Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

15-09-2015, 20:50
695
Тушкована картопля з м'ясом у каструлі
Картоплю і м'ясо – безсмертний гастрономічний дует, якій було створено сотні років тому і не втрачає своєї популярності досі. М'ясо і картоплю можна разом запікати і смажити, а можна поставити в товстостінній каструлі з підливою на повільному вогні. Ми підемо по останньому шляху.

Тушкована картопля з м'ясом, овочами і грибами


Інгредієнти:

  • яловичина (м'якоть) - 12 кг;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • ріпчаста цибуля - 165 г;

  • часник - 4 зубки;

  • картопля - 340 г;

  • печериці - 480 м;

  • томатна паста - 25 г;

  • борошно - 15 г;

  • сухе червоне вино - 120 мл;

  • яловичий бульйон - 520 мл;

  • гілочки чебрецю - 3 шт.;

  • морква - 115 г;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Першим в розігріте масло відправляються шматочки яловичини, які необхідно лише підрум'янити, а потім можна перекласти на окрему посуд. Замість м'яса в ту ж посуд покладіть товсті півкільця цибулі, шматочки моркви і картоплі. Як тільки овочі схопляться рум'янцем, додайте гриби і дайте всій грибний волозі випаруватися. Посипте вміст посуду борошном, всипте чебрець і лавр, а потім залийте все вином і бульйоном. Тушкована картопля з м'ясом в каструлі повинна готуватися на слабкому вогні близько двох годин.

    Тушкована картопля з кабачками і м'ясом


    Незважаючи на те, що зазвичай м'ясо і картоплю тушкують тривалий час, в рамках даного рецепту приготування піде не більше півгодини, що стане прекрасним варіантом у тому випадку, якщо ви обмежені в часі, але все одно хочете отримати повноцінний ситну вечерю.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 15 мл;

  • м'ясний фарш (яловичина або яловичина+свинина) - 730 г;

  • солодкий перець - 135 г;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • часник - 3 зубки;

  • кабачки - 180 г;

  • гарбуз - 95 г;

  • томати у власному соку - 430 г;

  • картопля - 430 г;
  • Тушкована картопля з м'ясом у каструлі

  • кукурудза (зерна) - 1 ст.;

  • мелений кумін - 1 ч. ложка;

  • мелений коріандр, орегано, паприка - по 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати тушковану картоплю з м'ясом, влийте в посуд масло і використовуйте його для обжарювання м'ясного фаршу. Коли останній схопиться, приправте його і з'єднайте з шматочками перцю, цибулі, картоплі і пюрированным часником. Через 5 хвилин смаження додайте до вмісту посуду кубики кабачків і гарбуза, і смажте всі аналогічний період часу. Збавивши вогонь, залийте м'ясо і овочі томатами у власному соку, додайте спеції і кукурудзу. Ще 30 хвилин гасіння і страва готова до подачі. Краще парою тушкованого м'яса стане свіжа зелень або жменю тертого гострого сиру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
    Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
    Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
    Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
    Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
    Як приготувати рагу в мультиварці?
    Як приготувати рагу в мультиварці?
    Кухонні помічниця - мультиварка, вже давно міцно вписалася в життя багатьох господинь. Головним її достоїнством можна по праву вважати функцію
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Як приготувати рагу з кабачків?
    Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це