Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв
Гусак в духовці – страва, якому завжди раді і за святковим столом, і в будні. Ефектно уклавши рум'яну птицю на блюдо, і вишукано прикрасивши, вдасться підкорити гостей, а приготувавши тушку з гречкою чи рисом, ситно і смачно нагодувати родина за вечерею.
Гусак соковитий, запечений в духовці до рум'яної скоринки зовні, – бажаний підсумок виконання нескладної і нехитрої, але досить тривалої технології.
Тушку при необхідності обпалюють над вогнем, прибирають залишки пір'я, вирізують жировик.
Практично кожен рецепт запікання гусака в духовці передбачає маринування тушки в рідкому маринаді або шляхом натирання птиці пікантною сумішшю приправ і всіляких смакових добавок.
Для запікання птицю розташовують просто на деко, поміщають в рукав або обертають фольгою.
Час приготування буде залежати від розміру тушки. Двокілограмовий гусак буде готуватися 2 години. На кожні 500 г додаткової ваги додають ще за 30 хвилин до базового часу.
Підібравши правильний маринад для гусака перед запіканням в духовці, вдасться надати м'ясу птиці бажані смакові ноти, зберегти і примножити його природну соковитість. Крім того маринування пом'якшить не завжди спочатку м'які волокна і дозволить насолодитися ніжним і тане в роті стравою.
Поліпшить смак вимочування гусака протягом 12 годин і більше в розчині яблучного оцту, додавши 2 ст. ложки продукту на 1 літр води.
Не менш ефективно почергове натирання птиці хересом, сіллю і медом кожні 12 годин протягом двох діб.
Приголомшливий смак набуває птах, якщо витримати кілька годин у свіжовичавленому соку з чорноплідної горобини, а потім натерти сумішшю приправ і прянощів.
Завжди актуальні всілякі варіації маринадів на основі гірчиці, майонезу, соєвого соусу, який за смаком додають всілякі спеції, часник, запашні сухі або свіжі трави.
Гусак в духовці – рецепт, який можна коригувати безмежно, змінюючи складу маринаду. Однак деякі базові моменти приготування завжди залишаються незмінними. У процесі запікання на відкритому листі чи у формі птаха слід регулярно поливати утвореними соками і кілька разів перевернути.
Інгредієнти:
гусак – 1 шт.;
часник – 5 зубків;
лимон – 05 шт.;
шавлія і орегано – 2 щіпки;
лавр – 1 шт.;
сіль, перець, олія.
Приготування
Птицю натирають сумішшю з солі, перцю, шавлії і орегано і залишають на ніч.
Нашпиговують з усіх боків гусака часником, змащують маслом, лимонним соком і поміщають у форму або на деко, вклавши всередину лавр.
Подальше приготування гусака в духовці здійснюють в прогрітій до 220 градусів духовці 2-25 години.
Гусак в духовці з гречкою може бути виготовлений без добавок або з участю додаткових компонентів, які значно збагатять смак страви, зроблять його ще виразніше і насиченішим. В даному випадку це – гриби, чорнослив і бекон. Можна додавати інші сухофрукти, обсмажені або свіжі овочі.
Інгредієнти:
гусак – 1 шт.;
гречка – 100 г;
гриби – 300 г;
бекон – 150 г;
чорнослив – 100 г;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
ягоди ялівцю – 5 шт.;
часник – 2 зубки;
сіль, перець, олія.
Приготування
Гусака натирають зовні розтертим в ступі з сіллю ялівцем, а всередині часником і перцем.
Гриби обсмажують з цибулею, бекон і моркву, додають відварену гречку.
Наповнюють сумішшю тушку, зашивають.
Через пару годин запікання при 200 градусах гусак з гречкою в духовці буде готовий.
Гусак у фользі, запечений в духовці, вийде без сумнівів соковитим і смачним. Приготувати птицю можна з сумішшю з сухофруктів з яблуками, замість яких допускається використовувати апельсини зі шкіркою або без. Не зайвими будуть в складі злегка підсушені на сковороді до появи аромату волоські горіхи.
Інгредієнти:
гусак – 1 шт.;
яблука або апельсини – 2 шт.;
горіхи – 150 г;
курага – 150 г;
чорнослив – 150 г;
мед і гірчиця – по 1 ст. ложці;
часник – 2-4 зубчики;
сіль, перець, олія.
Приготування
Натирають гусака сіллю, перцем, залишають на 6-8 годин.
