Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп з гречкою на курячому бульйоні

Суп з гречкою на курячому бульйоні

16-09-2015, 20:49
976
Суп з гречкою на курячому бульйоні
Гречані супи – ще одне блюдо з дитинства, зі своєю появою несе хвилю приємної ностальгії. Віддатися спогадам за тарілочкою гречаного супу з куркою можна хоч сьогодні, приготувавши перше блюдо по одному з поданих далі рецептів.

Як зварити курячий суп з гречкою і яйцем?


Інгредієнти:

  • курятина - 490 г;

  • шалот - 55 г;

  • часник - 2 зубки;

  • прованські трави (сушені) - 1 ч. ложка;

  • томатна паста - 25 г;

  • курячий бульйон - 22 л;

  • морква - 650 г;

  • картопля - 210 г;

  • гречана крупа - 1 /4 ст.;

  • зелений горошок - 1 /4 ст.;

  • яйця - 3 шт.


  • Приготування
    У жаровні або товстостінній каструлі розігрійте трохи олії і спассеруейте на ньому цибулю з морквою і пропущеним через прес часником. Додайте до зажарки прованські трави, потім шматочки курятини, і приправте все морською сіллю. Коли м'ясо схопиться, змішайте засмажку з томатною пастою, додайте горошок, кубики картоплі і залийте все курячим бульйоном. Якщо під рукою немає готового бульйону, то курячий суп з гречкою можна зварити і на простій воді, за час варіння вона набереться смаку овочів і курятини. Коли картопля дійде до напівготовності, всипте гречану крупу і проваріть її близько 6-7 хвилин. У фіналі, при постійному помішуванні, тонкою цівкою влийте в вируючий бульйон збиті яйця. Накрийте суп кришкою і залиште настоятися на пару хвилин перед подачею.
    Курячий суп з гречкою можна зробити і в мультиварці, спершу обсмаживши овочі і м'ясо на «Випікання», а після додавання рідин переключитися на «Суп» на півгодини.

    Курячий суп з грибами і гречкою


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 25 мл;

  • порей (біла частина) - 3 шт.;
  • Суп з гречкою на курячому бульйоні

  • морква - 75 г;

  • печериці - 480 м;

  • сухе біле вино - 120 мл;

  • сушений чебрець, шавлія - по 1 ч. ложці;

  • гречка - 1 ст.;

  • курячий бульйон - 22 л.


  • Приготування
    Розігрів трохи олії в жаровні, використовуйте його для пасерування тонких кілець порею і тертої моркви. Коли овочі схопляться рум'янцем, додайте до них пластини печериць або будь-яких інших підручних грибів. Коли вся волога з грибів випарується, посоліть їх і приправте сушеними травами, а потім залийте вином і також дайте йому практично повністю випаруватися. Залийте грибну засмажку бульйоном і всипте гречану крупу. Коли бульйон дійде до кипіння, зменшіть вогонь до слабкого і варіть суп з гречкою на курячому бульйоні протягом 15 хвилин. При бажанні в страву можна додати розібрану на волокна курятину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з галушками на курячому бульйоні
    Суп з галушками на курячому бульйоні
    Курячий суп - це саме просте і універсальне блюдо. Адже його можна готувати кожен раз новим, додаючи до складу різні компоненти. Сьогодні пропонуємо
    Курячий суп з домашньою локшиною
    Курячий суп з домашньою локшиною
    Смачний, легкий і дуже корисний курячий суп можна приготувати з цілком доступних продуктів і без клопоту. Для більшої ситності можна додати до складу
    Грибний суп зі свіжих грибів
    Грибний суп зі свіжих грибів
    Одним з найпростіших варіантів першої страви є грибний суп. Його досить складно зіпсувати, він завжди виходить чудовим. Розповімо, як приготувати цей
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
    Курячий суп з вермішеллю в мультиварці
    Курячий суп з вермішеллю в мультиварці
    Класичний гарячий суп на курячому бульйоні - це найпростіше перше блюдо, яке можна приготувати без праці. Далі розповімо, як зі звичайного супу з
    Рецепт супу з заморожених білих грибів
    Рецепт супу з заморожених білих грибів
    Суп із заморожених білих грибів – чудово перше блюдо, яке може урізноманітнити ваш обідній раціон. Цей ароматний суп нагадає про тепле літо навіть