Курка з чорносливом
Курка заслужила одне з чільних місць на наших столах з-за своєї універсальності. Птах прекрасно переносить будь-який з способів готування і поєднується з широким розмаїттям добавок. Однією з найпопулярніших в свята вважається курка з чорносливом. В'ялені сливи можна використовувати в якості суміші для фарширування птиці або додавати під час гасіння і запікання для додання легкої солодощі.
Малайзійська варіація тушкованої курки категорично відрізняється від звичних нам рецептів цієї страви. У процесі приготування до птиці додається величезна кількість ароматних прянощів, а сам чорнослив пізніше перетворюється в глазур.
Інгредієнти:
курятина (гомілки) - 12 кг;
куркума мелена - 1/2 ч. ложки;
зірочки бадьяна - 2 шт.;
гвоздика - 2 бутона;
паличка кориці - 1 шт.;
мелений каррі - 2 ст. ложки;
соєвий соус - 35 мл;
цукровий пісок - 10 г;
чорнослив - 8-10 шт.;
шалот - 110 г;
часникові зубки - 4 шт.;
корінь імбиру - 1 шт. (25 см).
Приготування
Промиті і обсушені курячі гомілки посипте щедрою пучкою солі і куркумою, після чого залиште на 15 хвилин. Розігрійте масло в сотейнику і підрум'яньте на ньому курятину протягом 8 хвилин. По закінченні часу додайте аніс, корицю, гвоздику і ароматну пасту, приготовану з розтертих часникових зубков, шалот і кореня імбиру. Через 3 хвилини додайте каррі, а ще через пару хвилин влийте півсклянки води, соєвий соус, всипте цукор і ще трохи солі. Киньте шматочки чорносливу і тушкуйте все ще 25 хвилин.
Вийміть корицю, бутони гвоздики і аніс, а готову куру в соусі подавайте з відвареною рисом або будь-яким іншим бажаним гарніром.
Повторити рецепт курки з чорносливом можна і в мультиварці, для цього птаха і спеції спершу обсмажте на «Випікання», а після додавання рідини і чорносливу перейдіть на «Гасіння» на півгодини.
По-справжньому святковим гарячим можуть стати рулетики з курячого філе, наповнені рубаними горіхами і чорносливом. Таке блюдо зажадає трохи більше часу на своє приготування, але разом з тим забезпечить і запаморочливий успіх серед усіх їдців за столом.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 шт.;
бекон - 210 г;
свинячий фарш - 710 г;
чорнослив - 10 шт.;
волоські горіхи - 12-15 шт.;
хлібна крихта - 2 ст.;
тертий сир - 55 г;
яйця - 2 шт.;
свіжий розмарин - 1 гілочка;
шавлія - 1 ст. ложка;
сухе біле вино - 480 мл
Приготування
Розділіть одне подвійне куряче філе на два пласта рівної товщини. Наріжте бекон і обсмажте його зарумянивая. На вытопившемся жиру підрум'яньте свинячий фарш. Злийте надлишки жиру, додайте волоські горіхи з чорносливом, а через пару хвилин приберіть м'ясну начинку з вогню. Охолодивши м'ясо, з'єднайте його з хлібною крихтою, тертим сиром, яйцями і травами. Не забувайте і про сіль. Викладіть начинку поверх кожного філе і скрутіть в рулет. Кожен рулет перев'яжіть не синтетичною ниткою, розмісити на деку і залийте вином. Курка з чорносливом і грецькими горіхами повинна провести в духовці не менше години при 200 градусах.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 23 кг;
борошно - 55 г;
сухе біле вино - 235 мл;
оцет - 35 мл;
гвоздика - 2 бутона;
часникові зубки - 2 шт.;
цедра одного лимона;
чорнослив - 2/3 ст.;
оливки - 1/4 ст.