Нарізають сухофрукти, яблука, змішують з часником і горіхами, наповнюють сумішшю тушку
Поміщають птицю між двома отрезами фольги, відправляють в прогріту до 240 градусів духовку.
Запікають гусака 3 години, знижуючи кожні 30 хвилин температуру на 30 градусів.
Змішують мед з гірчицею, відвертають фольгу, змащують сумішшю тушку.
Ще через 15 хвилин приготування при температурі 220 градусах гусак в духовці буде готовий.
Гусак в духовці в рукаві вийде смачним з начинкою або без. Доповненням до птиці може стати суміш із сухофруктів, яблука, цитрусові або наповнення з гречки або рису, яка буде одночасно ситним гарніром. Додасть пікантності стеблової селера, який слід обсмажити разом з цибулею і грибами.
Інгредієнти:
гусак – 1 шт.;
рис – 100 г;
гриби – 500 г;
цибуля – 1 шт.;
стебло селери – 1 шт.;
горіхи – 50 г;
соєвий соус, гірчиця і аджика – по 3 ст. ложки;
сіль, перець, олія.
Приготування
Натирають гусака сумішшю соєвого соусу, гірчиці і аджики, солі і перцю.
Відварюють рис, змішують з обсмаженими грибами, цибулею і селерою.
Наповнюють начинкою птицю, поміщають тушку в рукав, проколюють зверху.
Через 3 години запікання при 180 градусах гусак в рукаві в духовці буде готовий.
Гусак, запечений в духовці, смачний і при приготуванні шматочками. Птицю зручно томити в глибокому сотейнику під кришкою, помістити у форму, затягнуту фольгою, або розташувавши в рукаві. З приправ можна додати мелену корицю, імбир, паприку, карі, базилік, свіжий або сушений лук, часник, трохи меду і лимонного соку.
Інгредієнти:
гусак – 2 кг;
масло, лимонний сік і мед – по 1 ст. ложці;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Гусака розрізають на скибочки, солять, перчать, присмачують сумішшю з соку лимона, меду та олії, додавши прянощі і спеції.
Через 25 години томління при 180 градусах гусак в духовці буде готовий до вживання.
Рецепт гусака , запеченого в духовці, можна виконати з картоплею. Невеликі бульби використовують цілком, а більш великі після очищення розрізають на декілька частин. Якщо не хочеться додавати в начинку часник, його замінюють цибулею, поєднуючи його з скибочками моркви. В якості приправ підійде ароматний мікс прованських трав.
Інгредієнти:
гусак – 1 шт.;
картопля – 1-15 кг;
часник – 4-5 зубків;
прованські трави – 1-2 щіпки;
сіль, перець, спеції для птиці, олія.
Приготування
Натирають тушку сіллю, перцем, спеціями, залишають на ніч.
Очищають картоплю, приправляють сіллю, травами, змішують з часником.
Наповнюють картопляної масою гусака, зашивають, змащують маслом.
Відправляють птицю у формі, на деку, в рукаві або фользі запікатися на 3 години при 180 градусах.
Запечений гусак з яблуками в духовці не дарма є завсідником урочистого застілля. Блюдо надає відчуття свята і завжди приймається гостями із захопленням. Переважно вибирати яблучні плоди кислих сортів. Ідеальний варіант – Антонівка. Їли в наявності тільки солодкий фрукт, його доповнюють скибочками лимона.
Інгредієнти:
гусак – 1 шт.;
яблука – 700 г;
часник – 3 зубки;
чебрець і майоран – 2 щіпки;
сік лимона і олію – по 1 ст. ложці;
сіль, перець.
Приготування
Змішують масло, сік лимона, трави, сіль і перець, натирають сумішшю гусака, залишають на 5 годин.
Готують яблука, приправляють, змішують з часником і травами, закладають всередину тушки.
Готують страву в духовці, прогрітій до 200 градусів 25-3 години.
Ще один святковий варіант страви – гусак в духовці з апельсинами. Можна використовувати одні тільки цитрусові або доповнити їх кисло-солодкими яблуками в рівних пропорціях. Замість розмарину підійде свіжий або сушений чебрець, гілочки базиліка, а соєвий соус якісно замінить суміш з меду і гірчиці.
Інгредієнти:
гусак – 1 шт.;
апельсини – 4 шт.;
яблука – 4 шт.;
цибуля – 1 шт.;
гілочка розмарину – 1 шт.;
соус соєвий – 3 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Натирають тушку сумішшю з солі і перцю всередині і зовні.
Наповнюють птицю четвертинками яблук, цибулі, апельсина.
