Гречані супи – ще одне блюдо з дитинства, зі своєю появою несе хвилю приємної ностальгії. Віддатися спогадам за тарілочкою гречаного супу з куркою можна хоч сьогодні, приготувавши перше блюдо по одному з поданих далі рецептів.
Як зварити курячий суп з гречкою і яйцем?
Інгредієнти: курятина - 490 г; шалот - 55 г; часник - 2 зубки; прованські трави (сушені) - 1 ч. ложка; томатна паста - 25 г; курячий бульйон - 22 л; морква - 650 г; картопля - 210 г; гречана крупа - 1 /4 ст.; зелений горошок - 1 /4 ст.; яйця - 3 шт. Приготування У жаровні або товстостінній каструлі розігрійте трохи олії і спассеруейте на ньому цибулю з морквою і пропущеним через прес часником. Додайте до зажарки прованські трави, потім шматочки курятини, і приправте все морською сіллю. Коли м'ясо схопиться, змішайте засмажку з томатною пастою, додайте горошок, кубики картоплі і залийте все курячим бульйоном. Якщо під рукою немає готового бульйону, то курячий суп з гречкою можна зварити і на простій воді, за час варіння вона набереться смаку овочів і курятини. Коли картопля дійде до напівготовності, всипте гречану крупу і проваріть її близько 6-7 хвилин. У фіналі, при постійному помішуванні, тонкою цівкою влийте в вируючий бульйон збиті яйця. Накрийте суп кришкою і залиште настоятися на пару хвилин перед подачею.
Курячий суп з гречкою можна зробити і в мультиварці, спершу обсмаживши овочі і м'ясо на «Випікання», а після додавання рідин переключитися на «Суп» на півгодини.
Курячий суп з грибами і гречкою
Інгредієнти: оливкова олія - 25 мл; порей (біла частина) - 3 шт.; морква - 75 г; печериці - 480 м; сухе біле вино - 120 мл; сушений чебрець, шавлія - по 1 ч. ложці; гречка - 1 ст.; курячий бульйон - 22 л. Приготування Розігрів трохи олії в жаровні, використовуйте його для пасерування тонких кілець порею і тертої моркви. Коли овочі схопляться рум'янцем, додайте до них пластини печериць або будь-яких інших підручних грибів. Коли вся волога з грибів випарується, посоліть їх і приправте сушеними травами, а потім залийте вином і також дайте йому практично повністю випаруватися. Залийте грибну засмажку бульйоном і всипте гречану крупу. Коли бульйон дійде до кипіння, зменшіть вогонь до слабкого і варіть суп з гречкою на курячому бульйоні протягом 15 хвилин. При бажанні в страву можна додати розібрану на волокна курятину.