Тушкована курка з кабачками
Заготовивши нарізані кабачки взимку, будьте впевнені в тому, що в холоди у вас під рукою буде прекрасна основа для приготування ситного і зігріваючого рагу. В основі нижченаведених рецептів, крім самих кабачків, лежить ще й курка, а разом з нею, асорті з інших сезонних овочів і грибів.
Інгредієнти:
курячий окіст - 680 г;
ріпчаста цибуля - 95 г;
солодкий перець - 340 г;
морква - 230 г;
часникові зубки - 2 шт.;
печериці - 270 г;
кабачок - 170 г;
гострий перець - за смаком;
біле вино (сухе) - 115 мл;
курячий бульйон - 480 мл;
томати - 390 г;
томатна паста - 55 г;
сушені трави (базилік, чебрець, орегано) - по 1/2 ч. ложки;
картопляні бульби - 290 р.
Приготування
Сполосніть курятину і натріть її морською сіллю. Довільно наріжте солодкий перець, моркву і цибулю, збризніть їх олією і розкласти на деку. Поверх овочевий подушки покладіть курку і готуйте всі 25 хвилин в розігрітій до 195 градусів духовці.
В жаровні на розігрітій олії спасеруйте часник і чилі протягом півхвилини, додайте гриби, дайте їм випарити всю вологу, залийте вином і готуйте ще 30 секунд. Після закінчення часу, влийте бульйон з розведеною в ньому томатною пастою, додайте шматочки свіжих томатів, дайте соусу закипіти і перекладіть в нього запечену курку та овочі. Готуйте курку, тушковану з кабачками ще півгодини на середньому вогні.
При бажанні курку, тушковану з кабачками можна зробити в мультиварці, для цього птаха і овочі спершу готуйте на «Випікання» близько півгодини, а потім додайте інші складові, включаючи рідини, і перейдіть на «Гасіння» ще на годину.
Інгредієнти:
рослинне масло - 55 мл;
куряче філе - 530 г;
ріпчаста цибуля - 185 г;
баклажан - 130 г;
кабачок - 260 г;
часникові зубки - 3 шт.;
томати - 340 г;
солодкий перець - 180 г;
щіпка меленої кориці.
Приготування
Розігрійте в сотейнику масло і підрум'яньте в ньому овочі: кубики кабачки, цибулю, солодкий перець і баклажани, останні бажано попередньо просолити і обполоснути. Як тільки овочі схопляться, додайте часник і помідори, приправити все морською сіллю, додайте корицю і великі шматки курячого філе. Влийте півсклянки води і тушкуйте рагу 40 хвилин на середньому вогні. Курка, тушкована з кабачками і помідорами – прекрасне доповнення до гарніру з рису та інших круп, а також до відварного і пюрированному картоплі .
Тушкована курка з печерицями, картоплею і кабачками
Інгредієнти:
Приготування
Сполосніть курятину і натріть її морською сіллю. Довільно наріжте солодкий перець, моркву і цибулю, збризніть їх олією і розкласти на деку. Поверх овочевий подушки покладіть курку і готуйте всі 25 хвилин в розігрітій до 195 градусів духовці.
В жаровні на розігрітій олії спасеруйте часник і чилі протягом півхвилини, додайте гриби, дайте їм випарити всю вологу, залийте вином і готуйте ще 30 секунд. Після закінчення часу, влийте бульйон з розведеною в ньому томатною пастою, додайте шматочки свіжих томатів, дайте соусу закипіти і перекладіть в нього запечену курку та овочі. Готуйте курку, тушковану з кабачками ще півгодини на середньому вогні.
При бажанні курку, тушковану з кабачками можна зробити в мультиварці, для цього птаха і овочі спершу готуйте на «Випікання» близько півгодини, а потім додайте інші складові, включаючи рідини, і перейдіть на «Гасіння» ще на годину.
Курка, тушкована з баклажанами і кабачками
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте в сотейнику масло і підрум'яньте в ньому овочі: кубики кабачки, цибулю, солодкий перець і баклажани, останні бажано попередньо просолити і обполоснути. Як тільки овочі схопляться, додайте часник і помідори, приправити все морською сіллю, додайте корицю і великі шматки курячого філе. Влийте півсклянки води і тушкуйте рагу 40 хвилин на середньому вогні. Курка, тушкована з кабачками і помідорами – прекрасне доповнення до гарніру з рису та інших круп, а також до відварного і пюрированному картоплі .
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з курки з картоплею
Курку і картоплю можна по праву назвати найпопулярнішими продуктами у всі часи в силу їх доступності. З цього завжди безпрограшного поєднання можна
Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
Овочеве рагу з фаршем
Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
Овочеве рагу зі свининою
Одним з кращих сезонних літніх страв, можна назвати овочеве рагу. Приготувати його зовсім не складно, і в результаті виходить дуже легке гаряче
Як приготувати рагу з кабачків?
Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це
Тушковані кабачки з помідорами
Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.