Закладають гусака в форму або гусятницю, наливають води на сантиметр і відправляють на 30 хвилин готуватися при максимальній температурі.
Прикривають ємність фольгою або кришкою, зменшують температуру до 180 градусів і готують страву 2 години.
Знімають фольгу і підрум'янюють її птаха ще 30 хвилин, періодично змащуючи соєвим соусом.
Приготування гусака в домашніх умовах в духовці в тесті дозволить отримати максимально соковитий смак м'яса. Начинкою можуть бути яблука, апельсини, суміш з сухофруктами, відварена гречка з грибами або, як в даному випадку асорті з картоплі, цибулі, моркви і часнику, приправлене італійськими травами.
Інгредієнти:
гусак – 1 шт.;
картопля – 5 шт.;
морква – 1 шт.;
цибуля – 2 шт.;
часник – 3 зубки;
тісто пельменний – 1 кг;
італійські трави – 2 щіпки;
сіль, перець, приправи.
Приготування
Присмачують гусака сіллю, перцем, приправами, залишають на 5 годин.
Заповнюють птицю скибочками картоплі, цибулі, моркви і часнику, приправивши травами.
Замішують тісто, як на пельмені, через 40 міну розкочують і упаковують в нього тушку гусака, зробивши кілька проколів.
Запікають страву при 200 градусах 25 години.
Приголомшливо соковитий і рум'яний гусак з медом і гірчицею в духовці стане стравою ресторанного рівня, якщо використовувати для його приготування гусячу грудку на шкірі. Обсмажування м'яса на сковороді запечатает його з усіх боків і збереже всі соки всередині, а подальше запікання стане запорукою внутрішньої м'якості і ніжності смаку.
Інгредієнти:
гусяча грудка (філе) – 2 шт.;
мед і гірчиця – по 1 ч. ложці;
часник – 2 зубки;
сіль, перець, паприка, часник сушений, масло.
Приготування
Надрізають шкіру грудки по всьому периметру хрест-навхрест до м'яса.
Втирають в м'якоть птиці суміш з перцю, солі, паприки і сушеного часнику, викладають м'ясо шкірою вниз в розпечене масло.
Після підрум'янення перевертають грудки і обсмажують з іншого боку, виклавши поруч роздавлений часник.
Перекладають м'ясо в форму, змащують сумішшю з меду і гірчиці, прикривають фольгою і готувати в духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.
Дикий гусак в духовці – рецепт, що вимагає попереднього вимочування і маринування. У холодній воді слід розчинити сіль за смаком, додати оцет, нарізану цибулю і замочити в суміші дичину на добу. Після вимочування можна приступати до маринування в суміші з меду з вином або в будь-який інший на вибір.
Інгредієнти:
дикий гусак – 1 шт.;
сухе вино – 100 мл;
мед – 100 г;
часник – 3-4 зубки;
сіль, перець, цибулю, оцет, спеції.
Приготування
Вимочену дичину натирають сумішшю з меду з вином, часником, сіллю і перцем, залишають на добу.
Запікають гусака в гусятниці, у формі з кришкою або в рукаві 25–3 години при 190 градусах.
Дають підрум'янитися птиці під грилем 10 хвилин, підвищивши жар.
Як приготувати гусака в духовці?
Гусак соковитий, запечений в духовці до рум'яної скоринки зовні, – бажаний підсумок виконання нескладної і нехитрої, але досить тривалої технології.
Як замаринувати гусака для запікання в духовці?
Підібравши правильний маринад для гусака перед запіканням в духовці, вдасться надати м'ясу птиці бажані смакові ноти, зберегти і примножити його природну соковитість. Крім того маринування пом'якшить не завжди спочатку м'які волокна і дозволить насолодитися ніжним і тане в роті стравою.
Як приготувати гусака в духовці цілком?
Гусак в духовці – рецепт, який можна коригувати безмежно, змінюючи складу маринаду. Однак деякі базові моменти приготування завжди залишаються незмінними. У процесі запікання на відкритому листі чи у формі птаха слід регулярно поливати утвореними соками і кілька разів перевернути.
Інгредієнти:
Приготування
Гуска фарширована гречкою в духовці
Гусак в духовці з гречкою може бути виготовлений без добавок або з участю додаткових компонентів, які значно збагатять смак страви, зроблять його ще виразніше і насиченішим. В даному випадку це – гриби, чорнослив і бекон. Можна додавати інші сухофрукти, обсмажені або свіжі овочі.
