Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою
Пиріг з рибою і рисом – ароматна і ситна домашня випічка, яку можна створити для подачі до вечері, на обід або в якості частування гостям. Існує маса способів урізноманітнити підсумковий смак готового виробу, зробити його незвичайним, більш вишуканим та оригінальним.
Рибний пиріг з рисом готують з дріжджового, пісочного або листкового тіста. Для начинки підійде свіже рибне філе або готові консерви.
Дріжджове тісто для пирога з рибою і рисом можна замішувати на молоці, кефірі або воді, додаючи до складу різну кількість здоби або обмежившись порцією олії.
Рис відварюють до повної готовності.
Рибу при необхідності звільняють від кісток, а отримане філе нарізають скибочками і трохи припускають з обсмаженою на олії цибулею.
Для начинки змішують рис і рибну масу, приправляють за бажанням зеленню, сухими травами і спеціями.
Перед випіканням поверхню пирога змащують яйцем або жовтком.
Простий пиріг з рибою і рисом буде особливо смачним, якщо взяти для начинки філе скумбрії і попередньо замаринувати його в суміші спецій і приправ. Крім перцевої суміші гармонійно доповнить палітру мелений коріандр, чебрець, естрагон або розмарин. Незмінним супроводом риби буде лимонний сік.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.;
борошно – 450 г;
молоко – 250 мл;
цукор – 1 ч. ложка;
маргарин – 200 г;
дріжджі – 25 г;
скумбрія – 700 г;
рис – 100 г;
цибуля – 2 шт.;
лимонний сік – 1 ст. ложка;
рослинне масло – 20 мл;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Розчиняють в теплому молоці дріжджі і цукор, залишають на 10 хвилин.
Додають маргарин, сіль, борошно, вимішують і залишають для підходу.
Позбавляють скумбрію від кісток, нарізають, збризкують лимонним соком, приправляють сіллю, перцем, приправами, залишають на 30 хвилин.
Відварюють рис, змішують з рибою і обсмаженою на олії цибулею.
Оформляють пиріг зі скумбрією і рисом, доповнивши начинкою тісто.
Печуть виріб 30-35 хвилин при 180 градусах.
Ще простіше і швидше готується заливний пиріг з рибою і рисом. Для начинки в даному випадку використовується готовий рибний фарш, а тісто замішується без дріжджів. Замість сметани можна взяти кефір будь-якої жирності, а розпушувач замінити половиною чайної ложки соди, погашеної оцтом або лимонним соком.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
борошно – 300 г;
сметана і майонез – 200 г;
розпушувач – 1 ч. ложка;
фарш рибний – 400 г;
рис – 100 г;
цибуля зелена – 1 пучок;
лимонний сік – 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Відварюють рис, змішують з фаршем, сіллю, перцем, соком лимона і зеленою цибулею.
З інших компонентів замішують тісто як на оладки.
Вилити половину тіста у форму, розподіляють начинку, покривають залишком заливки.
Печуть заливний пиріг з фаршем і рисом 50 хвилин при 180 градусах.
Пиріг з горбушею свіжою і рисом славиться особливо вишуканим смаком. Філе горбуші при бажанні можна замінити більш жирним і соковитим лососем, виключивши при цьому з начинки вершкове масло. Не варто занадто довго тримати рибне філе на вогні в сковороді, а потрібно тільки дочекатися посвітління скибочок зі всіх сторін.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 250 г;
сметана – 3 ст. ложки;
розпушувач – 1 ч. ложка;
філе горбуші – 400 г;
рис – 50 г;
кріп – 05 пучка;
масло вершкове – 30 г;
сіль, перець.
Приготування
Розтирають маргарин з борошном.
Додають яйця, сметану, сіль, розпушувач, вимішують, залишають на годину в холоді.
Припускають на маслі рибу, додавши кріп, масло, відварений рис.
Оформляють пиріг з червоною рибою і рисом, розташувавши у формі начинку між двома шарами тіста.
Випікають виріб 30 хвилин при 200 градусах.
Соковиті і занадто жирні при самостійному вживанні черевця сьомги прекрасно проявляють себе в начинку для пирогів. Особливо вдалим буде поєднання компонента з сухуватим рисом, який вбере в себе пікантні соки і стане від цього ще смачніше і насиченішим. Замість цибулі можна додати пір'я зеленого.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 600 г;
кефір – 250 мл;
цукор – 20 г;
масло – 50 г;
дріжджі – 20 г;
черевця сьомги – 700 г;
рис – 200 г;
цибуля – 250 г;
сіль, перець, спеції.
Приготування
З теплого кефіру, дріжджів, цукру, олії та борошна з сіллю замішують тісто, залишають на 2 години.
Розкочують 2/3 тесту на деко, розподіляють зверху відварений рис, цибулю і черевця сьомги.
Зверху розкладають смужки з тіста.
Печуть пиріг з сьомгою і рисом 45 хвилин при 180 градусах.
