Кижуч - рецепти приготування
Кижуч універсальний, а тому піддається різним способам обробки. Рибу засолюють, смажать, готують на грилі і запікають. Популярна ресторанна подача - кижуч, запечений цілком на рожні, передбачає використання спеціальних технологій, неможливих в рамках домашньої кухні. Ми ж розглянемо різні рецепти приготування кижуча, які дозволять насолодитися рибним смаком у звичній обстановці.
Основна вимога при приготуванні рибних страв - свіжа риба, до вибору якої слід підходити, керуючись низкою правил. Перед тим, як приготувати кижуч, огляньте тушку риби: срібляста і блискуча луска визначає свіжість. При натисканні, м'ясо риби повинно мати пружність і зберігати щільну текстуру.
Інгредієнти:
кижуч - 950 г;
цибуля - 65 г;
вершки - 215 мл;
твердий сир - 85 р.
Приготування
Рибу очистити від луски, випатрайте і наріжте великими шматками.
Очищену цибулю, наріжте кільцями і викладіть рівним шаром у форму для випікання.
Накрийте цибулю шматочками риби, приправте перцем і залийте вершками.
Помістіть рибне блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуйте протягом чверті години. Після чого, закрийте рибу подрібненим сиром і запікайте пару хвилин до повного приготування.
Найчастіше, при підсмажуванні, риба втрачає жирність і м'якість, купуючи сухий і непривабливий вигляд. Щоб зберегти смакові якості продукту, потрібно знати, як приготувати кижуч так, щоб він був соковитим. Використання маринаду перед приготуванням додасть рибі насичений смак і збереже форму.
Інгредієнти:
кижуч (філе) -650 г;
рослинне масло - 65 мл;
сік лимона - 15 мл;
мед - 20 г;
гірчиця - 5 г;
борошно - 90 р.
Приготування
Очищену і випатрану рибу обробити на філе і порізати порційно.
Покладіть в маринад, для приготування якого змішайте мед, сік лимона, гірчицю і частина рослинного масла. Залиште настоятися протягом чверті години.
Промариновані шматки риби, умочіть в борошно і обсмажте на розпеченій сковороді по кілька хвилин з кожного боку.
Доведіть рибу до повної готовності, помістивши її в духовку при 200 градусах на пару хвилин.
Класичний, простий варіант приготування риби кижуч, приправленою соком лимона, - прекрасний спосіб отримати корисне і низькокалорійне блюдо на вечерю.
Інгредієнти:
кижуч (стейки) - 750 г;
сік лимона - 25 мл;
рослинне масло - 55 мл
Приготування
Промийте рибні стейки і висушити серветкою. Приправте сіллю і перцем з обох сторін, змастіть рослинною олією, заправте лимонним соком і викладіть у форму для випікання.
Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте блюдо готуватися на чверть години. Після чого зарумяньте рибу, використовуючи функцію «гриль».
Приготовану рибу подавайте зі свіжим овочевим салатом.
Легке блюдо - рибні палички в кляре, які чудово підійдуть у ролі закуски до вечері. Така паніровка збереже соковитість і пружність рибного філе.
Інгредієнти:
кижуч (філе) - 500 г;
сік лимона - 15 мл;
рослинне масло - 45 мл;
яйце – 1 шт.;
борошно - 50 р;
вода - 150 мл
Приготування
Очищену рибу, розберіть на філе і нарізати невеликими скибочками.
Приготуйте маринад з соку лимона і рослинного масла.
Замаринуйте філе на чверть години.
Приготуйте кляр, змішавши борошно з яйцем і водою. Добре збийте суміш віночком, не залишаючи грудочок.
Умочіть рибні шматочки в кляр і обсмажте в олії до золотистого кольору.
Як приготувати кижуч в духовці у вершках?
Основна вимога при приготуванні рибних страв - свіжа риба, до вибору якої слід підходити, керуючись низкою правил. Перед тим, як приготувати кижуч, огляньте тушку риби: срібляста і блискуча луска визначає свіжість. При натисканні, м'ясо риби повинно мати пружність і зберігати щільну текстуру.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати рибу кижуч на сковороді?
Найчастіше, при підсмажуванні, риба втрачає жирність і м'якість, купуючи сухий і непривабливий вигляд. Щоб зберегти смакові якості продукту, потрібно знати, як приготувати кижуч так, щоб він був соковитим. Використання маринаду перед приготуванням додасть рибі насичений смак і збереже форму.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати стейки кижуча в духовці?
Класичний, простий варіант приготування риби кижуч, приправленою соком лимона, - прекрасний спосіб отримати корисне і низькокалорійне блюдо на вечерю.
Інгредієнти:
Приготування
Що можна приготувати з риби кижуч?
Легке блюдо - рибні палички в кляре, які чудово підійдуть у ролі закуски до вечері. Така паніровка збереже соковитість і пружність рибного філе.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати філе пангасіуса?
Пангасіус вважається не тільки смачною, але й однією з найбільш доступних риб на ринках, завдяки чому його філе користується неймовірною
Кижуч в духовці
Якщо приготуєте цю рибу на торжество - ваші гості не втомляться вихваляти ваші кулінарні здібності! У цьому матеріалі зібрані прекрасні рецепти
Сагудай з омуля
Сагудай - чудове блюдо з свіжої сирої риби, поширене на півночі Росії. В основі рецепту - риба з місцевих водойм і прості інгредієнти: сіль, перець,
Філе минтая - рецепти
Корисна і низькокалорійна риба минтай заслужено очолює рейтинг недорогих і легкодоступних рибних продуктів. Нейтральний і неяскравий смак цієї риби
Рибні палички - рецепт
Рибні палички - дуже смачна закуска. Їх можна подати охолодженими з соусом тартар до келиху вина або пива, а можна поставити на стіл з запалі з жару
Солоний лосось
Лосось - це цінна і смачна риба, яку широко використовують в кулінарії. Але найбільш цікавим способом її приготування є засолювання. Солоний лосось -