Якщо звичайні супи і борщі набридли і хочеться чого-небудь незвичайного, приготуйте солянку. Це насичене блюдо, яке сподобається всій сім'ї. Розповімо, як приготувати солянку збірну з ковбасою.
Збірна солянка Блюдо так називається тому, що його збирають з різних інгредієнтів. Зазвичай у солянку кладуть варене м'ясо, копченості, солоні огірки і томат. Часто готують цей суп з ковбасою – так швидше. Яку ковбасу використовувати, справа ваша, адже скільки творчих кухарів, стільки і варіантів, як приготувати солянку з ковбасою.
Інгредієнти: варена («Любительська» або «Молочна») ковбаса – 150 г; м'ясний бульйон – 3-4 л; дрібний білий картопля – 5 шт.; не має запаху олія – 2-3 ст. ложки; цибулина середнього розміру – 1 шт.; огірки солоні – 2-3 шт.; рис жовтий – 2 жмені; солодкий червоний перець – 2 шт.; ковбаса «Московська» або інша подібна копчена – 100 г; морква – 1 шт.; паста томатна без консервантів – 2 ст. ложки; великі чорні (без кісточок) маслини – 10-14 шт.; лимон – 3-4 зубчики; петрушка – 1 маленький пучок; часник – 2 зубчики; сіль – приблизно 1 ст. ложка; хмелі-сунелі – 1/2 ч. ложки. Приготування Чистимо всі овочі і ріжемо картоплю – скибочками, перець – короткою товстою соломкою, моркву і цибулю дрібно шаткуємо, огірки – кубиками середнього розміру, маслини – кружечками. Ковбасу всю ріжемо довільно, але краще – соломкою. У киплячий бульйон опускаємо картоплю і промитий рис. Цибульку і моркву злегка пасеруємо до приємного рум'яного кольору. Коли картопля і рис прокипят хвилин 7-8 можна додавати перець. Чекаємо ще близько 6-7 хвилин додаємо піджарку, солимо і перчимо, кладемо огірки, ковбасу, томат, подрібнені довільно часник і зелень. Даємо 3 хвилини покипіти і близько півгодини – настоятися. У тарілки розкладаємо лимон, маслини, наливаємо солянку.
Можна і з капустою Набагато густіше і насиченішим суп виходить, якщо збільшити кількість інгредієнтів. Розповімо, як приготувати солянку з ковбасою і капустою.
Інгредієнти: свіжий бульйон (курячий або свинячий) – 3 л; копчені сосиски – 4-5 шт.; томатна паста – 2 ст. ложки; середнього розміру рожевий картопля – 5 шт.; велика цибулина – 1 шт.; великі маслини – 14 шт.; білокачанна капуста – 300 г; часник – 2 зубчики; нежирна копчена грудинка без хрящів і шкурки – 200 г; огірочки мариновані або солоні – 3 шт.; морква – 1 шт.; масло, що не має запаху рослинне – 30 мл; лимон – 1/2 шт.; суміш спецій – 1/4 ч. ложки; петрушка – 10-13 гілочок; сіль – близько 1 ст. ложки без гірки. Приготування Готуємо овочі: цибулю і моркву дрібно шаткуємо, нарізаємо великими кубиками картоплю, соломкою – капусту, огірки, грудинку. Сосиски ріжемо кружальцями. Робимо піджарку. У бульйон кладемо картоплю і капусту, хвилин через 6 – сосиски і грудинку, піджарку, огірочки. Дамо ще покипіти хвилин приблизно 5-7 далі солимо, перчимо, кладемо часник і зелень. Маслини й лимон додаємо в тарілки при сервіровці.
Немає нічого хитрого, щоб змінити злегка рецепт. Якщо ви не знаєте, як приготувати солянку з куркою і ковбасою, не шукайте складних рішень. Просто відваріть курку заздалегідь і використовувати її замість вареної ковбаси або разом з іншими інгредієнтами – буде тільки смачніше.