Котлети з риби
Риба, як незамінне джерело фосфору та інших необхідних цінних елементів і вітамінів є обов'язковим продуктом для регулярного вживання. Її можна просто посмажити шматочками, запекти в духовці або ж використовувати в якості основи смачних котлет. Останній варіант застосування риби ми розглянемо більш докладно і запропонуємо кілька цікавих рецептів.
Інгредієнти:
червона риба (філе) – 360 г;
куряче яйце відбірне – 1 шт.;
майонез густий – 30 г;
крохмаль картопляний – 30 г;
цибулина ріпчаста – 65 г;
велика кухонна сіль і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком;
борошно для панірування і масло рослинне для смаження.
Приготування
Якщо філе риби не подрібнювати традиційно на м'ясорубці або в блендері, а нарубати ножем, котлетки виходять неймовірно ніжними і соковитими. В даному випадку приготуємо вироби з червоної риби. Необхідну кількість продукту промиваємо і позбавляємо від шкіри і кісточок.
Шаткуємо рибну м'якоть кубиками як можна дрібніше і кладемо в миску.
Вбиваємо на основі котлет яйце, додаємо крохмаль картопляний і закладаємо майонез.
Цибулину очистити, дуже дрібно рубаємо і також закладаємо в рибний рубаний фарш.
Підсолюємо масу, перчимо та ретельно перемішуємо.
Через хвилин тридцять, коли фарш трохи настоїться, відбираємо його невеликі порції ложкою викладаємо в миску з борошном, паніруємо котлетки, надаємо їм правильну форму і кладемо на сковороду в прогріте маслечко.
Подрумянившиеся з двох сторін виробу викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Інгредієнти:
риба річкова – 680 г;
незбиране молоко або вода – 95 мл;
пшеничний білий хліб – 55 г;
цибулина ріпчаста – 85 м;
панірувальні сухарі – 95 г;
велика кухонна сіль і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком;
олія соняшникова без запаху або оливкова – 65 мл
Приготування
Самий трудомісткий етап у підготовці фаршу з річкової риби для котлет – це відділення м'якоті від кісток. Приступати до нього слід тільки після патрання і очищення рибних тушок.
Отримане філе розрізаємо на порції і пропускаємо через м'ясорубку. Тим же манером перемелюємо попередньо нарізану і обсмажену цибулю, а також розмочений у воді або молоці хлібець.
Додаємо у фарш сіль і мелений перчик, перемішуємо і приступаємо до оформлення і смаження виробів.
Скачуємо руками невеличкі акуратні котлетки, опускаємо їх у сухарях для панірування і викладаємо в прогріте на сковороді олію.
Як тільки котлети підрум'яняться з двох сторін, викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу.
Інгредієнти:
риба будь – 880 г;
незбиране молоко або вода – 155 мл;
пшеничний білий хліб – 155 г;
яйце відбірне куряче – 1 шт.;
пір'я зеленої цибулі – 45-55 г;
панірувальні сухарі – 95 г;
велика кухонна сіль і свіжозмелену перець (суміш декількох видів) – за смаком;
олія соняшникова без запаху або оливкова – 65 мл
Приготування
Будь-яку рибу необхідно спочатку почистити, промити, а потім помістити у відповідну посудину, залити чистою водою і поставити варитися на плиту.
Через п'ятнадцять хвилин з моменту закипання, викладаємо тушки риби на друшляк, даємо стекти і трохи охолонути, після чого виймаємо всі кісточки, відокремлюючи їх від м'якоті.
Отриману м'якоть разом з розмоченим і віджатим білим пшеничним хлібом перемелюємо через м'ясорубку і кладемо в миску.
Додаємо у фарш дрібно нарубані пір'я зеленого лука, солимо масу і перчимо, додаємо яйце і ретельно все перемішуємо.
Тепер формуємо котлетки традиційної форми, опускаємо їх у дрібних сухарів для панірування і викладаємо в сковороду з прогрітим в ній маслом. Смажимо вироби до апетитної рум'яної скоринки з двох сторін.
Як приготувати січені котлети з червоної риби?
Інгредієнти:
Приготування
Якщо філе риби не подрібнювати традиційно на м'ясорубці або в блендері, а нарубати ножем, котлетки виходять неймовірно ніжними і соковитими. В даному випадку приготуємо вироби з червоної риби. Необхідну кількість продукту промиваємо і позбавляємо від шкіри і кісточок.
Котлети з річкової риби
Інгредієнти:
Приготування
Самий трудомісткий етап у підготовці фаршу з річкової риби для котлет – це відділення м'якоті від кісток. Приступати до нього слід тільки після патрання і очищення рибних тушок.
Котлети з вареної риби
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети на пару в мультиварці
Будь-яке блюдо з риби можна назвати корисним, але якщо продукт подати у вигляді котлет, та ще й приготованих на пару - безсумнівно, користь такої
Пожарські котлети - класичний рецепт
Пожарські котлети – це не прості м'ясні вироби, які ви звикли подавати на будь-вечеря, а при потребі повторно розігрівати. Їх приготування вимагає
Котлети з горбуші - рецепт
Іноді так хочеться приготувати рибні котлети, але під рукою, як на зло немає нічого підходящого? Тоді вам допоможуть наші рецепти котлет з горбуші,
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Котлети з курячого філе
З курки можна приготувати багато чудових і смачних страв. І сьогодні ми з вами поділимося оригінальними і водночас простими рецептами створення