Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Швидке тісто для пиріжків

Швидке тісто для пиріжків

20-09-2015, 12:06
2 112
Швидке тісто для пиріжків
Брак часу – не відмовка у разі, якщо ви хочете зайнятися приготуванням домашньої випічки, адже з нижченаведеними рецептами на заміс і дозрівання тіста піде не більше півгодини і поспіх не позначиться на кінцевому результаті.

Швидке дріжджове тісто для пиріжків


Якщо ви працюєте з дріжджами, то економія часу не зіграє вам на користь, в іншому випадку, дріжджі просто не встигнуть почати свою життєдіяльність до того, як ви приступите до випічки, тому мінімальний час для визрівання тесту коливається у межах півгодини.
Інгредієнти:

  • рослинна олія - 30 мл;

  • цукровий пісок - 25 г;

  • вода - 240 мл;

  • дріжджі - 7 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 285 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати швидке тісто для пиріжків, підсолодіть теплу воду і розведіть в ній сухі дріжджі. Влийте дріжджовий розчин у лунку, виконану в центрі гірки просіяного борошна, туди ж додайте масло, яйця і добру пучку солі (якщо будете готувати пиріжки з солоною начинкою). Замісивши тісто, залиште його підійти в теплі близько 20 хвилин. Потім сформуйте пиріжки, дайте їм постояти ще 10 хвилин і відправляйте в духовку.

    Швидке тісто для смажених пиріжків


    В основі цього тесту немає дріжджів, воно готується на соді, а тому тривалого часу для расстойки йому не потрібно: 15-20 хвилин в прохолоді і можна приступати до формування.
    Інгредієнти:

  • кефір - 240 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 460 м;

  • вершкове масло (або маргарин) - 115 г;

  • сода - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Пропустіть борошно через сито, підсолити її, якщо будете готувати пиріжки з солоною начинкою, і зробіть в центрі «колодязь». Яйце збийте так, щоб порушити цілісність жовтки, додайте кефір, знову збийте і влийте розтоплене, але охолоджене вершкове масло. Всипте соду і замісити тісто. Приберіть ком в холодильник на час приготування начинки.

    Швидке тісто для пиріжків на молоці


    Відомо, що саме крихке тісто завжди виходить з молочних продуктів. Ви можете перевірити це, втіливши в життя такий рецепт хрустких і тануть у роті пиріжків на молочному тісті.
    Інгредієнти:

  • молоко - 480 мл;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 890 р.


  • Приготування
    Пропустивши борошно через сито, з'єднайте її з содою і додайте чайну ложку солі або цукру, залежно від того, пиріжки з якою начинкою ви маєте намір готувати. Влийте до борошні холодне молоко і замісіть тісто. Як тільки ком тесту стане еластичним, приберіть його в прохолоду хвилин на 15 а потім приступайте до ліплення пиріжків.
    Тісто на молоці не надто піднімається після обжарювання, а тому ідеально підходить для тих, хто віддає перевагу пиріжки на тонкій і хрусткою основі з максимумом начинки.

    Швидке тісто на кефірі для пиріжків


    Тісто на кефірі може стати жорстким і тягучим після приготування, а тому є готові пиріжки краще гарячими і не залишати залежуватися, саме тоді вдасться відчути всі принади нижченаведеного рецепта.
    Інгредієнти:

  • кефір - 65 мл;

  • сметана - 40 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 175 г;

  • сода - 1 ч. ложка.
  • Швидке тісто для пиріжків


    Приготування
    З'єднайте разом кефір зі сметаною і вбийте до кисломолочної суміші яйця, посоліть, додайте соду і, поступово всипаючи борошно, замісити гладке і липковатое тісто. Перед формуванням швидке тісто для пиріжків повинно провести в прохолоді не менше 10 хвилин, але воно прекрасно зберігається і стає більш податливим і еластичним з плином часу. Сформувавши пиріжки, їх можна обсмажити у фритюрі або запекти в духовці, але врахуйте, що тісто по цьому рецепту не здатне утримувати вологу, а тому свіжі фрукти і варення в складі краще замінити овочевий засмажкою, м'ясним фаршем, сиром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Дріжджове тісто для пиріжків в духовці
    Поспіх – не краща зброя в гонитві за ідеальним дріжджовим тістом, але якщо часу обмаль, то скоротити витрати можна скориставшись нашими
    Тісто на молоці для пиріжків
    Тісто на молоці для пиріжків
    Найкращий спосіб порадувати рідню смачненьким - це спекти щось домашнє. Найбільш вдалою випічка виходить на основі молочних продуктів. Причому можна
    Пиріжки на кислому молоці
    Пиріжки на кислому молоці
    Не поспішайте позбавлятися від кислого молока. Воно стане прекрасною основою для дріжджового тіста, з якого вийдуть чудові домашні пиріжки. Всі добре
    Пісне тісто для пиріжків
    Пісне тісто для пиріжків
    Багато хто помилково вважають, що пісне меню несмачне і одноманітне. Існує таке неймовірне кількість страв, що часом можна розгубитися. Пропонуємо
    Тісто на сметані для пиріжків
    Тісто на сметані для пиріжків
    Приготування пиріжків - справа досить клопітка. Однак, знаючи деякі хитрощі, процес може займати менше часу. Одним з найбільш вдалих рецептів, є
    Прісне тісто для пиріжків
    Прісне тісто для пиріжків
    Даремно багато хто вважають, що випічка без дріжджів виходить жорсткою і не такою легкою, як хотілося б. Пропонуємо кілька варіантів прісного тіста,