Приготування
Разрубите стегенця по суглобам, посоліть і обваляйте в борошні. Підрум'яньте всі шматочки в великій кількості розігрітого масла, після чого перекладіть їх на окрему тарілку, а посуд деглазируйте вином і оцтом. Поверніть курятину назад, додайте пюрированный часник, цедру, гвоздику і чорнослив з оливками. Збавивши жар, тушкуйте всі складові разом близько 40 хвилин.
Курка тушкована з чорносливом
Малайзійська варіація тушкованої курки категорично відрізняється від звичних нам рецептів цієї страви. У процесі приготування до птиці додається величезна кількість ароматних прянощів, а сам чорнослив пізніше перетворюється в глазур.
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і обсушені курячі гомілки посипте щедрою пучкою солі і куркумою, після чого залиште на 15 хвилин. Розігрійте масло в сотейнику і підрум'яньте на ньому курятину протягом 8 хвилин. По закінченні часу додайте аніс, корицю, гвоздику і ароматну пасту, приготовану з розтертих часникових зубков, шалот і кореня імбиру. Через 3 хвилини додайте каррі, а ще через пару хвилин влийте півсклянки води, соєвий соус, всипте цукор і ще трохи солі. Киньте шматочки чорносливу і тушкуйте все ще 25 хвилин.
Вийміть корицю, бутони гвоздики і аніс, а готову куру в соусі подавайте з відвареною рисом або будь-яким іншим бажаним гарніром.
Повторити рецепт курки з чорносливом можна і в мультиварці, для цього птаха і спеції спершу обсмажте на «Випікання», а після додавання рідини і чорносливу перейдіть на «Гасіння» на півгодини.
Філе курки фаршированої чорносливом
По-справжньому святковим гарячим можуть стати рулетики з курячого філе, наповнені рубаними горіхами і чорносливом. Таке блюдо зажадає трохи більше часу на своє приготування, але разом з тим забезпечить і запаморочливий успіх серед усіх їдців за столом.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть одне подвійне куряче філе на два пласта рівної товщини. Наріжте бекон і обсмажте його зарумянивая. На вытопившемся жиру підрум'яньте свинячий фарш. Злийте надлишки жиру, додайте волоські горіхи з чорносливом, а через пару хвилин приберіть м'ясну начинку з вогню. Охолодивши м'ясо, з'єднайте його з хлібною крихтою, тертим сиром, яйцями і травами. Не забувайте і про сіль. Викладіть начинку поверх кожного філе і скрутіть в рулет. Кожен рулет перев'яжіть не синтетичною ниткою, розмісити на деку і залийте вином. Курка з чорносливом і грецькими горіхами повинна провести в духовці не менше години при 200 градусах.
Рецепт курки з чорносливом і оливками
Інгредієнти:
Приготування
Разрубите стегенця по суглобам, посоліть і обваляйте в борошні. Підрум'яньте всі шматочки в великій кількості розігрітого масла, після чого перекладіть їх на окрему тарілку, а посуд деглазируйте вином і оцтом. Поверніть курятину назад, додайте пюрированный часник, цедру, гвоздику і чорнослив з оливками. Збавивши жар, тушкуйте всі складові разом близько 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована курка з кабачками
Щоб урізноманітнити звичне м'ясне гаряче, досить додати у склад які-небудь овочі. Поєднавши два абсолютно універсальних продукту - курку і кабачки,
Курка, фарширована рисом в духовці
Представляємо вашій увазі рецепт курки, фарширований рисом, запеченої в духовці. Птах, приготована за цим рецептом, виходить соковитою і ароматною, а
Крученики з чорносливом
Крученики - це популярна страва української кухні. Готуватися зі свинини, яловичини, курки, в які загортається найрізноманітніша начинка. І сьогодні
Рулет із чорносливом
Рулет із чорносливом - чудовий варіант обіду або вечері у вихідний день у колі родини. Приготувати таке ласощі зовсім нескладно. Давайте розберемо
Свинина з чорносливом в духовці
Якщо ви любите страви зі свинини, то вам точно сподобаються рецепти, представлені в цій статті. Сьогодні ми поговоримо про свинини з чорносливом,