Вернуться назад Распечатать

Швидке тісто для пиріжків

Швидке тісто для пиріжків
Брак часу – не відмовка у разі, якщо ви хочете зайнятися приготуванням домашньої випічки, адже з нижченаведеними рецептами на заміс і дозрівання тіста піде не більше півгодини і поспіх не позначиться на кінцевому результаті.

Швидке дріжджове тісто для пиріжків


Якщо ви працюєте з дріжджами, то економія часу не зіграє вам на користь, в іншому випадку, дріжджі просто не встигнуть почати свою життєдіяльність до того, як ви приступите до випічки, тому мінімальний час для визрівання тесту коливається у межах півгодини.
Інгредієнти:

  • рослинна олія - 30 мл;

  • цукровий пісок - 25 г;

  • вода - 240 мл;

  • дріжджі - 7 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 285 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати швидке тісто для пиріжків, підсолодіть теплу воду і розведіть в ній сухі дріжджі. Влийте дріжджовий розчин у лунку, виконану в центрі гірки просіяного борошна, туди ж додайте масло, яйця і добру пучку солі (якщо будете готувати пиріжки з солоною начинкою). Замісивши тісто, залиште його підійти в теплі близько 20 хвилин. Потім сформуйте пиріжки, дайте їм постояти ще 10 хвилин і відправляйте в духовку.

    Швидке тісто для смажених пиріжків


    В основі цього тесту немає дріжджів, воно готується на соді, а тому тривалого часу для расстойки йому не потрібно: 15-20 хвилин в прохолоді і можна приступати до формування.
    Інгредієнти:

  • кефір - 240 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 460 м;

  • вершкове масло (або маргарин) - 115 г;

  • сода - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Пропустіть борошно через сито, підсолити її, якщо будете готувати пиріжки з солоною начинкою, і зробіть в центрі «колодязь». Яйце збийте так, щоб порушити цілісність жовтки, додайте кефір, знову збийте і влийте розтоплене, але охолоджене вершкове масло. Всипте соду і замісити тісто. Приберіть ком в холодильник на час приготування начинки.

    Швидке тісто для пиріжків на молоці


    Відомо, що саме крихке тісто завжди виходить з молочних продуктів. Ви можете перевірити це, втіливши в життя такий рецепт хрустких і тануть у роті пиріжків на молочному тісті.
    Інгредієнти:

  • молоко - 480 мл;

  • рослинне масло - 35 мл;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 890 р.


  • Приготування
    Пропустивши борошно через сито, з'єднайте її з содою і додайте чайну ложку солі або цукру, залежно від того, пиріжки з якою начинкою ви маєте намір готувати. Влийте до борошні холодне молоко і замісіть тісто. Як тільки ком тесту стане еластичним, приберіть його в прохолоду хвилин на 15 а потім приступайте до ліплення пиріжків.
    Тісто на молоці не надто піднімається після обжарювання, а тому ідеально підходить для тих, хто віддає перевагу пиріжки на тонкій і хрусткою основі з максимумом начинки.

    Швидке тісто на кефірі для пиріжків


    Тісто на кефірі може стати жорстким і тягучим після приготування, а тому є готові пиріжки краще гарячими і не залишати залежуватися, саме тоді вдасться відчути всі принади нижченаведеного рецепта.
    Інгредієнти:

  • кефір - 65 мл;

  • сметана - 40 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 175 г;

  • сода - 1 ч. ложка.
  • Швидке тісто для пиріжків


    Приготування
    З'єднайте разом кефір зі сметаною і вбийте до кисломолочної суміші яйця, посоліть, додайте соду і, поступово всипаючи борошно, замісити гладке і липковатое тісто. Перед формуванням швидке тісто для пиріжків повинно провести в прохолоді не менше 10 хвилин, але воно прекрасно зберігається і стає більш податливим і еластичним з плином часу. Сформувавши пиріжки, їх можна обсмажити у фритюрі або запекти в духовці, але врахуйте, що тісто по цьому рецепту не здатне утримувати вологу, а тому свіжі фрукти і варення в складі краще замінити овочевий засмажкою, м'ясним фаршем, сиром.