петрушки; куряче філе - 720 г; цибулю-шалот - 35 г; зелень чебрецю і розмарину - по 1 ст. ложці; оливкова олія - 15 мл; яєчні білки - 2 шт.; в'ялені томати - 5-6 шт. Приготування Перевірте куряче філе на наявність жив і залишків жиру, і видалити їх при необхідності. Розділіть м'ясо на великі шматочки і збийте їх блендером в однорідну пасту. Додайте до пасти шматочки шалот, зелень петрушки і розмарину з чебрецем, оливкова олія, нарізані томати і пару яєчних білків. Повторіть збивання до тих пір, поки суміш для паштету з курячої грудки в блендері знову не стане однорідною. Подібну процедуру можна проробити і маючи під рукою звичайну м'ясорубку.
Накрийте прямокутну форму для випічки листом фольги і промаслите його. Перекладіть філейну масу всередину форми, розрівняйте і додайте ємність в центрі заповненого водою деко так, щоб рідина покривала форму з паштетом наполовину. Поставте блюдо запікати протягом години при 175 градусах, після чого дайте паштету повністю охолонути.
Паштет з курячої печінки і грудки
Любителі паштетів в їх класичному образі також можуть поекспериментувати з закускою, додавши до печінки шматочки курячої грудки, але не простий відвареної курячої грудки, а копченої, яка зробить закуску ароматніше.
Інгредієнти: копчене куряче філе - 370 г; куряча печінка - 420 г; вершки - 35 мл; печериці - 45 г; ріпчаста цибуля - 95 г; гірчиця - 5 р. Приготування Спершу приготуйте просту засмажку з грибів з цибулею, для цього цибульні півкільця томіть з подрібненими грибами на краплі олії до розм'якшення і випаровування зайвої вологи. До засмажки додайте шматочки ретельно промитої курячої печінки і дочекайтеся повного їх прожарювання.
В чаші блендера залийте кубики курячого філе вершками і пюрируйте їх. Додайте до курячого пюре печінка з цибульно-грибний засмажкою і повторіть процес збивання. Готовий паштет з копченої курячої грудки перекладіть в чисту ємність і охолодіть перед дегустацією.
Як зробити паштет з курячої грудки зі свининою?
Доповненням до пісного курячому м'ясу може стати м'ясо трохи більш соковите і жирне, наприклад свинина і скибочки бекону, створюють не тільки смакове, але і яскраве розмаїття страви.
Інгредієнти: бекон - 65 г; вершкове масло - 15 г; ріпчаста цибуля - 85 м; часникові зубки - 2 шт.; куряче філе - 540 г; свинина (вирізка) - 420 г; фісташки (очищені) - 65 г; апельсиновий сік - 35 мл; яйце - 1 шт. Приготування Розігрійте трохи вершкового масла в сковороді і використовуйте його для пасерування цибулевих кілець з часником. Курятину перетворіть у фарш і з'єднайте його з шматочками свинячої вирізки. Приправте м'ясну суміш щедрою пучкою солі і додайте в неї фісташки, апельсиновий сік і яйце. Не зайвою буде і зелень, наприклад, жменю подрібненої петрушки або трохи чебрецю, але можна обійтися і без неї. Перекладіть суміш в застелену фольгою прямокутну форму, а зверху викладіть смужки бекону. Запікайте паштет при 180 градусах 1 годину, а потім повністю охолодіть і подавайте, попередньо злив надлишки рідини.