Вернуться назад Распечатать

Як приготувати солянку з ковбасою?

Як приготувати солянку з ковбасою?
Якщо звичайні супи і борщі набридли і хочеться чого-небудь незвичайного, приготуйте солянку. Це насичене блюдо, яке сподобається всій сім'ї. Розповімо, як приготувати солянку збірну з ковбасою.
Збірна солянка
Блюдо так називається тому, що його збирають з різних інгредієнтів. Зазвичай у солянку кладуть варене м'ясо, копченості, солоні огірки і томат. Часто готують цей суп з ковбасою – так швидше. Яку ковбасу використовувати, справа ваша, адже скільки творчих кухарів, стільки і варіантів, як приготувати солянку з ковбасою.
Інгредієнти:

  • варена («Любительська» або «Молочна») ковбаса – 150 г;

  • м'ясний бульйон – 3-4 л;

  • дрібний білий картопля – 5 шт.;

  • не має запаху олія – 2-3 ст. ложки;

  • цибулина середнього розміру – 1 шт.;

  • огірки солоні – 2-3 шт.;

  • рис жовтий – 2 жмені;

  • солодкий червоний перець – 2 шт.;

  • ковбаса «Московська» або інша подібна копчена – 100 г;

  • морква – 1 шт.;

  • паста томатна без консервантів – 2 ст. ложки;

  • великі чорні (без кісточок) маслини – 10-14 шт.;

  • лимон – 3-4 зубчики;

  • петрушка – 1 маленький пучок;

  • часник – 2 зубчики;

  • сіль – приблизно 1 ст. ложка;

  • хмелі-сунелі – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Чистимо всі овочі і ріжемо картоплю – скибочками, перець – короткою товстою соломкою, моркву і цибулю дрібно шаткуємо, огірки – кубиками середнього розміру, маслини – кружечками. Ковбасу всю ріжемо довільно, але краще – соломкою. У киплячий бульйон опускаємо картоплю і промитий рис. Цибульку і моркву злегка пасеруємо до приємного рум'яного кольору. Коли картопля і рис прокипят хвилин 7-8 можна додавати перець. Чекаємо ще близько 6-7 хвилин додаємо піджарку, солимо і перчимо, кладемо огірки, ковбасу, томат, подрібнені довільно часник і зелень. Даємо 3 хвилини покипіти і близько півгодини – настоятися. У тарілки розкладаємо лимон, маслини, наливаємо солянку.
    Можна і з капустою
    Набагато густіше і насиченішим суп виходить, якщо збільшити кількість інгредієнтів. Розповімо, як приготувати солянку з ковбасою і капустою.
    Інгредієнти:

  • свіжий бульйон (курячий або свинячий) – 3 л;

  • копчені сосиски – 4-5 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • середнього розміру рожевий картопля – 5 шт.;

  • велика цибулина – 1 шт.;

  • великі маслини – 14 шт.;

  • білокачанна капуста – 300 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • нежирна копчена грудинка без хрящів і шкурки – 200 г;

  • огірочки мариновані або солоні – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • масло, що не має запаху рослинне – 30 мл;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • суміш спецій – 1/4 ч. ложки;

  • петрушка – 10-13 гілочок;

  • сіль – близько 1 ст. ложки без гірки.
  • Як приготувати солянку з ковбасою?


    Приготування
    Готуємо овочі: цибулю і моркву дрібно шаткуємо, нарізаємо великими кубиками картоплю, соломкою – капусту, огірки, грудинку. Сосиски ріжемо кружальцями. Робимо піджарку. У бульйон кладемо картоплю і капусту, хвилин через 6 – сосиски і грудинку, піджарку, огірочки. Дамо ще покипіти хвилин приблизно 5-7 далі солимо, перчимо, кладемо часник і зелень. Маслини й лимон додаємо в тарілки при сервіровці.
    Немає нічого хитрого, щоб змінити злегка рецепт. Якщо ви не знаєте, як приготувати солянку з куркою і ковбасою, не шукайте складних рішень. Просто відваріть курку заздалегідь і використовувати її замість вареної ковбаси або разом з іншими інгредієнтами – буде тільки смачніше.