Риба в сметані
Ми сьогодні розповімо, як приготувати рибу в сметані, щоб максимально підкреслити достоїнства продукту і отримати гармонійне за смаком і апетитне страва. Для вас варіації рецептів в духовці на сковороді, а також класичний варіант сметанного соусу для риби.
Інгредієнти:
жирна сметана – 320 г;
борошно вищого сорту (пшеничне) – 30 г;
прованські або сухі італійські трави – щіпка;
часникові зубки (за бажанням) – 2-3 шт.;
зелень свіжа і зелений лук (за бажанням) – за смаком;
поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком.
Приготування
Соус зі сметани для риби готується за лічені хвилини.
Сметану потрібно просто змішати в мисці з борошном, сіллю, меленим перцем і ароматними сухими травами.
Часник подрібнений або пропущений через прес і нарубану зелень додаємо за бажанням.
Якщо ви любите присутність цих компонентів у стравах, то при приготуванні риби вони будуть абсолютно не зайвими і додадуть їй неповторний аромат і смак.
Соусу, приготованого з зазначеного в рецептурі кількості компонентів, зазвичай вистачає на запікання або гасіння одного кілограма риби.
Інгредієнти:
сметанний соус, приготовлений за рецептом вище;
філе будь-якої риби – 990 м;
лимон – 80 г;
ріпчасті цибулини – 170-250 г;
масло вершкове – 55 г;
поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – по 5 г або по смаку;
спеції для риби – по смаку.
Приготування
Філе риби перед запіканням необхідно ненадовго замаринувати. Для цього нарізаємо промитий і обсушенный продукт на порційні шматочки, присмачую їх сіллю, перцем і спеціями для риби, збризкуємо свіжовіджатим соком лимона і залишаємо хвилин на тридцять.
Тим часом займемося цибулею. Очищаємо цибулини, шаткуємо півкільцями і обсмажимо злегка на вершковому маслі в сковороді.
Викладаємо цибульну масу в щедро промаслений посудину для запікання, зверху розкладаємо промариновані шматочки рибного філе.
Відправляємо ємність з стравою хвилин на двадцять в прогріту до 205 градусів духовку.
По закінченні часу заливаємо рибку сметанним соусом, посипаємо зверху перетертим сиром і повертаємо ще хвилин на десять-п'ятнадцять в духовку.
Риба, запечена в сметані хороша гарячої, а подати до неї на гарнір можна відварну картоплю або рис.
Інгредієнти:
сметанний соус, приготовлений за рецептом вище;
вода або вершки – 120 мл;
філе будь-якої риби – 990 м;
борошно пшеничне вищого сорту – 75 г;
ріпчасті цибулини – 170-250 г;
морква – 95 г;
олія соняшникова або оливкова рафінована – 85 мл;
поварена сіль крупна і свежеперемолотый перець чорний – за смаком;
спеції для риби – на смак.
Приготування
Рибне філе споліскуємо, обсушуємо, ріжемо на середнього розміру шматочки, які в свою чергу приправляємо сіллю, перцем, спеціями для риби і залишаємо хвилин на п'ятнадцять.
Тим часом шаткуємо очищені цибулини півкільцями, а моркву пропускаємо через крупну тертку.
Промариновані скибки рибки паніруємо в борошні і викладаємо порціями у велику сковороду з прогрітим рафінованою олією.
Після того, як риба підрум'яниться з двох сторін на сильному вогні, викладаємо її тимчасово в миску, а на сковороді пасеруємо протягом п'яти хвилин цибулю, а потім викладаємо моркву і смажимо овочі до м'якості.
Тепер викладаємо рибу в сковороду до овочів і заливаємо її сметанним соусом
Прикриваємо сковороду кришкою і припускаємо вміст на самому малому спеці протягом десяти хвилин.
Страву можна трохи урізноманітнити, додавши при смаженні до моркви і цибулі та інші вощи, наприклад, болгарський перець або стручкову квасолю.
Соус для риби з сметани
Інгредієнти:
Приготування
Риба в сметані в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Риба в сметані на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Страву можна трохи урізноманітнити, додавши при смаженні до моркви і цибулі та інші вощи, наприклад, болгарський перець або стручкову квасолю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба, запечена з овочами в духовці
Спробуйте запекти рибу з нашим цікавим рецептами. Далі підкажемо, як створити повноцінне самостійне блюдо, яке напевно всім сподобається. Розповімо
Риба в томатному соусі
Напевно, багато зможуть без клопоту приготувати смачну рибу в густому томатному соусі. У цій статті запропоновано два варіанти страви, які допоможуть
Риба в сметанному соусі
Любителям оригінальних і простих страв з риби пропонуємо урізноманітнити звичне меню цікавими рецептами представленими далі. Розповімо, як
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Як приготувати товстолобика в духовці?
Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика
Минтай в сметані
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.