Навіть у господинь з мінімальним кулінарним досвідом вийде смачним пиріг з консервованою рибою . Ідеальним вибором буде сайра або тунець, але через брак підійде і сардина, скумбрія. Додасть пікантності доданий в начинку зелений лук, який можна замінити нарізаним і обсмаженим на маслі ріпчастою.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 250 г;
кефір – 05 л;
цукор, сода і сіль – по 10 р;
олія – 50 мл;
сайра в олії – 1 банка;
рис – 50 г;
цибуля зелена – 1 пучок.
Приготування
Розминають виделкою рибу і разом з олією і змішують з відвареним рисом і зеленим цибулею.
З'єднують яйця з кефіром і борошном, додавши соду, сіль і цукор.
Вилити половину тіста у форму, розподіляють зверху начинку, заливають рештою тестом.
Печуть пиріг з сайрою і рисом 30 хвилин при 200 градусах.
Начинка для пирога з рисом виходить вельми бюджетної, якщо використовувати свіжу мойву. Очищення рибін від кісток займе деякий час, але чудовий підсумок компенсує всі трудовитрати. Тісто можна використовувати будь: дріжджове, готове листкове або приготоване пісочне за рекомендаціями даного рецепту.
Інгредієнти:
сметана – 200 г;
вершкове масло – 200 г;
борошно – 400 г;
мойва – 1 кг;
рис – 100 г;
олія – 50 мл;
цибуля – 1 шт.;
сіль, перець, мелений лавр.
Приготування
Змішують борошно з вершковим маслом, сметаною і дрібкою солі.
2/3 тіста розподіляють у формі.
Зверху розкладають відварений рис, обсмажений цибулю, а потім мойву без кісток.
Солять рибний шар, перчать, посипають лавром, прикривають візерунками або смугами з тіста.
Випікають пиріг з рибою мойвою і рисом 45 хвилин при 180 градусах.
Особливо швидко вийде приготувати рибний пиріг з рисом і яйцем, якщо взяти в якості борошняної основи листкове тісто. Виріб можна зробити відкритим, прикрасивши поверхню окремими смугами з тіста або закритим, розташувавши начинку між двома рівними шарами і зробивши кілька прорізів для виходу пари.
Інгредієнти:
листкове тісто – 500 г;
філе риби – 600 г;
рис – 100 г;
яйця – 3 шт.;
масло – 40 мл;
цибуля – 3 шт.;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Відварюють рис і яйця нарізають і приправляють рибне філе, обсмажують на олії цибулю.
Розкачують тісто, доповнюють начинкою, розташувавши шарами рис, цибулю, яйця і рибу.
Печуть пиріг з рибою і рисом 40 хвилин при 200 градусах.
Здивує дегустаторів оригінальними нотами приготований пиріг зі шпротами. Подати таку випічку можна ще теплою, або вже остигнула, але переважно в першу добу після випікання. Це дозволить насолодитися винятковою балансом смаку, який кілька втрачається при більш тривалому зберіганні пирога.
Інгредієнти:
дріжджове тісто – 800 г;
шпроти – 2 банки;
рис – 150 г;
яйця – 4 шт.
Приготування
Замішують дріжджове тісто з будь перевіреного рецепту або використовують готову покупне, розділивши його на 2 нерівні частини.
Порцію побільше розподіляють у формі, зверху розкладають відварений рис.
Слідом викладають розім'яті виделкою шпроти разом з маслом, а потім відварені яйця.
Прикривають начинку другим розкатаним пластом тіста, защипують краї.
Випікають простий пиріг з рибою і рисом 25 хвилин при 200 градусах.
В дозволені дні Великого посту саме час приготувати смачний пісний пиріг . В даному випадку використовується для наповнення філе минтая, яке можна замінити будь-яким іншим сортом риби або зовсім взявши готові рибні консерви. Освіжить смак виробу і зробить його пікантніше додана до складу зелень.
Інгредієнти:
вода – 250 мл;
рослинне масло – 120 мл;
борошно – 500-600 г;
дріжджі свіжі – 30 г;
цукор – 2 ст. ложки;
філе минтая – 700 г;
рис – 100 г;
цибуля – 3 шт.;
сіль, перець, спеції, зелень.
Приготування
Розчиняють у теплій воді цукор і дріжджі, залишають на 10 хвилин.
Додають сіль, олію і борошно, замішують тісто, залишають на 2 години.
Розподіляють 2/3 тіста у формі, викладають рис, обсмажений цибулю, зелень, а потім скибочки минтая.
Прикривають пиріг з минтаєм і рисом другим пластом тіста, випікають при 200 градусах.
З будь-якого тесту можна приготувати смачний пиріг з рибою в мультиварці , застосовуючи для наповнення нарізане філе або консерви. Використовуючи свіжу рибу, слід залишити рис трохи сируватим, проваріть його до стану al dente. Так надлишки вологи вбереться крупою і пиріг не буде надмірно вологим всередині.
Інгредієнти:
борошно – 500 г;
яйце – 1 шт.;
молоко – 200 мл;
цукор і сіль – по 10 р;
дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
масло – 50 г;
сайра – 2 банки;
рис – 70 г;
цибуля – 1 шт.;
перець.
Приготування
З молока, дріжджів, цукру, борошна і яйця, замішують тісто, додавши сіль і масло.
Через 15 години основу поділяють на 2 нерівні частини, розгортають.
Пласт побільше укладають в чашу, розподіляють зверху рис, рибу і цибулю.
Прикривають виріб другим пластом, защипують краї.
Готують пиріг з сайрою і рисом в мультиварці на режимі «Випічка» 80 хвилин.
Як приготувати пиріг з рибою і рисом?
Рибний пиріг з рисом готують з дріжджового, пісочного або листкового тіста. Для начинки підійде свіже рибне філе або готові консерви.
Рибний пиріг з рисом з дріжджового тіста
Простий пиріг з рибою і рисом буде особливо смачним, якщо взяти для начинки філе скумбрії і попередньо замаринувати його в суміші спецій і приправ. Крім перцевої суміші гармонійно доповнить палітру мелений коріандр, чебрець, естрагон або розмарин. Незмінним супроводом риби буде лимонний сік.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з рибним фаршем і рисом
Ще простіше і швидше готується заливний пиріг з рибою і рисом. Для начинки в даному випадку використовується готовий рибний фарш, а тісто замішується без дріжджів. Замість сметани можна взяти кефір будь-якої жирності, а розпушувач замінити половиною чайної ложки соди, погашеної оцтом або лимонним соком.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з горбушею і рисом
Пиріг з горбушею свіжою і рисом славиться особливо вишуканим смаком. Філе горбуші при бажанні можна замінити більш жирним і соковитим лососем, виключивши при цьому з начинки вершкове масло. Не варто занадто довго тримати рибне філе на вогні в сковороді, а потрібно тільки дочекатися посвітління скибочок зі всіх сторін.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з черевцями сьомги і рисом
Соковиті і занадто жирні при самостійному вживанні черевця сьомги прекрасно проявляють себе в начинку для пирогів. Особливо вдалим буде поєднання компонента з сухуватим рисом, який вбере в себе пікантні соки і стане від цього ще смачніше і насиченішим. Замість цибулі можна додати пір'я зеленого.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з рисом і рибними консервами
Навіть у господинь з мінімальним кулінарним досвідом вийде смачним пиріг з консервованою рибою . Ідеальним вибором буде сайра або тунець, але через брак підійде і сардина, скумбрія. Додасть пікантності доданий в начинку зелений лук, який можна замінити нарізаним і обсмаженим на маслі ріпчастою.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з мойвою і рисом
Начинка для пирога з рисом виходить вельми бюджетної, якщо використовувати свіжу мойву. Очищення рибін від кісток займе деякий час, але чудовий підсумок компенсує всі трудовитрати. Тісто можна використовувати будь: дріжджове, готове листкове або приготоване пісочне за рекомендаціями даного рецепту.
Інгредієнти:
Приготування
Листковий пиріг з рибою і рисом
Особливо швидко вийде приготувати рибний пиріг з рисом і яйцем, якщо взяти в якості борошняної основи листкове тісто. Виріб можна зробити відкритим, прикрасивши поверхню окремими смугами з тіста або закритим, розташувавши начинку між двома рівними шарами і зробивши кілька прорізів для виходу пари.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг зі шпротами і рисом
Здивує дегустаторів оригінальними нотами приготований пиріг зі шпротами. Подати таку випічку можна ще теплою, або вже остигнула, але переважно в першу добу після випікання. Це дозволить насолодитися винятковою балансом смаку, який кілька втрачається при більш тривалому зберіганні пирога.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний пиріг з рибою і рисом
В дозволені дні Великого посту саме час приготувати смачний пісний пиріг . В даному випадку використовується для наповнення філе минтая, яке можна замінити будь-яким іншим сортом риби або зовсім взявши готові рибні консерви. Освіжить смак виробу і зробить його пікантніше додана до складу зелень.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з рибою і рисом в мультиварці
З будь-якого тесту можна приготувати смачний пиріг з рибою в мультиварці , застосовуючи для наповнення нарізане філе або консерви. Використовуючи свіжу рибу, слід залишити рис трохи сируватим, проваріть його до стану al dente. Так надлишки вологи вбереться крупою і пиріг не буде надмірно вологим всередині.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста
Пиріг з капустою – класика домашньої випічки, має масу найрізноманітніших способів приготування. Варіюючи складом інгредієнтів наповнення або
Пиріжки з яйцем в духовці на сковороді - рецепти начинки з капустою, цибулею, рисом і зеленню
Пиріжки з яйцем легко приготувати вдома своїми руками, забезпечивши тим самим свою сім'ю смачною домашньою випічкою. Наявність численних варіацій
Пиріг з рибою в мультиварці
Для тих хто любить щільно і швидко поїсти, випічка в мультиварці це кращий вибір. Рекомендуємо приготувати рибний пиріг з нашим рецептом. Він
Пиріг з червоною рибою
Для приготування рибного пирога по наступним рецептами можна використовувати філе будь-якої риби, м'ясо якої не містить кісток, але найбільш смачним
Пиріг з рисом і рибою
Рибні пироги були популярні ще з часів знаменитих розтягаїв, проте з часом господині придумали додавати у випічку рис і картоплю щоб зробити страву