Як приготувати солянку з ковбасою?
Якщо звичайні супи і борщі набридли і хочеться чого-небудь незвичайного, приготуйте солянку. Це насичене блюдо, яке сподобається всій сім'ї. Розповімо, як приготувати солянку збірну з ковбасою.
Збірна солянка
Блюдо так називається тому, що його збирають з різних інгредієнтів. Зазвичай у солянку кладуть варене м'ясо, копченості, солоні огірки і томат. Часто готують цей суп з ковбасою – так швидше. Яку ковбасу використовувати, справа ваша, адже скільки творчих кухарів, стільки і варіантів, як приготувати солянку з ковбасою.
Інгредієнти:
варена («Любительська» або «Молочна») ковбаса – 150 г;
м'ясний бульйон – 3-4 л;
дрібний білий картопля – 5 шт.;
не має запаху олія – 2-3 ст. ложки;
цибулина середнього розміру – 1 шт.;
огірки солоні – 2-3 шт.;
рис жовтий – 2 жмені;
солодкий червоний перець – 2 шт.;
ковбаса «Московська» або інша подібна копчена – 100 г;
морква – 1 шт.;
паста томатна без консервантів – 2 ст. ложки;
великі чорні (без кісточок) маслини – 10-14 шт.;
лимон – 3-4 зубчики;
петрушка – 1 маленький пучок;
часник – 2 зубчики;
сіль – приблизно 1 ст. ложка;
хмелі-сунелі – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Чистимо всі овочі і ріжемо картоплю – скибочками, перець – короткою товстою соломкою, моркву і цибулю дрібно шаткуємо, огірки – кубиками середнього розміру, маслини – кружечками. Ковбасу всю ріжемо довільно, але краще – соломкою. У киплячий бульйон опускаємо картоплю і промитий рис. Цибульку і моркву злегка пасеруємо до приємного рум'яного кольору. Коли картопля і рис прокипят хвилин 7-8 можна додавати перець. Чекаємо ще близько 6-7 хвилин додаємо піджарку, солимо і перчимо, кладемо огірки, ковбасу, томат, подрібнені довільно часник і зелень. Даємо 3 хвилини покипіти і близько півгодини – настоятися. У тарілки розкладаємо лимон, маслини, наливаємо солянку.
Можна і з капустою
Набагато густіше і насиченішим суп виходить, якщо збільшити кількість інгредієнтів. Розповімо, як приготувати солянку з ковбасою і капустою.
Інгредієнти:
свіжий бульйон (курячий або свинячий) – 3 л;
копчені сосиски – 4-5 шт.;
томатна паста – 2 ст. ложки;
середнього розміру рожевий картопля – 5 шт.;
велика цибулина – 1 шт.;
великі маслини – 14 шт.;
білокачанна капуста – 300 г;
часник – 2 зубчики;
нежирна копчена грудинка без хрящів і шкурки – 200 г;
огірочки мариновані або солоні – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
масло, що не має запаху рослинне – 30 мл;
лимон – 1/2 шт.;
суміш спецій – 1/4 ч. ложки;
петрушка – 10-13 гілочок;
сіль – близько 1 ст. ложки без гірки.
Приготування
Готуємо овочі: цибулю і моркву дрібно шаткуємо, нарізаємо великими кубиками картоплю, соломкою – капусту, огірки, грудинку. Сосиски ріжемо кружальцями. Робимо піджарку. У бульйон кладемо картоплю і капусту, хвилин через 6 – сосиски і грудинку, піджарку, огірочки. Дамо ще покипіти хвилин приблизно 5-7 далі солимо, перчимо, кладемо часник і зелень. Маслини й лимон додаємо в тарілки при сервіровці.
Немає нічого хитрого, щоб змінити злегка рецепт. Якщо ви не знаєте, як приготувати солянку з куркою і ковбасою, не шукайте складних рішень. Просто відваріть курку заздалегідь і використовувати її замість вареної ковбаси або разом з іншими інгредієнтами – буде тільки смачніше.
Збірна солянка
Блюдо так називається тому, що його збирають з різних інгредієнтів. Зазвичай у солянку кладуть варене м'ясо, копченості, солоні огірки і томат. Часто готують цей суп з ковбасою – так швидше. Яку ковбасу використовувати, справа ваша, адже скільки творчих кухарів, стільки і варіантів, як приготувати солянку з ковбасою.
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо всі овочі і ріжемо картоплю – скибочками, перець – короткою товстою соломкою, моркву і цибулю дрібно шаткуємо, огірки – кубиками середнього розміру, маслини – кружечками. Ковбасу всю ріжемо довільно, але краще – соломкою. У киплячий бульйон опускаємо картоплю і промитий рис. Цибульку і моркву злегка пасеруємо до приємного рум'яного кольору. Коли картопля і рис прокипят хвилин 7-8 можна додавати перець. Чекаємо ще близько 6-7 хвилин додаємо піджарку, солимо і перчимо, кладемо огірки, ковбасу, томат, подрібнені довільно часник і зелень. Даємо 3 хвилини покипіти і близько півгодини – настоятися. У тарілки розкладаємо лимон, маслини, наливаємо солянку.
Можна і з капустою
Набагато густіше і насиченішим суп виходить, якщо збільшити кількість інгредієнтів. Розповімо, як приготувати солянку з ковбасою і капустою.
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо овочі: цибулю і моркву дрібно шаткуємо, нарізаємо великими кубиками картоплю, соломкою – капусту, огірки, грудинку. Сосиски ріжемо кружальцями. Робимо піджарку. У бульйон кладемо картоплю і капусту, хвилин через 6 – сосиски і грудинку, піджарку, огірочки. Дамо ще покипіти хвилин приблизно 5-7 далі солимо, перчимо, кладемо часник і зелень. Маслини й лимон додаємо в тарілки при сервіровці.
Немає нічого хитрого, щоб змінити злегка рецепт. Якщо ви не знаєте, як приготувати солянку з куркою і ковбасою, не шукайте складних рішень. Просто відваріть курку заздалегідь і використовувати її замість вареної ковбаси або разом з іншими інгредієнтами – буде тільки смачніше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати солянку в мультиварці?
Традиційна м'ясна солянка - це густий, наваристий суп з додаванням великої кількості м'ясних компонентів. Назвати його бюджетним не можна, та й
Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
Збірна солянка - відносно молоде блюдо, проте вже встигло обрости деякими варіаціями. Традиційно страва готується з великої кількості різних м'ясних
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з куркою
Солянка - це смачне і поживне блюдо, дуже актуальний напередодні зимових холодів. Варіацій її створення безліч, і ми впевнені, у кожної господині є
Солянка з фрикадельками
Солянка - являє собою густий суп на рибному, м'ясному або грибному бульйоні з додаванням маслин, солоних огірків, лимона. І зараз ми розповімо, як
Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в