Інгредієнти:
Приготування
Гусак в духовці у фользі
Гусак у фользі, запечений в духовці, вийде без сумнівів соковитим і смачним. Приготувати птицю можна з сумішшю з сухофруктів з яблуками, замість яких допускається використовувати апельсини зі шкіркою або без. Не зайвими будуть в складі злегка підсушені на сковороді до появи аромату волоські горіхи.
Інгредієнти:
Приготування
Гусак в рукаві в духовці – рецепт
Гусак в духовці в рукаві вийде смачним з начинкою або без. Доповненням до птиці може стати суміш із сухофруктів, яблука, цитрусові або наповнення з гречки або рису, яка буде одночасно ситним гарніром. Додасть пікантності стеблової селера, який слід обсмажити разом з цибулею і грибами.
Інгредієнти:
Приготування
Гусак шматочками в духовці
Гусак, запечений в духовці, смачний і при приготуванні шматочками. Птицю зручно томити в глибокому сотейнику під кришкою, помістити у форму, затягнуту фольгою, або розташувавши в рукаві. З приправ можна додати мелену корицю, імбир, паприку, карі, базилік, свіжий або сушений лук, часник, трохи меду і лимонного соку.
Інгредієнти:
Приготування
Гусак з картоплею в духовці
Рецепт гусака , запеченого в духовці, можна виконати з картоплею. Невеликі бульби використовують цілком, а більш великі після очищення розрізають на декілька частин. Якщо не хочеться додавати в начинку часник, його замінюють цибулею, поєднуючи його з скибочками моркви. В якості приправ підійде ароматний мікс прованських трав.
Інгредієнти:
Приготування
Гусак з яблуками запечений в духовці – рецепт
Запечений гусак з яблуками в духовці не дарма є завсідником урочистого застілля. Блюдо надає відчуття свята і завжди приймається гостями із захопленням. Переважно вибирати яблучні плоди кислих сортів. Ідеальний варіант – Антонівка. Їли в наявності тільки солодкий фрукт, його доповнюють скибочками лимона.
Інгредієнти:
Приготування
Качка з апельсинами запечений в духовці
Ще один святковий варіант страви – гусак в духовці з апельсинами. Можна використовувати одні тільки цитрусові або доповнити їх кисло-солодкими яблуками в рівних пропорціях. Замість розмарину підійде свіжий або сушений чебрець, гілочки базиліка, а соєвий соус якісно замінить суміш з меду і гірчиці.
Інгредієнти:
Приготування
Гусак в тесті запечений в духовці
Приготування гусака в домашніх умовах в духовці в тесті дозволить отримати максимально соковитий смак м'яса. Начинкою можуть бути яблука, апельсини, суміш з сухофруктами, відварена гречка з грибами або, як в даному випадку асорті з картоплі, цибулі, моркви і часнику, приправлене італійськими травами.
Інгредієнти:
Приготування
Філе гусака в духовці
Приголомшливо соковитий і рум'яний гусак з медом і гірчицею в духовці стане стравою ресторанного рівня, якщо використовувати для його приготування гусячу грудку на шкірі. Обсмажування м'яса на сковороді запечатает його з усіх боків і збереже всі соки всередині, а подальше запікання стане запорукою внутрішньої м'якості і ніжності смаку.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати дикого гусака в духовці?
Дикий гусак в духовці – рецепт, що вимагає попереднього вимочування і маринування. У холодній воді слід розчинити сіль за смаком, додати оцет, нарізану цибулю і замочити в суміші дичину на добу. Після вимочування можна приступати до маринування в суміші з меду з вином або в будь-який інший на вибір.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Гусак в рукаві
Приготування птиці в спеціальному рукаві забезпечує безсумнівно м'який і соковитий результат. Навіть гусак, з яким зазвичай не кожна господиня
Як запекти гусака в духовці в рукаві?
Відомо, що будь-яке м'ясо, приготоване з допомогою звичайного рукава для запікання, завжди виходить смачним, ароматним, а, головне, м'яким і
Як запекти гусака в духовці цілком?
Гусак, запечений цілком – це, безсумнівно святкове блюдо, адже його приготування вимагає певних знань, однак ефектний зовнішній вигляд готової страви
Гусак, запечений в духовці
Саме святкове блюдо, яке неодмінно додасть новорічний настрій - це гусак, запечений за рецептами, які описані далі. Незважаючи на те, що ця птиця
Гусак з яблуками, запечений в духовці
Гусак з яблуками - традиційно святкове блюдо, яке має бути на особливому місці в урочистому меню. Приготувавши птицю з неймовірним рецептами, які
Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми