Пісні котлети з квасолі червоної, білої, консервованої і зеленої - рецепти в духовці і на пару
Пісні котлети з квасолі стануть чудовим джерелом білка в раціоні, вегетаріанців і тих, хто тяжіє до здорового харчування. Смакові характеристики страви приємно здивують і стануть найкращою мотивацією для частого включення кулінарного творіння в свій раціон.
Існує маса способів приготувати квасолеві котлети, використовуючи різні сорти бобових і забезпечуючи базового продукту різноманітне доречне супровід.
Для приготування виробів з сирої квасолі її попередньо замочують на кілька годин, а потім відварюють до повної готовності.
Заощадити час вдасться при використанні консервованих бобових, які не потребують термічної обробки.
Менш калорійними і більш легкими вийдуть пісні котлети із зеленої квасолі, яку слід відварити всього кілька хвилин.
Квасоля чудово поєднується в котлетах з картоплею, всілякими відвареними злаковими, грибами і чудово витримує всі експерименти з додаванням приправ і спецій.
Котлети з червоної квасолі нагадують класичні м'ясні не тільки смаком, але і кольоровою гамою. Як балансуючого текстуру компонента в даному випадку використовується відварену в мундирі і подрібнений разом з бобами картопля, замість якого можна просто додати пару столових ложок крохмалю.
Інгредієнти:
квасоля червона – 500 г;
картопля – 4 шт.;
цибуля – 1 шт.;
часник – 1 зубок;
борошно або панірувальні сухарі – 100 г;
сіль, перець, зелень, олія.
Приготування
Замочують на ніч, а потім відварюють до повної готовності квасолю.
Варять картоплю в мундирі, очистити, перекручують на м'ясорубці разом з цибулею і часником.
Додають за смаком сіль і перець, за бажанням зелень, добре вимішують і відбивають.
Формують пісні котлети з червоної квасолі, панірують їх у борошні або сухарях, обсмажують в маслі з двох сторін.
Навіть без додавання цибулі і часнику смачними будуть котлети з білої квасолі. Льняна мука в рецепті в поєднанні з водою замінить необхідні для зв'язування компонентів курячі яйця. Петрушку допускається замінювати кропом, базиліком або кінзою зовсім виключити зелень з рецепту, використовуючи тільки бажані пряні добавки.
Інгредієнти:
квасоля біла – 500 г;
хліб білий – 1 скибочка;
сухарі панірувальні – 1 ст. ложка;
борошно лляне – 2 ст. ложки;
вода – 6 ст. ложок;
петрушка – 1 пучок;
сіль, перець, спеції, борошно, олія.
Приготування
Замочують, квасолю відварюють, подрібнюють за допомогою м'ясорубки з скибочкою розмоченого в воді і віджатого хліба.
Додають борошно лляне, воду, подрібнену петрушку, сіль, перець, сухарі.
Масу ретельно вимішують, розминаючи її руками і відбиваючи.
Формують котлети з квасолі без яєць, вмочають у борошні, обсмажують на олії з двох сторін.
Квасолеві котлети з зелених стручків виходять більш легкими і корисними для травлення і кишечника. Їх можна подати з пісним грибним або іншим соусом на свій вибір і смак. Замороженим стручкам перед подрібненням просто дають відтанути, а свіжі додатково відварюють 2-3 хвилини у воді і дають стекти.
Інгредієнти:
квасоля зелена – 500 г;
хліб білий – 50 г;
цибуля – 1 шт.;
борошно лляне – 2 ст. ложки;
вода – 90 мл;
панірувальні сухарі – 100 г;
сіль, перець, спеції, олія.
Приготування
Квасоля розрізають на невеликі фрагменти, відварюють 2 хвилини, дають воді стекти.
Перекручують стручки разом з цибулею і розмоченим в молоці хлібом на м'ясорубці.
Додають лляну борошно, змішану з водою, приправляють за смаком сіллю, перцем і бажаними спеціями.
Ложкою викладають порції маси в панірувальні сухарі, вмочають, перекладають в сковороду з розігрітим маслом і обсмажують з двох сторін.
Не менш ласими і поживними будуть котлети з консервованої квасолі . Додаткові смакові ноти додасть попередньо пасеровану на олії цибулю і борошно кукурудзяне, яка крім того якісно зв'яже компоненти між собою і додасть квасолевої основі бажану в'язкість.
Інгредієнти:
квасоля консервована – 1 банка;
цибуля – 2 шт.;
мука кукурудзяна – 3 ст. ложки;
часник – 1 зубок;
сіль, перець, приправи, зелень, олія.
Приготування
Подрібнюють квасоля без розсолу разом з обсмаженою на олії цибулею і часником на м'ясорубці або в блендері.
Додають приправи за смаком, борошно, зелень, перемішують.
Формують вологими руками пісні котлети з квасолі, обсмажують їх з двох сторін.
Максимально соковитими і різноманітними за смаком виходять пісні котлети з квасолі та овочів, серед яких болгарський перець, кабачки, баклажани, помідори або як в даному випадку картопля. Очищені сирі бульби протирають на дрібній тертці або подрібнюють у блендері, а потім віджимають злегка руками від надлишків соку.
Інгредієнти:
квасоля – 400 г;
картопля – 2-3 шт.;
цибуля – 2 шт.;
борошно – 3 ст. ложки;
сіль, перець, панірувальні сухарі, олія.
Приготування
Відварюють вимочену квасолю до готовності і перемелюють в блендері.
Готують належним чином і подрібнюють картоплю та цибулю, додають до квасолевої масі.
Вмешиваю борошно, сіль, перець, формують заготовки і панірують їх у сухарях.
Обсмажують котлети з квасолі та картоплі на олії з двох сторін.
Квасолеві котлети, рецепт яких буде подано далі, готуються з додаванням відвареної до повної готовності сочевиці. Можна використовувати будь-які сорти крупи, коректуючи при цьому час варіння. Гармонійно доповнить палітру смаку чабер або мікс хмелі-сунелі, який слід вмішати в основу перед формуванням виробів.
Інгредієнти:
квасоля – 1 склянка;
сочевиця зелена – 1 склянка;
цибуля – 1 шт.;
борошно – 3 ст. ложки;
сіль, перець, чабер, панірувальні сухарі, олія.
Приготування
Квасоля вимочують кілька годин і відварюють до готовності.
Варять сочевицю 40 хвилин або до розм'якшення.
Подрібнюють компоненти за допомогою м'ясорубки або блендера, додавши при цьому цибулину.
Вмішують в масу борошно сіль, перець, чабер.
Формують вироби бажаної форми, змочують у сухарях, смажать з двох сторін у маслі.
Наступний рецепт для шанувальників грибних страв . Тут ними доповнюють базовий компонент, попередньо відваривши і додатково обсмаживши в маслі з додаванням цибулі. Печериці або гливи відварювання не вимагають. В якості соусу для подачі можна взяти лечо з болгарським перцем або будь-який інший на вибір.
Інгредієнти:
квасоля – 1 склянка;
гриби – 300 г;
цибуля – 2 шт.;
борошно – 3 ст. ложки;
часник – 1 зубок;
сіль, перець, панірувальні сухарі, олія.
Приготування
Відварюють попередньо замочену квасолю до готовності.
Готують належним чином, відварюють і обсмажують лісові гриби або просто смажать на олії печериці, додавши в кінці цибулю.
Піджарку подрібнюють разом з квасолею за допомогою доступних кухонних гаджетів, приправляють.
Формують котлети з квасолі з грибами, обсмажують їх в олії.
Продегустувавши пісні котлети з квасолі з рисом, рецепти м'ясних версій відсунуться на другий план, настільки разючим буде смак отриманих виробів. Насиченість бобових у поєднанні з ніжною рисовою кашею і пікантністю смакових добавок томатного соусу створюють збалансоване кулінарне творіння.
Інгредієнти:
квасоля – 1 склянка;
рис – 05 склянки;
цибуля – 2 шт.;
борошно – 3 ст. ложки;
часник – 3 зубки;
волоські горіхи – 1 жменя;
паста томатна – 2 ст. ложки;
зелень – 1 пучок;
сіль, перець, лавр, масло.
Приготування
Відварений рис і квасоля пропускають на м'ясорубці разом з цибулинами і часником.
Додають сіль, перець, зелень, горіхи, перемішують, формують вироби, вмочають у борошні і обсмажують в олії.
Розводять пасту водою, доводять до кипіння, приправляють лавром, перцем, виливають до котлет.
Припускають пісні котлети з квасолі в соусі 10 хвилин.
Отримати максимальну користь від пісного страви вдасться, приготувавши вироби в духовці. Квасолевий фарш можна зробити з тривіальним складом або додавши запропоновані даним рецептом прянощі. Клейкість основі додасть додана суміш з горохової і льняної муки, яку розводять невеликою кількістю води.
Інгредієнти:
квасоля – 300 г;
цибуля – 1 шт.;
борошно горохова і льняна – по 2 ст. ложки;
часник – 1 зубок;
імбир – 1 ч. ложка;
каррі, чилі і коріандр – по 05 ч. ложки;
сіль, перець, олія.
Приготування
Відварюють і подрібнюють квасолю разом з цибулею і часником.
Додають прянощі, борошно, сіль, перець, перемішують, формують вироби, укладають їх на деко з пергаментом.
Готують квасолеві котлети в духовці 30 хвилин при 180 градусах.
Ще більш простий спосіб приготувати самі корисні котлети з квасолі в пост – відварити їх після формування на пару. Для цього можна скористатися пароваркою, спеціальною функцією мультиварки або саморобної конструкцією з друшляка з кришкою і відповідної за розміром ємності з киплячою водою.
Інгредієнти:
квасоля – 400 г;
цибуля – 05 шт.;
борошно лляне – 2 ст. ложки;
часник – 05-1 зубок;
горіхи – 50 г;
сіль, перець, олія.
Приготування
Відварюють до м'якості квасоля, подрібнюють її за допомогою блендера з цибулею і часником.
Вмішують спеції, борошно і додають трохи води.
Формують вироби, викладають їх в промаслений ємність пристрою для приготування на пару і готують 20 хвилин.
Котлети з квасолі просто і смачно – рецепти
Існує маса способів приготувати квасолеві котлети, використовуючи різні сорти бобових і забезпечуючи базового продукту різноманітне доречне супровід.
Пісні котлети з червоної квасолі
Котлети з червоної квасолі нагадують класичні м'ясні не тільки смаком, але і кольоровою гамою. Як балансуючого текстуру компонента в даному випадку використовується відварену в мундирі і подрібнений разом з бобами картопля, замість якого можна просто додати пару столових ложок крохмалю.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети з білої квасолі
Навіть без додавання цибулі і часнику смачними будуть котлети з білої квасолі. Льняна мука в рецепті в поєднанні з водою замінить необхідні для зв'язування компонентів курячі яйця. Петрушку допускається замінювати кропом, базиліком або кінзою зовсім виключити зелень з рецепту, використовуючи тільки бажані пряні добавки.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети із зеленої квасолі
Квасолеві котлети з зелених стручків виходять більш легкими і корисними для травлення і кишечника. Їх можна подати з пісним грибним або іншим соусом на свій вибір і смак. Замороженим стручкам перед подрібненням просто дають відтанути, а свіжі додатково відварюють 2-3 хвилини у воді і дають стекти.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети з консервованої квасолі
Не менш ласими і поживними будуть котлети з консервованої квасолі . Додаткові смакові ноти додасть попередньо пасеровану на олії цибулю і борошно кукурудзяне, яка крім того якісно зв'яже компоненти між собою і додасть квасолевої основі бажану в'язкість.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети з квасолі та картоплі
Максимально соковитими і різноманітними за смаком виходять пісні котлети з квасолі та овочів, серед яких болгарський перець, кабачки, баклажани, помідори або як в даному випадку картопля. Очищені сирі бульби протирають на дрібній тертці або подрібнюють у блендері, а потім віджимають злегка руками від надлишків соку.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети з сочевиці і квасолі
Квасолеві котлети, рецепт яких буде подано далі, готуються з додаванням відвареної до повної готовності сочевиці. Можна використовувати будь-які сорти крупи, коректуючи при цьому час варіння. Гармонійно доповнить палітру смаку чабер або мікс хмелі-сунелі, який слід вмішати в основу перед формуванням виробів.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні котлети з квасолі та грибів
Наступний рецепт для шанувальників грибних страв . Тут ними доповнюють базовий компонент, попередньо відваривши і додатково обсмаживши в маслі з додаванням цибулі. Печериці або гливи відварювання не вимагають. В якості соусу для подачі можна взяти лечо з болгарським перцем або будь-який інший на вибір.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети з квасолі й рису
Продегустувавши пісні котлети з квасолі з рисом, рецепти м'ясних версій відсунуться на другий план, настільки разючим буде смак отриманих виробів. Насиченість бобових у поєднанні з ніжною рисовою кашею і пікантністю смакових добавок томатного соусу створюють збалансоване кулінарне творіння.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети з квасолі в духовці
Отримати максимальну користь від пісного страви вдасться, приготувавши вироби в духовці. Квасолевий фарш можна зробити з тривіальним складом або додавши запропоновані даним рецептом прянощі. Клейкість основі додасть додана суміш з горохової і льняної муки, яку розводять невеликою кількістю води.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети з квасолі на пару
Ще більш простий спосіб приготувати самі корисні котлети з квасолі в пост – відварити їх після формування на пару. Для цього можна скористатися пароваркою, спеціальною функцією мультиварки або саморобної конструкцією з друшляка з кришкою і відповідної за розміром ємності з киплячою водою.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети без м'яса з гречки, капусти, хліба, макаронів і рецепти в духовці
Котлети без м'яса, багатьом на диво, виходять дуже смачними ласощами, яке захочеться готувати не лише в піст, а й протягом усього року. Апетитне
Пісні котлети з гречки з грибами, картоплею, капустою - рецепти з каші і пластівців
Пісні котлети з гречки дозволять якісно урізноманітнити меню під час Великого Посту або стануть частим гостем в раціоні вегетаріанців і прихильників
Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет
Щоб приготувати пісні страви, рецепти на кожен день і для свят допоможуть з правитися із завданням без клопоту. Знаючи секрети отримання чудових і
Страви без м'яса - рецепт горохового супу, салату, борщу, плову і підливи
Страви без м'яса затребувані під час посту, включаються в раціоні вегетаріанців або застосовуються в дієтичному меню, де потрібно знизити
Котлети з квасолі
А чи знаєте ви, що кухня без м'яса також може бути дуже смачною та корисною? Пропонуємо вам здивувати близьких, і зробити дивовижні котлетки з
Пюре з квасолі - рецепти
Пюре з квасолі - корисне і поживне блюдо, відмінний варіант для прихильників здорового способу життя, а також тих, хто бажає урізноманітнити свій